ריברסינג

avinoni23

New member
עוד שאלה

עוד שאלה איך אתה יודע שהריברסינג שיטה ממש ממש טובה?
יש לך איתה נסיון ותוצאות ?
כי הרבה אומרים שיטה מדהימה... אבל לנסות ? אם לא ניסו אותה..!
או שיש כאלו שאומרים שיטה מדהימה נסיתי אותה ! ומה אם תוצאות ?
שמע זה עניין של זמן . אז לפי מה אתה מגדיר תשיטה כי מדהימה ?

ינוקא1

New member
אז ככה :

קודם כל , אני מטפל בעצמי - למרות שכרגע אני מטפל רק במסגרת התנדבות בבית חולים (לאחר 7 שנים שהתפרנסתי מזה).

ואני גם מטופל בעצמי - ניסיתי על עצמי המון שיטות , כי גם לי היה הרבה מה "לנקות".

שאלת כמה שאלות ואנסה להשיב -

טיפול בדרך כלל זה לא זבנג וגמרנו. טיפול זה תהליך , וטיפול זה לוקח זמן.
אתה אומר שעברת טראומה מסוימת , ואתה מחפש מישהו עם מקל קסמים שיגע לך בראש ויעשה "פוף" , והטראומה תימחק כאילו לא היתה מעולם.
לצערי , אין דבר כזה ! אחרת היינו יכולים להפוך מזמן את כל בני האדם למאושרים.

אז מה כן יש ?
יש מישהו יכול לעזור לך "לעכל" את מה שעברת , לעזור לך להיות מסוגל להתבונן על הטראומה , מבלי שיתלווה אליה כל ה"מטען" הרגשי שכרגע כנראה גורם לך לבעיה.
וכש"תעכל" את הטראומה , התופעות שנובעות ממנה יפחתו מאוד.
כרגע הטראומה גורמת לבעיות , כי היא "לא התעכלה" - כאשר יש לנו אירוע חריג מאוד שנכנס לחיינו ואין לנו דרך לעכל אותו , האירוע הזה גורם לבעיות כי התודעה פשוט לא יודעת מה לעשות איתו.
זה כמו אוכל שלא התעכל , שאין מערכת עיכול חזקה מספיק עבורו.

מטפל יכול לעזור לך לעכל את זה.
וזה נכון , לא קל למצוא מטפל טוב.
ולפעמים צריך לעבור כמה מטפלים וטיפולים , וכל אחד יוליך אותך "רק" כמה צעדים בדרך.

הטיפול הראשון שלקחתי (כמטופל) היה טיפול ברפואה סינית.
היו לי בעיות עיכול , בעיות עור , ריח רע מהפה כל הזמן , צורך תמידי לאכול (לא יכולתי לשבת חצי שעה בלי לאכול משהו) , ועוד.
הטיפול עצמו לא עזר לי - לא ריפא אף אחד מהסימפטומים.
אבל המטפל אמר לי במהלך הטיפול - "יהיה כדאי לך לנסות צ'י קונג".
נתתי בו אמון , קניתי ספר , ותרגלתי מתוכו , והצ'י קונג כן עזר לי !
ובסופו של דבר החלטתי שאני הולך ללמוד רפואה סינית , ועזבתי לימודי הנדסה.
במהלך הלימודים טיפלנו אחד בשני במגע וכדומה , נהייתי מודע יותר לגוף , וזה עצמו אולי עזר לי הכי הרבה.
בשנה הרביעית ללימודי , מישהי סיפרה לי על שיטה עם "עפעופים" (ביורגונומי) , והלכתי ללמוד אותה -
והמטפלת אמרה לי ש"אומרים" לה שאני לא אוכל ללמוד את השיטה עד שלא אעבור טיפול בעצמי.
ונתתי בה אמון , עברתי כ9 טיפולים , ואחריהם למדתי את השיטה.
והטיפול הזה היה שונה מקודמיו כי הוא היה ברמה יותר "מודעת" - הוא היה טיפול מילולי.
ואז הבנתי גם כן ברמה המודעת מה יצר אצלי את הבעיות - ואלו דברים שלא הייתי יכול להבין לפני כן.
וגם בשנים אחר כך -
הלכתי לעוד מטפלים וסדנאות ולעוד סוגי טיפולים - כולל ריברסינג.
וכעת , בגלל שהייתי מטפל בעצמי ולמדתי ממטפלים טובים , גם היו לי כלים להעריך שיטות ומה הן עושות לגוף.
(לכן אמרתי לך את דעתי על הריברסינג).
וכל שיטה , וכל מטפל נתן לי משהו אחר.
אני אסיר תודה כלפי כל אחד ואחד מהם !

