ריבת קיווי - מעדן סוף הדרך

ריבת קיווי - מעדן סוף הדרך

ראשית וידוי, קיווי טרי הוא לא נכלל בסל הקניות שלי, מדי פעם כשמזדמן לי לטעום אני מציינת לעצמי שזה פרי "נחמד", לא רע... אבל לא עד כדי להכניס אותו לסל במסע קניות... אבל... ,הפילו" עלי כמות די מכובדת של קיווי מה עוד שהיו "פסולי חיתון", כל מיני תאומים סיאמיים שלא עברו את מבחן המיון של בית האריזה. שכבו להם הנ"ל ללא ביקוש ותפסו נפח רציני מחלל המקרר. בעזרתכם קיבלתי שני מתכונים לא ממש מלהיבים לריבה וכמה בעזרת גוגל מאתרי חו"ל שבכולם הומלץ על תוספת פקטין שלא הצלחתי להשיג ברדיוס סביר, כך שהחלטתי לאלתר... מקסימום הפח סובל הכל... התוצאה מ ד ה י מ ה!!!! ואותי קשה להרשים עם מיני מרקחת... אז מה עשינו: 1 ק"ג קיווי קלוף ופרוס. 1 ק"ג סוכר. 2 תפוחי גראני סמיט לא קלופים ועם ליבתם (לצרכי פקטין...). מיץ מלימון אחד. כל הכבודה מושרית בסיר נירוסטה לשעה. בישול על חום בינוני נמוך 1 שעה. (מבחן ה"שביל" על צלחת קרה). מתקבלת מרקחת עם צבע שניתן לקרוא לו מעניין (בין חאקי לצהוב...), אבל הטעם והמרקם מופלאים. פרוסות הקיוי נשארות שלמות ובמרקם צ'ואי כמו של מרמלדה. אפילו העזר שכנג הפולני שלי שחושד בכל דבר שלא אכלו בוורשה התלהב. חתיכה של 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לקוביות קטנות

ריבת קיווי - מתכון מומלץ

מכיוון שקפץ לי חלק מהמתכון... 1 ק"ג קיווי קלוף ופרוס. 1 ק"ג סוכר. 2 תפוחי גראני סמיט לא קלופים ועם ליבתם (לצרכי פקטין...). מיץ מלימון אחד. חתיכה של 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לקוביות קטנות כל הכבודה מושרית בסיר נירוסטה לשעה. בישול על חום בינוני נמוך 1 שעה. (מבחן ה"שביל" על צלחת קרה).

r66

New member
את והרעיונות שלך ../images/Emo13.gif מדהים... ינוסה

בהקדם....נשמע מדליק.

תפוח שלם?

את שמה את התפוח שלם? ולאחר הבישול מוצאים אותו? או שפורסים את התפוח עם כל הגלענים? תודה

ראי תשובה למעלה... וכן הוצאתי

וזרקתי את הפלחים עם הגרעינים לאחר הבישול.

r66

New member
אני מתה על התפוחים והלימונים

שנשלפים מהריבות, בסוף ההכנה

mozal

New member
זרקת את התפוחים???

עשיתי שלשום ריבת תות ויין וגם שמתי פלחי תפוחים. הוצאתי אותם בסוף הבישול כמובן, אבל הגרגרן ה"סמוי" שבי קרא לי בקו שקט ופנימי: תטעם את זה, תטעם! אז טעמתי... והופ, נעלם כל התפוח. זה מה זה טעים... נראה לי שאני אכין ריבת תפוחים, עד כדי כך זה היה לי טעים... אז לפעם הבאה שמכינים ריבה - מומלץ לטעום את פלחי התפוח ה"מרוקחים"
מיקי

r66

New member
../images/Emo45.gif כמה שאתה צודק.

אני ממליצה לך לאכול גם את פלחי הלימון, חבל"Z כמה שזה טעיםםםםםםם

סמדר ר

New member
אמא שלי הכינה מליון סוגי ריבות

ומרקחות לחג המימונה (שעבר עלינו לטובה - יחד עם עשרות אלפי הקלוריות..) ובחלק מהריבות (של התפוזים, האתרוג, הגזר, ) היא הוסיפה פלחי לימונים, לטעם, לפקטין "וסתם שלא יחסר" . פלחי הלימון נחטפו ונטרפו , ואז אימי הגאונה החליטה לרקוח סיר מלא של ריבת לימונים ... יצא נהדר, אבל כתוספת לריבה אחרת - עוד יותר !!!

