ריור

ריור../images/Emo3.gif

שלום רב, (תזכורת - אני מרפאה בעיסוק חדשה בתחום הילדים...) התקבל לטיפולי ילד בן 5.4 אשר הופנה להתפתחות הילד עקב קשיים גרפומוטוריים בגן- אחיזת עפרון שאינה תקינה, קושי בגזירהב וכד'. כפי הנראה הילד מעט היפוטוני, וביצועיו הגרפומוטוריים מלווים בקיבועים במפרקים פרוקסימליים... בטיפול מאוד בולטת תופעת הריור, ובייחוד בתפקודיו ליד השולחן. האם מוטרדת מכך מאוד, ועל פיה התופעה התחילה רק לאחרונה.אציין שהילד השתמש במוצץ עד גיל מבוגר יחסית ושלא נראים או מדווחים קשיים סנסוריים אחרים. אני מתלבטת כיצד להתייחס אל התופעה, ואשמח מאוד להתייחסות.

נאוה ר

New member
הרבה פעמים כשיש טונוס נמוך בגוף יש

גם בפה. אם היית ותיקה הייתי ממליצה על מסג', שיטת הגוי, תרגול השרירים ועוד. אבל חדשים צריכים לללמוד לבצע טוב את מה שהם יודעים ורק אחר כך לכבוש להם חלקות חדשות. אז תפני לייעוץ קצר לקלינאית תקשורת והן כבר יודעות לתת את הדברים האילו.

ריור

כרגיל אני מסכימה עם נאוה, ומוסיפה ששווה מאוד בעיני ללמוד יותר על התייחסות לריור, שכן זוהי תופעה נפוצה, מטרידה, ומנסיון... די קלה לטיפול. הדרכה מקלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק שמתמצאת, מאוד מומלצת!

שושאני

New member
ריור

לילד בגיל זה ניתן לבצע איבחון של תצפית קלינית. חלק מהמטלות הן של בדיקה של תפקודי הפה, כמו קישקוש לשון ניפוח לחיים, הגעה עם הלשון סביב הפה ומצד לצד.ולראות היכן מתקשה. לאחר מכן ניתן לבצע איתו תרגילים שונים של ניפוח לחיים, כגון ניפוח בלונים, נשיפת אוויר על נר, או צמר גפו רך, ללקק את שפתו העליונה ואחר כך התחתונה לאחר מריחתו בממרח או מעדן, כדאי לתת לו משרוקיות מסוגים שונים, ולעודד בליעת הרוק עם על ידי לחיצה קלה מתחת לסנטר העוזר בבליעה או להביאו למודעות של הרוק באופן מילולי או העמדתו מול המראה. בהצלחה.

1ron

New member
ריור

עבודה אינטנסיבית על מוטוריקה גסה,לאו דוקא בריפוי בעיסוק, תשפר הרבה מן הקשיים שציינת. כדאי לשתף בטיפול מורה לחינוך גופני מיוחד או רכיבה טיפולית או שחייה מסודרת.זאת תוך כדי המשך הטיפול שלך.

למעלה