אבל הכל עבד בזכות זה שנתתי אמון.
באתי בגישה של "אני מאמין שאם הגעתי לכאן סימן שאני צריך להיות כאן".
לא הצטערתי על טיפולים שלקחתי.
לא הצטערתי על כסף שהשקעתי בטיפולים שלקחתי , תמיד ידעתי שכסף שהולך על ידע או לטיפולים או בכלל ל"התפתחות" , זה כסף שיחזור אליך.
אני אדם עם אמונה , ואני מאמין שאלהים מנחה אותי בדרכי , כפי שהוא מנחה גם אותך.

זה נכון שהיו מטפלים שליוו אותי כברת דרך ארוכה , והיו כאלו שליוו אותי פחות - כשהרגשתי שמיציתי איתם.
(וזה בסדר גמור , כמובן).

בהמשך , בזכות הטיפולים והלימוד , גם הגעתי ליכולת טובה לטפל בעצמי (בעיקר בזכות שיטה שנקראת "שחזור").

וכיום מטרתי כבר מזמן איננה "טיפול בבעיה" (כי הסימפומים כבר עברו ממזמן).
מטרתי כיום היא "התפתחות" - להתפתח מעבר לגבולות האנושיים.
אבל הכל נבנה שלב על גבי שלב.
ואם לא הייתי עובר את השלבים הראשונים ואת כל הטיפולים והמטפלים שעברתי , ואם לא הייתי נותן אמון - לא הייתי מגיע לשום מקום.

אבל מה ?
נהנתי מהדרך.
הסימפטומים עצמם עברו לאחר כ3 -4 שנים (כלומר עוד לפני שסיימתי את לימודי הרפואה הסינית) , ואני אומר לך את האמת - אפילו לא שמתי לב שהם נעלמו , כי זה היה בהדרגה.
אבל באיזשהו שלב שמתי לב שאין לי ריח רע מהפה ופתאום הבנתי שזה עבר איכשהו.

אתה עברת טראומה -
ואין מה לעשות בעניין הזה , כי מה שהיה היה.
אבל אתה יכול לצמוח מהטראומה.
אם תתלונן על מטפלים וכו' - לעולם לא תצמח.

אבל אם תיתן אמון בכך שקיבלת את הטראומה כדי ללמוד בזכותה כמה דברים על עצמך , ולעבור איזשהו תהליך שבלעדיה לעולם לא היית עובר , הטראומה תיהפך למתנה.
זה נקרא "לתת אמון בחיים" - לתת אמון במה שהחיים נתנו לך ולדעת שהכל משרת את התפתחותך - גם אם על פניו המדובר בדבר "רע".

הבעיה שלך לדעתי בכלל איננה הריברסינג והאם הנשימות כך או כך.
הבעיה היא "חוסר נתינת אמון" - "חוסר נתינת אמון בדרך" , חוסר נתינת אמון בתהליך.
סוג של רצון ל"קסמים" - "שילמתי כסף , ולכן אני רוצה ריפוי".
ולכן אתה גם הולך למטפלים שמבטיחים לך "תוצאות" מהירות.
לצערי זה לא כך - מטפל שמבטיח לך ריפוי - תברח ממנו

מטפל טוב לא יבטיח לך ריפוי , הוא יבטיח לך תמיכה ועזרה בדרך.

