ריור בגיל 5

שושילה

New member
ריור בגיל 5

בני הבכור, ילד מקסים בן 5. הוא לפעמים מזיל רוק בלא לשים לב. האם לדעתכם זו תופעה שצריך לשים לב אליה? למי לגשת ואיך להתחיל לטפל? למישהו יש עצות עבורי? תודה. קיבלתי אגב עיצה להתייעץ עם רופא הילדים שלנו אבל אני לא בטוחה שאני רוצה לעבור סחבת דרך קופת חולים. מה דעתכם?

למה "סחבת"?

זה נראה לי טריוויאלי, הייתי ניגשת כבר בגיל 3 לרופא/ת הילדים. ואולי גם לרופא/ת השיניים. החששות האילו של הורים הם בבחינת מניעת טיפול הכי פשוט שילדים זקוקים לו. לא חבל?

שושילה

New member
סחבת כי

רופא הילדים יפנה הרי הלאה והלאה. פניתי לפורום כדי לשאול למי לפנות מקצועית מיד. מאיפה המסקנה שזה "טיפול הכי פשוט"? אשמח לקבל עוד תשובות ממי שמכיר את התופעה. תודה.

צימעס

New member
אבל איך נדע למי להפנות אותך?

זה תלוי מה הגורם לריור! ואין לנו שום דרך לדעת את זה. האם את רוצה שנכתוב לך רשימה של סוגי רופאים מקצועיים שנתקלים בריור מוגזם, ואת תלכי לכולם? לא עדיף ללכת רק לרופא משפחה/ילדים ולרופא המקצועי המתאים?

michal@gal

Active member
מנהל
בכל מקרה תצטרכי הפניה

אז אפילו אם את יודעת בדיוק לאיזה רופא מקצועי לפנות, את עדיין צריכה לעבור דרך רופא הילדים כדי לקבל ממנו את ההפניה. רוב הסיכויים שרופא הילדים מכיר את התופעה, וידע ישר לאן להפנות אותך.

דסי אשר

New member
אולי תכנסי לפורום של מרפאה בעיסוק

אצל ילדים פגועים מ C.P-ישנה תופעה של ריור, ומלמדים אותם איך לא לרייר. אין בטענה זו שום רמיזה על בעיה של בנך- אלא על מומחים לטיפול בנושא של ריור. דסי

צימעס

New member
שום סחבת

מתקשרים, מבררים מה צריך, קובעים תור לזמן נוח לך, ונגמר. את יכולה לפנות לפורומים מקצועייים של רופאים כדי לשאול על גורמים אפשריים לריור בגיל כזה, אבל כדי לאבחן, רופא צריך לראות את הילד, ולתשאל אתכם.

Tamar b

New member
מעבר להמלצה להתחיל אצל רופא ילדים

אני יכולה לספר רק על הניסיון שלנו: הבן (3 וחצי כמעט) גם מרייר כל הזמן וזה הטריד אותנו מאד. רופא ילדים שלח אותנו לאבחון אצל קלינאית תקשורת כדי לבדוק האם מדובר בטונוס שרירים נמוך (שיכול להיות אפילו בקיבה, אבל בכל חלק אחר של הפה ומערכת הבליעה). אצלנו הסתבר שמדובר בכלל בשקדים מוגדלים מאד שגורמים ללשון "ליפול" בעצם החוצה מהפה ומכך לריור. הייתי ממליצה לך מאד לבדוק את הנושא, כי אצלנו זה היה הטריגר שממנו למדנו על המון בעיות אחרות שנגרמו בגלל השקדים, והשבוע אנחנו מתוכננים לעבור ניתוח להסרתם. ושוב, לגשת קודם לרופא ילדים - הוא ידע לאן להפנות אתכם הלאה. בהצלחה!

שושילה

New member
מעניין

באמת לילד יש נטיה "להפיל" קצת את הלשון החוצה ברגעים של ריכוז. זו תופעה שהיתה לו מלידה.

ריור בגיל חמש

שלום שושילה, נכון ענו לך כאן, ואני מצטרפת, כדאי ללכת לרופא ילדים, שיפנה לרופא אף אוזן גרון של ילדים, ובמידה ולא ניכרת בעיה רפואית או מבנית הדורשת את התערבותו, גשי לקלינאית תקשורת או למרפאה בעיסוק. יש תרגילים פשוטים ונחמדים שניתן לעשות, ויש גם שיטה בשם MORE שניתן להיעזר בה לטיפול באיזור הפה. בברכה שרון שני גונן מרפאה בעיסוק

למעלה