ריג'קטים מוגזמים ?

bikeoholic

New member
ריג'קטים מוגזמים ?

בדקתי EN אתמול. סה"כ הריג'קטים הוא 5,800 ש"ח. (2,500 כי בולמי הזעזועים האחוריים בעיתיים, וכל השאר בעיות זניחות) חיצונית האופנוע נראה בסדר גמור. האם זה אומר שהריג'קטים מוגזמים ועדיף לוותר או שלא ? (Enigma - אני איתך במסרים אישית, אז זה לא מכוון אליך...) האופנוע דגם 96' והנה גם תמונה...

C O L T

New member
הכי פשוט תבדוק כמה יעלו לך הבולמים

והאם הם זמינים בכלל בארץ, אולי צריך להזמין מחו"ל. מה שניתן להחלפה ופשוטה למדי, אם המוכר מוכן להתפשר על עלות ההחלפה, לא פוסל את קניית האופנוע. דווקא נראה EN מאוד יפה ומושקע. רק עלות התוספות זה כמה אלפי שקלים.

הכל תלוי מה זה זניחות .. מצד שני

אני רואה שיש גם תוספות , כידון , רגליות , תיקים וכו'.. לכן עשה שיקלול של המחיר ותראה כמה יעלה לך החלפת בלמים. אם אתה טוען שזה רק בולמים החלף בולמים ותהנה... אגב, בולמים עולים 2500 ?? כולל עבודה ?

raanansh

New member
אני חושב שאני מכיר את הEN הזה

וראיתי אותו נדמה לי אצל עופר לפני כמה שבועות.. 5800 ש"ח זה די הרבה , אבל אם המוכר מוכן להוריד את הסכום הזה אז יכול להיות שכדאי לך ללכת על זה. היה רצוי שתפרט קצת יותר על הריג'קטים כדי שאפשר יהיה לקבל הערכה יותר טובה של המצב. בולמים יעלו לך כמה מאות $ להביא מחו"ל , גם המשלוח לא יצא זול כי הם די כבדים. הייתי בודק אפשרות לבולמים תחליפיים כמו של Progressive suspension

bikeoholic

New member
לגבי הריג'קטים...

האופנוע נבדק אצל עופר. הוא אמר לי שלתקן את הכל יעלה 5800. יכול להיות שהוא "שכח" להכליל את עלות הביצוע... אני אתקשר אליו מחר ונדע. בקשר לבלמי הזעזועים - הוא טען שהוא יכול לתקן את זה ולכן אני מניח שיש לו במלאי חלופיים או שהוא יכול לטפל בקיימים. ריג'קטים נוספים : -סדק צבע בכנף הקידמית (שחיקה של הצבע גם על בולם הזעזועים הקדמי) -כיוון שרשרת -בעיות בסוויץ' ההתנעה -אורות בלם קדמי אחורי לא עובדים -מצמד דורש טיפול -בלאי טבעי על הצינורות בחלקים מסויימים (מהמנוע לאגזוז..)

ליאורEN

New member
מע"מ 17 אחוז,סה"כ נראה אופנוע

טוב ,המון תוספות הריג'קטים שכתבת לא רציניים. כנף קדמית תיקח הצעה מבעל מקצוע ולא ממוסך מה הפירוש מצמד דורש טיפול,מפריד לא מפריד ,מחליק,מה דורש טיפול בולמים אחוריים תקנה מחו"ל 200$ של progresiv החלפה בארבע דקות מה שאני מנסה להגיד לך(לכתוב)אם המנוע תקין שלדה ישרה ויש שתי גלגלים השאר זה שטויות אם תרצה עצות נוספות יש את הנייד בחתימה

bikeoholic

New member
המצמד...

מחליק תחת עומס. (ציטוט מהכתוב בבדיקה) לגבי הבולמים האחוריים - נבדוק מחר. אני מתקשר עודמעט למוכר ונראה אם הוא מוריד את הריג'קטים מהמחיר. אני הבנתי שבקנייה הולכים 50/50 על העלות של הריג'קטים... כלומר - המחיר יורד ב- 2900.