וכאשר תיתן אמון בדרך , כאשר תהיה עם מטפל שפשוט תרגיש איתו טוב (והוא ממש לא חייב שתהיה לו "שיטה" שקראת עליה באינטרנט .....) , וכאשר תשחרר את הצורך בתוצאות כאן ועכשיו , כאשר ותאפשר לעצמך "לבזבז כסף" גם על זה -
דווקא אז הריפוי שלך יהיה קרוב מתמיד

ואני אומר לך שאני כמטפל שיפרתי מאוד מצבים רפואיים מסובכים - כולל כאלו שאין לרפואה מענה עליהם.
אבל ככל שתפסתי יותר שכל , הבטחתי פחות "תוצאות".
כי הבנתי שהתוצאות אינם ממני , אלא רק מההליכה בצוותא , ואני בסך הכל שותף לדרך.
וכל מה שאני יכול להבטיח זה רק תמיכה , והליכה ביחד.
ואיכשהו עם הגישה הזו , גם תוצאות הגיעו.

avinoni23

New member
ינקוא

הבעיה שאת כול הדיבורים האלו שאתה אומר תאמין לי ששמעתי ולא פעם אחת .תאמין לי אתה לא מדבר עם ילד אני לא סתם אומר את מה שאני אומר .
&nbsp
אני בעצמי שלמתי על קורס 6800 למדתי תרגילים שלNLP פסיכולוגיה וכול מיני
שחלק מהתרגילים עובדים לי חלק לא חלק לא מצליח ליישם .
הלכתי למטפל בתחום עוד לפני שעברתי קורס שאמר לי פגישה 1 -2 אני פותר לך תבעיה זה פשוט ואמר לי אל תידאג הכלים עוצמתיים ולא צריך ואלו בעיות פשוטות
עשינו 4 פגישות ושום דבר לא זז! אם זה 10 פגישות תגיד 10 למה להגיד שמספיק פגישה 1 -2 ?
עשיתי אם מטפל אחר שהוא נחשב למומחה הוא גם מרצה בתחום עשינו NLP 5 טיפולים לא עזר !
תבין אפילו לא עזר בקצת שום שינוי שום דבר זרקתי לשתיי המטפלים 2000 שקל לפי במקום לעשות טיול לחול זרקתי לפח
&nbsp
&nbsp
למדתי אחרי זה תתחום בעצמי . הבעיה שיש תרגילים שקשה ליישם ואני לא מסתדר עם כול התרגילים . ואני יוכל להגיד לך שכשהלכתי למטפל הם לא עזרו שעשיתי בעצמי הרגשתי תזוזות ! כי הבנתי שבשבילש הם הפעלו צריך להבין איך הדברים עובדים ולא ישר להשתמש עם תרגיל .הבנתי גם מאחד הספרים שהטיפול הטוב ביותר זה שאני יטפל בעצמי ולא אנשים אחרים בי .. אני מדבר על התחום הספציפי הזה .
&nbsp
אני לא אומר שאין מטפלים טובים אבל הבעיה שכולם למדו מכירות וכולם מחרטטים יותר מדיי .
&nbsp
אני אישית נפגעתי אני לא מליונר שאני היזרוק כולכך הרבה כסף לשעה ובסוף כלום!!! בנאדם מקבל איזה 250-300 לשעה על קורס שהוא למד חודש ובסוף אין תוצאה .. מלה הייתה תוצאה וואלה נשלם לך גם 20000 אלף אבל כלום .
&nbsp
גם אם הולכים למטפל הולכים למשהו ברמה גבוה משהו שעבר אינספור קורסים בארץ ובעולם משהו תותח ולא איזה ילד שלמד קורס שבועים .
&nbsp
תבין שאנחנו חיים בעולם שכולו שקר משקרים עלייך כול היום מכול כיוון!
צריךך להיות זהיר ולא פתי
&nbsp
ושוב שאני יבין למה אתה אומר לי לתת אמון ? לצערי צריך להיות זהיר
אני יודע שאני חושב שלילי אבל זה המצב אחי.
אני רק צריך תשיטה הנכונה שבאמת עובדת .
&nbsp
אם תביא לי מטפל שיגיד לי שמע אתה משלם רק אם יש תוצאה אז וואלה למה לא.. אבל לא שיהיה מצב שאני אלך ל20 טיפולים ישלם 5000 אלף שקל בסוף הכול לחינם!! במקום אוכל אני היתן את זה לאנשים אחרים על זה שלא עשו כלום .
&nbsp
עכשיו אין לי בעיה ואני בעד ללכת וללמוד וללכת לקורסים וללכת למאמנים וללמוד כמה שיותר.. אבל לא להיות טמבל להיות פיקח כי יש הרבה מאוד רמאים ! ויש לא מעט שכן מאמינים בשיטה שלהם כי גם אליהם עבדו .
&nbsp
&nbsp
בגלל זה אני מחפש תשיטה הנכונה שוואלה אנשים באמת הרגישו תוצאות אבל לאורך זמן וקבועות !! שגם משפיעה בלי אפקט הפלצבו .
&nbsp
סליחה שאני קצת תוקפני כי פשוט שמעתי מלא מעט אנשים שאמרו בדיוק מה שאני אומר . אני לא אומר דבריםב באוויר .
לדעתי הכי טוב ללמוד שיטה שחושבים שהיא טובה ולעשות בעצמך
בלי מטפלים .כי אי אפשר לנסות את כול המטפלים בעעולם ולהתחיל לזרוק עשרות אלפיי שקלים על ניחושים
&nbsp
אתה אומר שעשיתה ריברסינג שתף אותי איזה תוצאות חוויתה ?
כי לא ראיתי עד היום באמת אנשים שחוו תוצאות בדברים שהם רצו לשנות . חוץ מהמטפלים בעצמם שאומרים שהם חוו שינוי.
&nbsp
למרות שאני כן מאמין בשיטה כי השיטה היא טבעית והיא נשמעת אולי נכונה.
הבעיה שיש הרבה שמערבבים אמת ושקר וככה עובדים על כולם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

