ריב עם חברה טובה

מאיה 901

New member
ריב עם חברה טובה

יש לי חברה בשנות ה-40 לחייה, היא נשואה ואם ל-2 בנות. אנחנו מכירות מעל 12 שנים. אני נשואה ויש לי בן 6.
אנחנו חברות המון שנים, במהלכם לכל אחת מאיתנו היו עליות ומורדות אך תמיד תמכו אחת בשניה בכל מצב.
הבעיה התחילה או יותר נכון החמירה לפני כשחצי שנה. מאז שהיא הכירה את בעלה היא הפכה להיות אדם אחר.
היא דכאונית, עצבנית וחסרת שמחת חיים.הם אנשים שונים באופי. הוא מאוד פרימיטיבי, תמיד אומר משפטים כמו: "אישה תפקידה לשרת את הגבר, צריך להכות ילד למטרת חינוך" ועוד.הוא מתנהג באלימות מילולית (והיו פעמים גם פיזית) כלפיה, מתנהג בבוטות ובחוסר כבוד כלפי הסובבים אותה. הרבה מהחברים שלה התנתקו ממנה בגללו ואני הייתה האחרונה במערכה.
במהלך כל השנים הללו השתדלתי להיות אובייקטיבית ולא לדחוף אותה לקום וללכת גם שהיו רגעים שבאמת חשבתי והרגשתי כך. היו מקרים שבהם היא הייתה באה אליי לאחר שהוא היכה אותה וחזרה לאחר יום כאילו לא קרה דבר. היא מודעת להתנהגות שלה וכל פעם אמרה לי " אל תגידי לי לקום וללכת כי אני לא רוצה ואני לא מסוגלת, אני צריכה רק אוזן קשבת ותמיכה ולא מעבר". ידעתי שאין לה את הכוחות לעזוב, ידעתי שאם אומר לה לעזוב היא לא תפנה אליי יותר לעזרה ולכן הייתי שם. עם השנים זה הפך להיות קשה, הוא התנהג בצורה פוגענית כלפיי, כלפי אחותה והורייה.
לפני כחצי שנה הם רבו והיא עזבה את הבית ובאה אליי. בזמן הזה שהם רבו היא כל הזמן דאגה לו כי הוא לא עונה לשיחות טלפון או כל ניסיון אחר. מתוך דאגה ךו היא ממני לנסות להשיג אותו ולברר לשלומו. כל זה אפילו שהוא אשם והיכה אותה. ואכן, התקשרתי אליו, טען שהוא בסדר. ובשיחה הוא טען שאני אשמה בזה שהזוגיות שלו כמו שהיא. השיחה נותקה וכבר לא יכולתי להמשיך ולעודד אותה להישאר. החלטתי לשתף אותה במה שאני חושבת. הסברתי לה שקשה לי להיות בעמדה של "הכותל", אני רוצה לתת לה עצה, להסביר לה זה לא תקין מה שהולך לה במשפחה. אני כבר לא יכולתי להמשיך לפחד מזה שהיא לא תפנה אליי יותר לעזרה אם אומר לה את מה שאני חושבת. הסברתי לה שחברות אמיתית היא גם לומר את הדברים הלא נעימים.
אמרתי לה שאני מוכנה להיות איתה בקשר רק בתנאי שלא תשתף אותי בכל מה שקשור לזוגיות שלה. במידה ותעשה זאת, שתקח בחשבון שלא אוכל להיות אובייקטיבית ולא אנסה לשכנע אותה ללכת לטיפול זוגי או למצוא פתרון אחר, כי הפתרון, להערכתי, הוא לקום וללכת. זו מערכת יחסים אלימה, לא מכבדת ולא ראויה לה. הוספתי שאני גם לא מעוניינת יותר לפגוש אותו כי הוא לא נעים לי.
כפי שציפיתי, היא נפגעה מהדברים שאמרתי לה. אמרה שחברה אמיתית הייתה נשארת שם בכל מחיר ללא שפוטיות.
אני עצובה וכואבת בשבילה, כואבת שאיבדתי חברה טובה אבל הרגשתי שאני כבר לא יכולה לסבול אותו. הרגשתי שהעצות שאני נותנת לה מנוגדות לערכים ושלי, לאמונה שלי איך זוגיות אמורה להיות. הרגשתי שאם אמשיך באותה דרך ולתמוך בה ולתת לה לשמוע עצות שהיא רק רוצה לשמוע זה עוול יותר גדול. החלטתי שאני לא רוצה להיות "הפלסטר" לזוגיות לא בריאה. ייתכן והעובדה שאני כבר לא שם תתן לה את הכוחות לקום וללכת.
מה הייתם עושים?

