ריהוט...

airf24

New member
ריהוט...

אשמח לשמוע איזה ריהוט דירה קטנה צריכה ומהו סדר גולד העלויות אבל אני חייב לקבל טיפת מושג כי אני לגמרי מנותק מהנושא הזה... תודה לכל העוזרים!

gesus

New member
איפה אתה עכשיו גר, ברחוב?

אם אתה גר בדירה אז תסתכל במה אתה משתמש עכשיו, תעשה רשימה וחפש משומש או אין לך כסף.

dolfin21

New member
תגובה קצת אנטיפטית לא?

הבחור בטח גר עם ההורים, וכידוע לך לא כל דבר שאתה משתמש בבית של ההורים אתה באמת מביא לדירה שלך. יש דברים שהם של נוחות נטו, ולא כולם קונים אותם כשהם עוברים לגור לבד. ועכשיו לשאלה עצמה, תלוי אם אתה שוכר דירה שהיא לגמרי ריקה או מרוהטת לפחות חלק. תריץ חיפוש, למיטב זכרוני מישהו פה פעם עשה רשימה של רהיטים/מוצרי חשמל חיוניים יותר ופחות. לגבי סדר גודל של מחירים זה תלוי, אם אתה מחפש משהו שישמש אותך להרבה שנים ויש לך כסף, תבדוק בחנויות כמה עולה ותעשה לך רשימה, אם אתה מחפש משהו זמני עדיף לקנות יד שנייה.

gesus

New member
זו תגובה נכונה

שיעשה רשימה של כל מה שהוא משתמש. מה שיהיה לו יקר או גדול מדי להכניס לדירה שינסה למצוא לזה אלטרנטיבה.

תשובה רצינית, לשם שינוי...

אמממ... בעיקרון זה די תלוי מה אתה צריך שיהיה בדירה. יש לי דירת חדר שלא ממש הייתי צריכה לרהט כי כבר היו בה בסיס מיטה זוגית (שהבאתי לו מזרן מהבית של ההורים), וארון בגדים גדול. אז לגבי ריהוט בסיסי... בהנחה שאתה קונה מיטה או בסיס מיטה+ מזרן, המחירים נעים בין 500 ל-2000+ ש"ח... (עדיף לקנות יד שניה או להביא בעצמך). ארון- יש ארונות בגדים שעולים גם 300 ש"ח... השאלה היא מה גודל הארון שאתה צריך. שולחן אוכל וכיסאות- שולחן אוכל מתקפל קטן (ליחיד/זוג) עולה בסביבות 100-150 ש"ח. (ב"הום סנטר" יש אופציות טובות.) כיסאות- זה די תלוי מה קונים. אם אתה לא ממש מתכוון להשקיע בריהוט, גם כיסאות פלסטיק של כתר יכולים לשמש אותך יפה. מקרר ומכשירי חשמל- עסק די יקר, בעיקר אם קונים הכול חדש... המלצה שלי- כל מה שאפשר להביא מבית ההורים- תביא איתך. זה מה שאני עשיתי. אני ממליצה שתעשה רשימה של רהיטים שאתה צריך שיהיו בדירה. תנסה אפילו להשיג רהיטים ממשפחה וחברים, ובשלב מאוחר יותר תוכל לאפשר לעצמך לרכוש רהיטים אחרים או נוספים, במידה ותרצה.

ככה-

לגבי סוג הריהוט- זה תלוי בך. אני נכנסתי לדירה ריקה והתארגנתי איכשהו על הכל. איזה ריהוט צריך? די תלוי בגודל של הדירה. אתה הרי לא תדחוף ספה של שלושה מושבים בדירת 12 מטר. בדירה שלי יש שולחן למחשב, שתי כורסאות, מעמד קטן לטלויזיה, שולחן קטן, שלוש שידות מדפים (אחד קטן, אחד גדול ומשהו פינתי - הריהוט היחידי שבא עם הדירה) מדף למערכת סטריאו, מיטה, כלוב נשיאה לכלב, עוד כרית גדולה לכלבה, שני שטיחים וארגז צרכים לחתול. יותר מזה אין לי מקום להכניס (הארון שלי הוא ארגז המצעים של המיטה). הדרך הכי טובה להשיג ריהוט, מנסיוני, הוא לשאול כל מי שאתה נתקל בו. מסתחבק עם השכן? תשאל אותו אם הוא עומד לזרוק רהיט. זה עובד אחלה. את השולחן, הספות, המדפים הגדולים ומכונת הכביסה השגתי דרך ידיד ב300 ש"ח לכולם (מערכת יפהפיה מנצרים, מישהו הציע לי 1500 ש"ח על אחת מהספות) את המדפים הקטנים (גם מנצרים) מצאתי בזבל (וכך גם DVD, מסך מחשב, מעמד נצרים למערכת ומגהץ אדים!!) את המיטה הבאתי ממשפחה של חברה טובה שלי, שעמדו לתרום אותה לאנשהו, וכשעברתי לדירה אחרת נתקעתי בלי מקרר וכיריים (היו בדירה הקודמת)- כיריים השגתי מחברה, וחייתי בלי מקרר כמעט חודשיים עד שהשגתי דרך ידיד אמקור ענקי ב200 ש"ח (הובלה. לא שילמתי על המקרר). הדברים היחידים שממש קניתי הם השטיחים (שטיח 2X1.7 מטר משגע מצאתי ב100 ש"ח), המאוורר ותנור החימום. מההורים הבאתי את השולחן למחשב, מראה גדולה, מיקרו וטוסטר אובן. בקיצור- עם קומבינות הכל הולך.

כמו שנאמר...

זה תלוי בך, סביר להניח שמאפס ריהוט, אתה תצטרך להשקיע להערכתי לפחות 4-5 אלף ש"ח. ארון בגדים לא חייב, לי יש איזה שידה מעפנה שמספיקה לי, ואני אפילו לא רוצה לקנות ארון. מיטה אם יש אפשרות אתה יכול להוביל, אלא אם כן מרחק ההובלה הוא גדול כך שלא משתלם. זה גם תלוי כמה אתה מתכוון לבלות בדירה, אם אתה עובד, למוד יוצא ורוב הזמן לא תהיה בדירה, עדיף להשקיע פחות (טוב לא בהכרח
זה תלוי בך
)... שוב הדברים תלויים.

למעלה