avinoni23

New member
עוד משהו

אבל יש דברים שאין צורך במטפל .
יש דברים שאפשר לעשות לבד.
ריברסינג זה דבר פשוט צריך רק לנשום
צריך קצת להבין כללים בססים וזהוא
מספיק ללכת לסנדא אחת 2 להבין תדברים וזהוא לא מסובך .

ינוקא1

New member
אתה חוזר על מה שאמרת -

על זה שהלכת למטפלים ששילמת להם הרבה.
על זה שהיו מטפלים שהבטיחו לך תוצאות והתוצאות לא הגיעו.
ועל זה שמבחינתך העיקר זה שיטות ותרגילים.

ואני כתבתי לך שכל הגישה הזו לא תוביל אותך לשום מקום.

אחזור שוב על מה שכתבתי לך , כי אולי שמעת את ה"דיבורים" שלי יותר מפעם אחת , אך כנראה עדיין לא הבנת :

אתה מחפש "תותחים" ואתה מחפש "שיטות" , תרגילים , קוסמים וקסמים.
זה אף פעם לא עובד.
אני לא מאמין בשום שיטה

אני מאמין במטפל טוב.
שיטה זה כלי עבודה , ואני מאמין בבעל המקצוע , לא בכלי העבודה שלו.

אם אתה באמת רוצה שינוי , אתה צריך להפסיק להיות לחוץ על "תוצאות" , וללכת למישהו שפשוט תרגיש איתו טוב.
להפסיק לחפש תותחים ותותחיות שיעלימו לך את הבעיה
לא ללכת לכאלו שמבטיחים לך הרים וגבעות (במיוחד לא ב4 פגישות).
פשוט ללכת למישהו שאתה מרגיש איתו ועם הטיפול שלו טוב - גם אם אין את ה"תוצאות" שאתה רוצה , גם אם הוא לא "תותח" , וגם אם הוא לא מבטיח לך כלום.

להתכונן נפשית לתהליך ארוך - לפעמים יכול לקחת שנים.
ולתת אמון בתהליך , להפסיק עם הגישה של "זרקתי כסף לפח".
כסף שהלך על טיפול ועל התפתחות זה לא כסף שנזרק לפח.

