אז ככה :
קודם כל , אני מטפל בעצמי - למרות שכרגע אני מטפל רק במסגרת התנדבות בבית חולים (לאחר 7 שנים שהתפרנסתי מזה).
ואני גם מטופל בעצמי - ניסיתי על עצמי המון שיטות , כי גם לי היה הרבה מה "לנקות".
שאלת כמה שאלות ואנסה להשיב -
טיפול בדרך כלל זה לא זבנג וגמרנו. טיפול זה תהליך , וטיפול זה לוקח זמן.
אתה אומר שעברת טראומה מסוימת , ואתה מחפש מישהו עם מקל קסמים שיגע לך בראש ויעשה "פוף" , והטראומה תימחק כאילו לא היתה מעולם.
לצערי , אין דבר כזה ! אחרת היינו יכולים להפוך מזמן את כל בני האדם למאושרים.
אז מה כן יש ?
יש מישהו יכול לעזור לך "לעכל" את מה שעברת , לעזור לך להיות מסוגל להתבונן על הטראומה , מבלי שיתלווה אליה כל ה"מטען" הרגשי שכרגע כנראה גורם לך לבעיה.
וכש"תעכל" את הטראומה , התופעות שנובעות ממנה יפחתו מאוד.
כרגע הטראומה גורמת לבעיות , כי היא "לא התעכלה" - כאשר יש לנו אירוע חריג מאוד שנכנס לחיינו ואין לנו דרך לעכל אותו , האירוע הזה גורם לבעיות כי התודעה פשוט לא יודעת מה לעשות איתו.
זה כמו אוכל שלא התעכל , שאין מערכת עיכול חזקה מספיק עבורו.
מטפל יכול לעזור לך לעכל את זה.
וזה נכון , לא קל למצוא מטפל טוב.
ולפעמים צריך לעבור כמה מטפלים וטיפולים , וכל אחד יוליך אותך "רק" כמה צעדים בדרך.
הטיפול הראשון שלקחתי (כמטופל) היה טיפול ברפואה סינית.
היו לי בעיות עיכול , בעיות עור , ריח רע מהפה כל הזמן , צורך תמידי לאכול (לא יכולתי לשבת חצי שעה בלי לאכול משהו) , ועוד.
הטיפול עצמו לא עזר לי - לא ריפא אף אחד מהסימפטומים.
אבל המטפל אמר לי במהלך הטיפול - "יהיה כדאי לך לנסות צ'י קונג".
נתתי בו אמון , קניתי ספר , ותרגלתי מתוכו , והצ'י קונג כן עזר לי !
ובסופו של דבר החלטתי שאני הולך ללמוד רפואה סינית , ועזבתי לימודי הנדסה.
במהלך הלימודים טיפלנו אחד בשני במגע וכדומה , נהייתי מודע יותר לגוף , וזה עצמו אולי עזר לי הכי הרבה.
בשנה הרביעית ללימודי , מישהי סיפרה לי על שיטה עם "עפעופים" (ביורגונומי) , והלכתי ללמוד אותה -
והמטפלת אמרה לי ש"אומרים" לה שאני לא אוכל ללמוד את השיטה עד שלא אעבור טיפול בעצמי.
ונתתי בה אמון , עברתי כ9 טיפולים , ואחריהם למדתי את השיטה.
והטיפול הזה היה שונה מקודמיו כי הוא היה ברמה יותר "מודעת" - הוא היה טיפול מילולי.
ואז הבנתי גם כן ברמה המודעת מה יצר אצלי את הבעיות - ואלו דברים שלא הייתי יכול להבין לפני כן.
וגם בשנים אחר כך -
הלכתי לעוד מטפלים וסדנאות ולעוד סוגי טיפולים - כולל ריברסינג.
וכעת , בגלל שהייתי מטפל בעצמי ולמדתי ממטפלים טובים , גם היו לי כלים להעריך שיטות ומה הן עושות לגוף.
(לכן אמרתי לך את דעתי על הריברסינג).
וכל שיטה , וכל מטפל נתן לי משהו אחר.
אני אסיר תודה כלפי כל אחד ואחד מהם !
אבל הכל עבד בזכות זה שנתתי אמון.