נ.ב. אם את פה וקוראת את מה שכתבתי, תדעי אני אוהבת ומתגעגעת ויותר מכל, מאמינה שמגיע לך הטוב ביותר. ואל תעשי לו הנחות, אל תמצאי תירוצים להתנהגות האלימה שלו כלפייך!!!!
עשיתי את מה שעשיתי כי הרגשתי שאני לא יכולה להכיל את מה שאת חווה. אםהייתי במצב דומה לשלך, הייתי רוצה שתגידי לי את האמת גם אם היא כואבת.

mykal

New member
עצוב לקרא,

אני מבינה אותך--בקושילדעת שהחברה הטובה סובלת ולא עושה
לעצמה שום דבר.
מצד שני הא מפוכחת ומודעת וזו בחירה שלה---ואינני בטוחה שיש בכח מישהו
לחייב אותה לבחור במה שנראה לך. ולא ברצון שלה.

אני מזדהה מאוד עם האמירה שלה--שחברה טובה--נשארת נאמנה גם
כשעצותיה ודעתה לא נשמעת. והעזיבה היא חוסר נאמנות.

אגב, בין ההחלטה שלה להשאר איתו, לבין הדרישה שלך שתעזוב אותו (כי זה הנכון בעיניך)
היה אפשר לעשות עוד הרבה.
למשל--שהיא תלך ליעוץ, שם היו תומכים בה ומכונים אותה לאיך להתנהג איתו,
איך להקל על עצמה.

עצוב שתופעות כאלה עדין קיימות במציאות חיינו.

מאיה 901

New member
תיקון קטן

אני לא ביקשתי שתעזוב אותו, הסברתי שאני כבר לא בעמדה אובייקטיבית ולכן לא אוכל לתת לה עצות נכונות לגבי המשך הקשר בניהם. הרגשתי שאני שותפה לפשע, העוול הוא גם כלפי הילדים ואני לא אתן יד לחוויה נוראית.
במשך כל השנים הללו ניסיתי לעודד לפנות לטיפול זוגי או לבד אך אף פעם לא הסכימה כי היא פחדה ממנו. באחד המקרים הוא חזר הביתה שיכור והרס כמעט את כל הבית והעיר את הילדים. אז באיזה עמד הזה שם אותי? האם אני אמורה להמשיך לעודד אותה להשאיר במקום רע? איזה מין חברה תומכת בדבר כזה. ההצעה הייתה שאני אמשיך לתמוך אך לא אוכל לתת עצה בכל הקשור לזוגיות.

mykal

New member
אם להיות נחרצת,

זה לא שם אותך בשום עמדה כלפיו,
זה שם אותך במקום שמחבק ועוטף אותה--היא החברה,
והיא הזקוקה לכתף לשים עליה ראש בעת מצוקה גדולה.
את לא אחראית עליה, את לא אפוטרופוס עליה, היא לא אשה מוגבלת או מפגרת,
הבחירות שלה תמוהות (גם לי כקוראת ובטח ובטח לך כרואה עובדות קשות מקרוב)
אבל הבחירה לא להיות שם בשבילה לכוס קפה מנחם, להקשבה, --זו הבחירה שלך,
ממש כמו שהיא בוחרת את מה שלא נראה לך.
אני את האשה ההיא לא מכירה--את יחסיה עם המשפחה שלה, עם אחרים אינני מכירה,
לך כשואלת אני עונה--שנאמנות חברית נמדדת דוקא כשקשה,
כשכולם שמחים וטוב זו לא חכמה גדולה.

אני מיד עונה גם--זכותך לבחור לא לעזור לה ולהתרחק,
שאלת בפוסט הראשון וגם עדכנת בשני---שהיא בחרה--ואז שאלת -באיזו עמדה זה שם אותך?
עניתי דעתי ונראה לי שתשובתי לא נוחה לך--מצטערת ---אני לחברות שלי
עושה הפרדה בין הנאמנות שלי לבין היכולת לעזור.
אני מעדיפה נאמנות. ואת בחרת אחרת--זכותך.