אבל כשאתה חושב שהכסף נזרק לפח , הוא באמת הופך לכסף שנזרק לפח.
לתת אמון בזה שיש כאן תהליך , ולתת אמון בזה שיש כאן דרך שיותר חשובה ממה שאתה בא לפתור.

לא סתם קיבלת את הטראומה - קיבלת אותה כדי ללמוד משהו בזכותה.
כשאתה מחפש קוסם ושיטות קסם שיעלימו לך את הטראומה , אתה לא תלמד כלום , ולכן ממילא שום דבר לא יעלם.

לתת אמון בחיים זה לדעת שהטראומה באה ללמד אותך משהו , ולדעת שכל מטפל וטיפול שפגשת בא ללמד אותך משהו , ולכן שום דבר לא נזרק לפח.
אולי מטפל מסוים קידם אותך רק 3 צעדים , עזר לך לגלות משהו על עצמך שלא ידעת - גם זה הרבה , וגם על זה מגיעה לו תודה.
אני היום מלא תודה גם על המסלול שעברתי (כולל הקשיים) , ומלא תודה גם לכל מטפל ומטפלת שפגשתי בדרכי , מלא תודה לכל מי שליווה אותי בדרכי - גם אם לצעד אחד.

אבל כשאתה בגישה של "תוצאות , תוצאות , תוצאות " אתה גם לא נהנה מהדרך , וגם בעצם לא עובר אותה - כי אתה לחוץ מידי.
אתה לא שם לב מה הטיפול כן נתן לך.
ואז באמת הכסף נזרק לפח.

אם תמשיך עם הגישה הלחוצה , שום טיפול ושום מטפל לא יעבדו , אז באמת חבל על הכסף וכדאי שתחסוך אותו.

זה כל מה שיש לי להגיד.
חג שמח.

ינוקא1

New member
ואגב , גם לי היו המון מטופלים שפתרתי להם בעיות בטיפול אחד

לקח לי הרבה זמן להבין שאלו בדיוק המטופלים , שבטיפול הבא יצוצו להם עוד אלף בעיות אחרות.
וכך למדתי לא להתרגש מה"הצלחות" ומה"כשלונות" הללו.

טיפול אמיתי זה תהליך , זו דרך , זה שינוי עמוק.
ותהליך אמיתי לא לוקח טיפול אחד.

ינוקא1

New member
לא.

אבל אני חושב שבכל זאת במשך השנים עברת קצת "דרך" שאולי עזרה לך להבין משהו.
ולחזור להיות "חסידה" של שיטות פלא ומטפלי פלא , זה ללכת אלף צעדים אחורה.

ינוקא1

New member
את דווקא דוגמה למישהי

שעברה תהליך אמיתי.
מישהי שבאמת הולכת בדרך , וזה לא יום יומיים.

אז אולי לא פתרת הכל , אבל עברת כברת דרך ארוכה - היום את מבינה הרבה יותר מרוב האנשים , ואולי גם מרוב המטפלים.
את יודעת מה הפירוש של "לעבור תהליך אמיתי" , את מבינה את הסבלנות שנדרשת לזה. את העליות והמורדות בתהליך עצמו.

אז אל תחזרי לכיתה ג'.

לא חושבת שעברתי תהליך עמוק

יוסף די להטיף לי טוב? למה אי אפשר לדבר איתך בלי הטפות מוסר? אני חולה אין לי כוח לזה:( האוכל של פסח עשה בי שפטים

ינוקא1

New member
זכר לסבל שסבלו אבותינו

עברת תהליך עמוק , רק שאת בעצמך כנראה עדיין לא מודעת כמה.

זו לא הטפת מוסר , ההיפך - זו טפיחה וירטואלית על השכם.

טוב אבל אני כבר לא אוהבת לדבר על עצמי בפורומים

אז תשנה נושא טוב? תודה על הטפיחה משום מה זה מרגיש כמו ללכת לחדר המנהל אבל או-קיי...

למעלה