SophieT

New member
אני בכלל משאירה את התפוחים בקונפיט.

כשאני מכינה קונפיטורת פטל, אני מבשלת קודם את התפוחים בסירופ עם הסוכר והלימון, וכשהם רכים אני מבלנדרת אותם עד למשחה. אחרי זה רק אני מוסיפה את הפטל, וכך התפוח לא הולך לאיבוד בכלל... איזה יין שמת בריבה?

mozal

New member
ריבת תותים ויין

שמתי מרלו טוב. אפשר להשתמש במרלו או או קברנה - לפי הטעם. העיקר שזה לא יהיה "יין לבישול" אלא משהו שבהחלט אפשר לארח איתו. מאוד מדגיש את טעם התות ומוסיף ארומה נפלאה (בעברית מדוברת - יוצאת אחלה ריבה). ריבת תותים ויין החומרים: 1.75 קילו תותים (לפני הסרת העוקצים ושטיפת הברחשים) 1 ק"ג סוכר שני שליש בקבוק יין. שמים תותים נקיים בקערה, שופכים את הסוכר מעל, מטלטלים קלות את הקערה על מנת שהסוכר יגיע גם לתותים שלמטה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לבוקר. בבוקר, מוסיפים את היין ומחזירים למקרר עד אחה"צ. מבשלים כמו כל ריבה, עם ליבות תפוחי עץ וסרט מקליפת לימון או כל תוספת אחרת שמתחשק...
מיקי

../images/Emo6.gif אתה יודע שרוב ה"טאיירים" הם..

תוצאה של חבלים... אז מכיוון שלא רציתי את התפוחים בריבה (רק את הפקטין ומעט מהניחוח, ואני לא אוכלת שום דבר רק בגלל ש"חבל" לזרוק, עדיף תפוח אחד (או שניים בפח), מאשר "תפיחה" מיותרת אצלי באגפים. אבל בפעם הבאה אתה מוזמן... בכלל אתה יודע שאתה תמיד מוזמן...

mozal

New member
לא בגלל שחבל - בגלל שטעים! ../images/Emo3.gif

לא טעמתי את התפוח מהריבה בגלל שחבל לזרוק. אין לי יותר מדי מהמחלה הזאת בכל הקשור לאוכל. זה פשוט נראה לי טעים. וזה באמת היה טעים. והמון תודה על ההזמנה
. זה לא קל לחיות בדרום הרחוק... אני מקוה שאצליח לעשות סיבוב בצפון עוד לפני שבועות ולראות אותך
עד אז, אני אמשיך לאכול תפוחים... מיקי.

לא התכוונתי אליך../images/Emo140.gif ב"חבלים" אלא

אלי... כי אצלי לצערי עדיין קיים הפיתוי לאוכל לא זורקים... אז אני ממהרת לזרוק לפני שאתפתה...

silvey

New member
לאם החיטה../images/Emo124.gif חבל שקיווי לא...

נכלל בסל הקניות שלך משום שידוע שהוא נחשב לבעל תכונות תזונתיות מצוינות! הוא בעל תכולת ויטמין C גבוהה ביותר (X מאשר בתפוז!). מכיל מגנזיום,תכונה חשובה לבריאות מערכת הלב וכלי -הדם. הפרי דל בנתרן ועשיר באשלגן ומהווה מקור דל שומן לויטמין E,תכונה שקשה למצוא בפירות, ומהווה מקור טוב לסיבים. אלה הפרטים שדליתי מהאתר של אמנון גלאס. ידוע לי שדיאטנים מוסיפים אותו לתפריט ארוחת הבוקר (X2) גם כזרז מצוין לפעולת המעיים במקרי עצירות וכדו'. לדעתי הוא משדרג בטעם ובמראה כל קערת סלט פירות טריים.

אם היינו אוכלים רק מה שבריא..../images/Emo6.gif

יצרני השוקולד היו פושטים רגל...

silvey

New member
אין לי בעיה עם זה ,אנחנו לא מאותה

משפחחחחחחחחחחחחה. ממני הם כבר לא יתעשרו

למעלה