הדסהש1

New member
בוקר אור לפי דעתי אי אפשר להתערב

בחיי בני זוג..הרי היא תמיד חוזרת לבעל...זה סוג של הכחשה.
תשארי חברה רק שלה

sweetdreams

New member
אני מבינה אותך, אבל מצד שני, מה שעשית זה לבודד אותה עוד יותר

אם היא לא יכולה לדבר איתך על הזוגיות שלה, והיא לא יכולה לדבר עם *אף אחד אחר* על הזוגיות שלה, אז עכשיו מה שקורה שם בבית הוא רק בינה לבינו, והיא באמת כלואה איתו.
אני מבינה שהתפקיד שלך במערכה הזו הוא קשה וכפוי טובה, אבל הוא גם היה הצוהר האחרון עבורה מהבית הזה שהיא נמצאת בו, ובלעדיו היא עכשיו בבידוד מוחלט, מה שמשרת בעיקר את בעלה והשתלטנות המוחלטת שלו כלפיה.

Amyrlin Seat

New member
ועכשיו לצד הכואב והמפחיד יותר של הסיפור הזה

אחת מדרכי הפעולה המוכרות יותר של גברים מכים (מתעללים) היא לבודד את בת הזוג, ככל שהם מצליחים יותר לנתק את זוגתם מחברים ומשפחה ככה יש להם יותר שליטה עליה, ובהתאם רמת האלימות עולה ! יכול מאוד להיות שמעבר לזה שהיית אוזן קשבת וכתף תומכת עבור חברתך את גם גילמת איזה שהוא תפקיד של "שומרת סף" החברה שלא וויתרה ונשארה איתה במערכה זו שבעצם מיתנה את רמת האלימות של בן זוגה כי הוא ידע שבסוף היום היא מספרת לך מה קורה אצלם (וכן לרוב משום מה לגברים האלו חשוב לשמור על תדמית של צלם אנוש כלפי חוץ). ני לא יודעת מה מצב התקשורת שלה עם המשפחה שלה אבל לרוב גברים כמוהו מצליחים לסכסך בין הנשים שלהן למשפחה, יכול להיות שאת היית המקום האחרון שלה גם כתמיכה וגם כהגנה.

אז נכון שאין לך באמת אחריות כלפיה, היא עושה את הבחירות שלה (אם כי צריך להבין שהיא מונעת מתוך איזו משהוא במבנה האישיות שלה או בעבר שלה) ואת צריכה לעשות את הבחירות שלך, אבל אני באמת חושבת שיש כאן מקום לגלות עוד קצת חמלה (וכן אני בטוחה שזה מאוד קשה) לחרוק שיניים ולאפשר לה להאחז בך גם אם זה אומר ללכת עם הסייגים והתנאים שלה. יכול להיות שעכשיו כשהוא הצליח להרחיק גם אותך (ואין לי ספק שזו הייתה המטרה שלו מלכתכילה) הוא יודע שלא משנה מה הוא יעשה כבר אין לה לאן ללכת, וזה מכניס אותה למקום קשה ומסוכן.

אם היא באמת חשובה לך כחברה, או כבן אדם, גם אם אין לך את היכולת להשאר בקשר קבוע ולהקשיב לה כשאת יודעת שהיא לא מוכנה לעזור לעצמה (וזו לגמרי הנקודה המתסכלת עבורך כאן) הייתי לפחות שולחת לה איזה טקטס שאומר שלמרות הכל את שם עבורה, שאם היא צריכה מפלט, אם היא צריכה לברוח או שהיא תזדקק לעזרה את תהי שם בשבילה. יכול להיות שזה לבד יציל את חייה יום אחד.

