ריב עם הבעל...

אור1975

New member
ריב עם הבעל...

שלום לכולכם, אני נשואה + 2, אנחנו נשואים 4 שנים בערך. אנחנו יותר קרובים לצד של בעלי מאשר לצד שלי. ולכן רוב החגים והשבתות אנחנו בצד של בעלי. לפסח השנה אחי הזמין אותנו אליו. אני מאוד רוצה ללכת מכיוון שאני מאוד אוהבת להיות על המשפחה שלי (מן הסתם), בעלי לא רוצה ללכת בגלל קטע שהיה עם גיסתי (אשתו של אחי) שהיא פלטה משפט לא במקום, מאז אנחנו מדברים איתה אבל רק "שלום שלום" לא יותר מכך. בעלי לעומת זאת עכשיו תופס על זה טרמפ כדי לא להגיע אליהם לחג. אני ובעלי לא מדברים בעקבות כך. מה לעשות? מבחינתו אני יכולה ללכת לאחי עם הילדים לבד, אין לו בעיה עם זה. אבל כמובן שאני לא אלך לבד כי אני לא צריכה את כל השאלות איפה בעלך? זה לא יפה שהוא שולח אותך לבד בחג? וכו'... בבקשה תעזרו לי! ממש מיואשת. תודה רבה אורית

chenby

New member
מאוד פשוט

את רוצה להיות עם המשפחה שלך? תהיי איתם. מי החליט שחובה לעשות כל פסח יחד כולם? השנה אבא שלי בכלל בפראג - האם זה אומר שהמשפחה תגיד, יו איפה נדב, אולי יש לו משבר עם גילה.. שטויות.. אז ישאלו. את יכולה להגיד- היה לו חשוב להיות הסדר הזה עם המשפחה שלו. עכשיו תראי.. את יכולה להסתכל על החיים שלך לפי הצד שלו הצד שלי. את יודעת מתי יהיה באמת שינוי? שתתחילי להסתכל על כל המכלול כ- המשפחה שלי. בשנייה שתפסיקי להתחשבן איזה צד יותר ואיזה פחות.. יהיה לך כיף בכל מקום שתהיי בו - גם בצד שלו וגם בשלך, ואולי אפילו מהמקום הזה תצרי אחדות גדולה יותר. המשפחה של גיסי, היא המשפחה שלי! אנחנו חוגגים כל שנה יחד גם ראש השנה וגם פסח, ונהנים מחברת כולם. ולמה זה? כי אחותי ישר ראתה בהם משפחה, וכשאנחנו הכרנו אותם, זה אוטומטית הפך להיות משפחה גדולה יותר.. זה לא חובה שזה יקרה בכל מקום, אבל זה אפשרי אם רוצים. אם לא מתחשבנים, אם פותחים את הלב.. בכל מקרה, תבלי עם המשפחה שלי בלי רגשות אשם, ואם ישאלו אותך למה הוא לא בא, אז תגידי בבטחון - היה לו ממש חשוב להיות עם המשפחה שלו השנה והעדפתי להיות אתכם, אני שמחה שזה הצליח.. זהו, בלי דרמה. ואם את רוצה להיות עם המשפחה שלך ובעלך, תמצאי דרך לעשות חגים יחד בהמשך.

misty10

New member
את באמת מתארת כאן מצב פשוט למדי...

את בהחלט יכולה להגיע עם הילדים אל אחיך, ומראש להבהיר (לאחיך ודרכו לכל מי שמגיע) שבן זוגך לא יגיע יחד איתך. לגבי הסיבה, אם לא נעים לך להגיד את האמת לכולם, תמציאי משהו די מקובל על הדעת... אבל שאלה לי אליך מה גיסתך חושבת על עניין המשפט שהיא פלטה??? אולי אפשר לעשות סולחה...

אור1975

New member
זה לא כל כך פשוט...

המשפחה שלי רק מחפשים את הקטע של הריכולים. הם גם ככה חושבים שבעלי הוא לא הבעל שאני צריכה אלא מגיע לי יותר. בעבר הוא עשה המון טעויות בקשר להתנהגות שלו כלפיי (חלילה לא בעליות הכל מילולי) לפני המשפחה שלי והם גך ככה לא הכי מסמפטים אותו. לגבי גיסתי היא התנצלה בפניי על הפליטת פה שלה וכמובן שאני לא שכחתי אבל בהחלט סלחתי לה על כך. אבל בעלי כמובן, חיכה לריב הכי קטן שיהיה כדי לפסול את אחי ואישתו.

misty10

New member
אמ......