Bearing

New member
לגבי ה50-50

זה בכלל לא מדויק - על בלאי סביר - שרשרת,גלגלש,צמיגים,ברקסים,מצבר ושאר המתכלים אכן 50/50 סביר, לגבי מכות, ג'נט עקום,דיסק עקום,טלסקופים ,בעיות מנוע וכו' לדעתי סביר יותר שהמוכר ישלם על התיקון - אלו לא תוצאות של שימוש סביר. לגבי הבעיות שהזכרת - בולמי זעזועים וקלאץ' יש הגיון שהמוכר ישלם את רוב העלות - אלו הן בעיות כתוצאה משנים של שימוש ולא משהו שמתכלה כל שנה.

דמיקולו

New member
כאילו דאאא, 17% מהסכום הכוללו

כלומר, קח את מחיר החלפים+מה שיקחו לך על העבודה ותוסיף 17% כלומר 5800 ש"ח בלי מע"מ =6786 עם המע"מ. נראה לי שהסכום שנקבו לא כולל עבודה, וגם לא בטוח מע"מ . צלצל למוסך ותברר.

raanansh

New member
תשמע , חבל לך על המאמץ

אם המוכר לא יוריד את עלות הריג'קטים מהמחיר ההתחלתי , חפש אופנוע אחר. הEN הזה זה EN ששמו עליו כמה אלפים בתוספות (אם אני לא טועה 4-5K) אולי זה מתקזז אולי לא , זה החלטה שלך. זה כולה EN , וסביר להניח שעוד שנה או משהו כשיהיה לך רשיון לכבד אתה תשדרג לVN או הארלי או משהו יותר רציני... אם אתה באמת רואה את עצמך עוד 3-4 שנים עם האופנוע הזה אז יכול להיות שזה כדאי לך ללכת עליו ולהשקיע את הכסף הזה...

במידה וזה לא כולל מע"מ

שוב... תבדוק את זה.. אני אומר איך שלי תמיד מציעים מחירים.. 6786 = 100\ 117 * 5800

royboy1

New member
../images/Emo41.gifחשוב לבדוק../images/Emo41.gif

האור הקדמי+אחורי לא עובדים
ברר במה מדובר, יכול להיות שמדובר בנורה ויכול להיות שמערכת החשמל בו דפוקה. אצלי באופנוע החלפתי צמה קומפלט ומדובר באופנוע שטח טהור עם מערכת חשמל מינימלית. בדוק טוב טוב את הנושא.

Bearing

New member
ריג'קטים סבירים מאד

את בולמי הזעזועים ניתן לקנות מחו"ל בפחות מאלף ש"ח ויותר טובים מהמקוריים, קלאץ' - רפידות החלקה + צלחות מתכת + קפיצים עוד 1000 של BARNETT (גם מחו"ל), השאר נשמע זניח, אל תצפה לקבל אופנוע שנת 96 ללא שריטה - אין ממש הצדקה להוריד על בלאי קוסמטי סביר. לגבי עלות העבודה - לא סיפור בכלל - אני לדוגמא (אני לא בעל מוסך ולהתעסק במכונאות זה תחביב) יכול לעשות לך את ההחלפה של שניהם ב200 ש"ח. לדעתי אם המוכר יוריד לך 3-4 אלף ש"ח או יותר מהמחירון+שקלול מסויים לתוספות כדאי ללכת על זה,

yarivos

New member
ירושלמי, לא ?

ראיתי אותו מאוורר את בית השחי במספר הזדמנויות. לטעמי קצת מגוחך העניין הזה עם הידיים למעלה..

yarivos

New member
../images/Emo92.gifסלחתי.

מה לא הבנת ? 1. שאלתי אם הוא מירושלים. 2. טענתי כי קצת מוזרה התנוחה עם הידיים למעלה. 3. הבעתי את דעתי כי היא לא לטעמי. הכל ברוח טובה, היה לי EN במשך 3 שנים.

lirandr

New member
../images/Emo5.gif

אתה לא אמור להיות איזה 2.10 כדי להגיע לכידון ?

ETZ301

New member
לא נראה מוגזם כלל.

הבנתי שהשלדה והמנוע יצאו בסדר. תשאל את עופר לעצה. הוא יעזור לך גם בזה. לי הוא עזר פעם. בדקתי אופנוע אצלו לא ידעתי מה לעשות עם הממצאים והוא יעץ לי.

למעלה