מאיה 901

New member
תודה

לך mykal, תודה שענית, זכותך המלאה להביע דעה, אין פה ויכוח אם דעותיך מקובלות עליי או לא. אילו חשבתי שאני צודקת, לא הייתי מתייעצת.
ותודה גם לאחרות שהגיבו.
אני מודה שאני עייפה וכואבת את כאבה. עצוב לי שאין לי מה להציע לה יותר. עייפה מהגיד לה "הכל יהיה בסדר, תחזיקי מעמד". או "אל תדאגי, הוא ישתנה", "הוא לא התכוון". ועוד הרבה משפטים.
הוא אכן הרחיק אותה מכולם. הקשר עם הוריה ואחותה לא טוב (לא רק בגללו)ואני הייתי היחידה שידעה הכל אבל הכל!
הדילמה שלי היא איך לעזור לה? קשה לי לעודד אותה ולהגיד לה את כל המשפטים "האובייקטיבים".
במשך כל השנים העדפתי רק לתמוך, לקחתי בחשבון את העובדה שאני שומעת רק אותה (למרות ניסיונות הגישור שלי גם איתו).
אחרי כל השנים הללו אני מרגישה שהגעתי לשלב שאני לא אובייקטיבית, לא רוצה להגיד לה דברים שאני מאמינה או חושבת. לא רוצה להשפיע על קבלת ההחלטות שלה. ולכן הצעתי לה שאשמח לתמוך וללוות אבל אני לא חושבת שאני בעמדה לייעץ לה. והיא בחרה להיפגע מזה.
ושוב, אני לא מתכוונת לנתק קשר, אתן לה זמן להרגע ובתקווה שלא תנתק קשר.

תודה

אבל למה את צריכה להיות אויבקטיבית?

כתבת שאת כבר לא אוביקטיבית, אני לא כלכך מבינה למה אי פעם היית אוביקטיבית.

את חברה שלה ולא שלו, את אוהבת אותה, למה להיות אוביקטיבים?

ולמה אמרת שאת לא בעמדה לייעץ לה? אני מבינה שאת בטוחה שהיא צריכה לעזוב אותו, אז זו לא עצה שאת יכולה לאמר לה?
עדיף לאמר "אני חושבת שזה אסון להישאר איתו" מאשר לסרב לייעץ. הכי גרוע - היא תתנתק. אבל זה ממילא קורה.

ועוד משהו שאני חושבת שאת חייבת לאמר לה זה הנזק שנגרם לילדים
אם היא נשארת עם גבר שפוגע בילדים - אז אם מישהו אחר ידווח עליו, היא תואשם בהפקרת הילדים.

mykal

New member
זה לא שלא הבנתי אותך,

אלא, שאת צריכה הדרכה, איך להיות לה רק כתף תומכת--
ליום או שעה של הפוגה,
איך להיות לה עוגן לברוח אליו או לסמוך עליו או סתם לדעת שיש מלה אי מי בעולם שיודע.

האחריות לחייה אינם שלך, האחריות לקשייה אינם שלך--
זה שאת שם זה לא בשביל לשנות--אלא בשביל להיות.

מציעה לך לראות את הסרט "אבן הסבלנות" על מעמד האשה באפגניסטן,
מפחיד באמת מפחיד, אבל מלמד הרבה --על דרך חשיבה שונה מזו שאנחנו מורגלים אליה.
סולם ערכים כ"כ שונה.

אגב--כן שני דברים חשובים--
האחד מה שכתבה לך sweetdreams תפני את לאחד מהתחנות לנשים מוכות--
או לויצו או נעמת--שם יוכלו להדריך אותך --מה נכון לעשות.
השני--תגידי למה היועצת או המחנכת בביה"ס לא מדוחת על הילדים המוכים לרוחה?
זו חובתם-- וזה בתוך המסגרת הבית ספרית.

ליבי איתך--על הרצון והאכפתיות. מאחלת לך חיים טובים וגם לחברתך--באמת שזה לא מגיע לאף אחת.

קליספרה

New member
אם הבנתי נכון את הסיטואציה - בעיני את בסדר גמור

ממה שהבנתי הגעת לשלב שאת לא מוכנה להשתתף איתה במשחקי ההכחשה שלה - שפעם זה יהיה טוב, ושאמרת את הדברים כמו שאת חווה אותם: האיש הזה מסוכן לך, אני לא רוצה את האיש הזה בסביבה שלי ולא בסביבה שלך ואני כאן בשבילך אם תחליטי לסיים אם הזוגיות האומללה הזאת.
אישית - הייתי מרגישה אחריות איומה אם הוא היה פוגע בה אחרי שאמרתי לה את מה שהיא רוצה לשמוע.
&nbsp
לדעתי חשוב בשבילה לדעת שהדלת והלב שלך פתוחים אליה תמיד. לתמוך בה משמע לשחק את המשחק שלו ושלה - וזה משחק אלים ומפחיד שאין שום סיבה שתהיי תקועה במרכזו..

למעלה