באתי בגישה של "אני מאמין שאם הגעתי לכאן סימן שאני צריך להיות כאן".
לא הצטערתי על טיפולים שלקחתי.
לא הצטערתי על כסף שהשקעתי בטיפולים שלקחתי , תמיד ידעתי שכסף שהולך על ידע או לטיפולים או בכלל ל"התפתחות" , זה כסף שיחזור אליך.
אני אדם עם אמונה , ואני מאמין שאלהים מנחה אותי בדרכי , כפי שהוא מנחה גם אותך.
זה נכון שהיו מטפלים שליוו אותי כברת דרך ארוכה , והיו כאלו שליוו אותי פחות - כשהרגשתי שמיציתי איתם.
(וזה בסדר גמור , כמובן).
בהמשך , בזכות הטיפולים והלימוד , גם הגעתי ליכולת טובה לטפל בעצמי (בעיקר בזכות שיטה שנקראת "שחזור").
וכיום מטרתי כבר מזמן איננה "טיפול בבעיה" (כי הסימפומים כבר עברו ממזמן).
מטרתי כיום היא "התפתחות" - להתפתח מעבר לגבולות האנושיים.
אבל הכל נבנה שלב על גבי שלב.
ואם לא הייתי עובר את השלבים הראשונים ואת כל הטיפולים והמטפלים שעברתי , ואם לא הייתי נותן אמון - לא הייתי מגיע לשום מקום.
אבל מה ?
נהנתי מהדרך.
הסימפטומים עצמם עברו לאחר כ3 -4 שנים (כלומר עוד לפני שסיימתי את לימודי הרפואה הסינית) , ואני אומר לך את האמת - אפילו לא שמתי לב שהם נעלמו , כי זה היה בהדרגה.
אבל באיזשהו שלב שמתי לב שאין לי ריח רע מהפה ופתאום הבנתי שזה עבר איכשהו.
אתה עברת טראומה -
ואין מה לעשות בעניין הזה , כי מה שהיה היה.
אבל אתה יכול לצמוח מהטראומה.
אם תתלונן על מטפלים וכו' - לעולם לא תצמח.
אבל אם תיתן אמון בכך שקיבלת את הטראומה כדי ללמוד בזכותה כמה דברים על עצמך , ולעבור איזשהו תהליך שבלעדיה לעולם לא היית עובר , הטראומה תיהפך למתנה.
זה נקרא "לתת אמון בחיים" - לתת אמון במה שהחיים נתנו לך ולדעת שהכל משרת את התפתחותך - גם אם על פניו המדובר בדבר "רע".
הבעיה שלך לדעתי בכלל איננה הריברסינג והאם הנשימות כך או כך.
הבעיה היא "חוסר נתינת אמון" - "חוסר נתינת אמון בדרך" , חוסר נתינת אמון בתהליך.
סוג של רצון ל"קסמים" - "שילמתי כסף , ולכן אני רוצה ריפוי".
ולכן אתה גם הולך למטפלים שמבטיחים לך "תוצאות" מהירות.
לצערי זה לא כך - מטפל שמבטיח לך ריפוי - תברח ממנו
מטפל טוב לא יבטיח לך ריפוי , הוא יבטיח לך תמיכה ועזרה בדרך.
וכאשר תיתן אמון בדרך , כאשר תהיה עם מטפל שפשוט תרגיש איתו טוב (והוא ממש לא חייב שתהיה לו "שיטה" שקראת עליה באינטרנט .....) , וכאשר תשחרר את הצורך בתוצאות כאן ועכשיו , כאשר ותאפשר לעצמך "לבזבז כסף" גם על זה -
דווקא אז הריפוי שלך יהיה קרוב מתמיד
ואני אומר לך שאני כמטפל שיפרתי מאוד מצבים רפואיים מסובכים - כולל כאלו שאין לרפואה מענה עליהם.
אבל ככל שתפסתי יותר שכל , הבטחתי פחות "תוצאות".
כי הבנתי שהתוצאות אינם ממני , אלא רק מההליכה בצוותא , ואני בסך הכל שותף לדרך.
וכל מה שאני יכול להבטיח זה רק תמיכה , והליכה ביחד.
ואיכשהו עם הגישה הזו , גם תוצאות הגיעו.