ריחן (בזיליקום) ונענע

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
ריחן (בזיליקום) ונענע

הבנתי שכשאני רוצה לקטוף לשימוש (בישול) מעלי הבזיליקום חובה תמיד לקחת את העלים העליונים (הצעירים ביותר) - למה? עד כמה שהבנתי, כשהמדובר בנענע, אין בעיה לקחת כמה שצריך, לא משנה מאיפה. אני אשמח לשמוע דעות אחרות והסברים בעניין. תודה!

צפנתי

New member
אופי צימוח שונה.

את הנענע אפשר לכסח בפראות, כי היא מוציאה שלוחות תת קרקעיות ותמיד יש לה קני שורשים (מעיין ענף תת קרקעי ממנו יכול לצאת שתיל חדש) מתחת לאדמה. כל מי שניסה להפתר ממנה יכול להעיד. לבזיליקום אין. צריך להשאיר לו כמה עלים להתחדשות, כי בחייק העלה יושבים ניצני ההתחדשות שהם המוצא לענפים חדשים (כפור נפתח לפרח, ניצן גדל לענף). בתאבון, ואפשר, למי שלא יודע, לקבל ממני זרעי בזיליקום ע"פ כרטיסי האישי, בשמחה וברצון, יש לי כמעט ק"ג שלם שמחכה לבתים חמים.

ruven46

New member
בזיליקום

כדי להרבות עלים (זה מה אנחנו רוצים, לא ?) יש לחתוך את הצמח באמצע אחד הפרקים האמצעיים. כפי שהסבירה צפנתי, באזור החיתוך יתבצע פיצול ל 2 ענפים חדשים אני מוריד את העלים בבסיס לצרכי מטבח, הם גדולים ובשרניים. את התפרחות , גם לגזור כדי שהצמח ישקיע את האנרגייה שלו בגידול עלים ולא זרעים. כמובן שצמח אחד או שניים כדאי להשאיר עם תפרחות, לגידול ואיסוף של מחזור זרעים נוסף.

1L

New member
השאלה היא למה

לא, עדיין אין לי כוונה להרבות את הבזיליקום (למרות שאני יודע שמדובר בצמח עונתי ואני אצטרך לעשות זאת בעוד מספר חודשים - עוד כמה, אגב?). שאלתי היתה בעניין למה נאמר לי לקחת רק את העלים העליונים (הצעירים ביותר) כשאני לוקח עלים לטובת בישול? שוב תודה!

ruven46

New member
לא ברור לי ! אנחנו לוקחים מלמטה !

שוב, אם אתה גוזם או לוקח מלמעלה, הבזיליקום מתפרץ לצדדים ומרבה ענפים ! העלים התחתונים, יותר גדולים ויותר בשרניים... איש איש וטעמו !

למעלה