ריגלת השדה- פרפחינא

טובה ב

New member
ריגלת השדה- פרפחינא

רק בזמן האחרון יצא לי להכיר את העלים האלה ואני ממש מתפעלת מהדייט החדש הזה שלי, הוא גם טעים, גם נשמר טרי זמן ארוך, גם נקלט לי בשנייה באדנית וצומח לו שם יופי, וגם קראתי שהוא מחסן בריאות שלם. השאלה שלי- יש לו גרגרים זעירים שחורים- מה זה? זה טוב לנו או רע?

איזה כיף לך

שאת מצליחה לגדל, כי אני לא מוצאת באף חנות טבע את העלים המדהימים הללו... אפשר לקנות ממך?
עשירים באומגה 3, נראה לי שהזרעים הללו לא למאכל אלא לשתילה חוזרות...

תודה

אבל חולון רחוק לי מהבית... ביקשתי מעדן טבע שיביאו (אפילו לא ידעו מה זה..) וכל תקוותי שאכן יתחילו להביא את זה. הקטע הוא שברגע שזה יתחיל לתפוס יעלו לו את המחיר פי 2 ... זה כזה מעצבן.. אולי אני גם אתחיל לגדל

הגרגירים האלה זה הזרעים שלו

יש לו זרעים קטנים ורבים, כך הוא מתרבה. אפשר שקוטפים לנער קלות, ואז זה מתפרז לידו ועשוי לנבוט בעונה הבאה. גם כששוטפים, רואים את הגרגרים. אין בספרות שאני קראתי מידע על נזק מזה, וזה צמח וותיק שנאכל. במקרים רבים "אוכלי העשב" מפיצים את הזרעים והצמח. הם אוכלים אותו, גם את הגרגירים, וכשעושים קקי (במשך אלפי שנים זה היה בטבע, ולא בשירותים) הזרעים גם נפוצים, וגם גדלים בסביבה טובה עם זבל. אני מניח שזה חלק ממנגנון הצמח

טובה ב

New member
תודה מור על תשובה

ממצה ומועילה. לגבי הגידול- יש לי אמנם חיבה גדולה והרבה ניסיון בגידול צמחי בית, אבל זה היה פשוט וקל בצורה שלא תיאמן- חברה קטפה לי בגינה שלה גבעולים אחדים שיהיו לי לסלט בבית, וראיתי שכמה מהם נתלשו עם שורשים עדינים. פשוט תקעתי באדנית ותוך ימים אחדים הם היו ליער. אומרים שהם גדלים בכל מקום ונקלטים מהר, וגם מתפשטים מהר אז אם תראי בחוץ, פשוט תתלשי לך.

בעניין גידול

אם זה כבר שלב הזרעים - זה די סוף הצמח. אז אל תחסכי - זה צמח חד שנתי, כלומר מת, אך משאיר זרעים לעונה הבאה. העונה שלו זה קייץ. הוא לא גדל כל השנה (אם מאוד משתדלים, לפעמים יוצא אחרי זה משהו שנראה עלוב, וקטן, לא שווה להשקיע לא בעונה)

למעלה