כל מה שיש לי להגיד לך זה: תחפשי את דרך האמצע, ואותו תמצאי רק עם בן זוגך... כל אחד מכם יצתרך לבוא בדרך כל שהיא לקראת השני... כי זה לא הוגן (לדעתי האישית) לנטרל אותך ממשפחתך לגמרי בחג... מצד שני גם יש מצב שבו מישהו מרגיש לא בנוח... (או את, כי את לא עם המשפחה שלך, או הוא כי הוא בא לחג אצל המשפחה שלך...)

seeyou

New member
בגלל זה את לא צריכה לקלקל את היחסים עם הבעל.

ישנם כמה פרשות למצבך 1- היחסים באופן כללי
עם בעלך(יש לי הרגשה שיש מתיחות לא רק בגלל סדר הפסחו שאת לא מציינת) 2-יחסים בינך לבין המשפחה הקודמת שלך 3-היחסים שלך עם אשתו של אחיך את צריכה קודם להבין סדר עדיפויות שלך בחיים-בנשואים. את יכולה לקבל את ההצעה שלו ללכת לבד עם הילדים ...אבל זה יהיה לדעתי עוד סדק בנשואים שלך בעלך יחשוב שמדברים עליו ויפגע עוד יותר. פשרה ,שוב להבנתי,ללכת כרגיל בליל הסדר למשפחתו וביום האחרון למשפחתך עם או בלי בעלך. כול הפיתרונות מתחילות ומסתיימות על בסיס היחסים בינך לבינו - כבעל לאישתו. אם את לא מצליחה בזה אף יועץ לא יצליח במקומך

אור1975

New member
יש משהו בדבריך...

היחסים באופן כללי באמת לא מי יודע מה עם בעלי. אנחנו אומנם מפגינים יחסים טובים אבל יש בעיות. היחסים ביני לבין גיסתי ניפתרו זה הוא שלא מוכן/רוצה לסלוח ולהמשיך הלאה. היחסים שלי עם המשפחה שלי הם מעולים וברוך השם אין לי טענות. ללכת לבד עם הילדים לא באה בחשבון כי ישר יתחילו לדבר וזה לא הכי נעים שבעולם.מה גם שהמשפחה של גיסתי גם תהיה שם אז זה בכלל לא נעים . וכן אני לא מתביישת להגיד מה יגידו אם אבוא לבד ואיזה רושם זה יוצר.

לא ללכת לבד

אורית, מדברייך הבנתי שאינך תרגישי בנוח שלכתך לבד למשפחתך יגרום לך אי נעימות. אם כך, מדוע שתגרמי צער לעצמך ולילדייך ובמיוחד לגרום לשאלות מיותרות, איפה בעלך?,,, מדוע לא הגיע? הדבר הטוב ביותר זה לשוחח איתו ולשאול מה הוא חושב על פסח? גם אם זה יגרום לעימות קצר בין אחיך וגיסתך אלייך, זה כאיין וכאפס מה שזה עלול לקרות לך במשבר בבית !!!!! אני מקווה שתדעי להיות החלטית וללכת לפשרה עם בעלך או לחילופין הוא בפשרה איתך. משברון עם משפחתך תהיה הרבה יותר קטנה מאשר עם בן זוגך לחיים תהנו

seeyou

New member
לא להתנהג כמו בַּת-יַעֲנָה כמו רוב הנשים

אם בשלב הזה יש בעיות-אי הבנות-מתיחויות ביחסים חייבים לטפל לפני שזה הופך לבלתי הפיך.

מה היא כבר אמרה לו ?

לא, לא שואל בגלל הסקרנות
שואל כי מדובר בשורש הבעיה (למרות שסביר שיש עוד גורמים תורמים) לא מציע שתלכי לבד כי זה עלול להחריף את הבעיה והמתיחות יש לי תחושה שבעלך לא באמת ובתמים רוצה שתלכו בלעדיו
תנסו לטפל בשורש מי אמר סולחה ולא קיבל
בהצלחה

keren138

New member
אני מזה מבינה אותך

אני מכירה את זה מקרוב אני גם נשואה עם ילדה וגרה בעיר של המשפחה של בעלי וכל חג אפילו כל שבת זה מריבות כי הוא לא רוצה לבוא ואני מחזירה למרות שאני לא כזו. תלכי עם הילדים ותשאירי אותו כמו כלב זה רק נראה לך שלא אכפת לו שאת הולכת איתם, בעצם הוא אוכל את הלב. גם בעלי היה אומר תלכי לבד עם הילדה לא אכפת לי .. פעם פעמיים שלוש בסוף הוא היה מצטרף בלית ברירה. תעשי לו את זה כמה פעמים ונראה אותו אם הוא מסוגל לעשות חגים בלעדיך ובלעדי הילדים - אז מה את צריכה אותו בכלל???

למעלה