ריברסינג

גם הריברסינג הרגיל שעמם אותי....אבל היי תובנה יפה

אני עדיין חושבת ששניהם בונים אך יש משהו בכך שאיטיות בונה יותר ומשעממת יותר בהתאם.

ינוקא1

New member
נכון

רק שכאשר את נכנסת לעומק של החוויה , אז זה כבר לא משעמם.

(בדיוק כמו הדייסה שלי - כשנכנסים לעומק של הדייסה , אפשר לחוות בה את כל הטעמים
).

אבל אי אפשר להיכנס ישר ל"עומק" , כי כניסה לעומק מחייבת "להאט" את גלי המוח , ואת ההאטה צריך לבצע בהדרגה.
מי שרגיל לקצב "אינטנסיבי" , לא יכול לסבול קצב איטי.

לכן הדרך היא תמיד בהתחלה דברים קצת יותר "מהירים" שמותאמים לקצב הרגיל של האדם , ואז בהדרגה יורדים בקצב ויורדים בקצב , עד שמגיעים לעומק.

לי קשה מהיר וקשה איטי:p

היה לי הכי כייף לעשות את הריברסינג המקורי כשישנתי והמטפלת העירה אותי בסיום הטיפול
. עצלנים לשילטון :p

avinoni23

New member
אבל

שמעתי לא מעט פעמים שהשיטה מצוינת והכול אבל שוב השאלה הגדולה
איזה שינוי חווית ? איזה חסימות נעלמו לך?איזה אמונות השתנו ?איזה פחדים נעלמו ?

ינוקא1

New member
אני אדם "תחושתי"

והרגשתי את החסימות בגוף הפיזי נפתחות , ואת הזרימה במרידיאנים.
אני יכול להצביע על מיקומים בגוף שהם היו , אבל זה לא יגיד לך כלום.

לעומת זאת , בשיתופים שעשינו בסוף הריברסינג , אנשים אמרו מה הם חוו , ושמעתי כל מיני זכרונות שלו ותובנות שעלו וזה היה מדהים.
אני בזמנו ,לא עלו לי תובנות כאלו , אך הרגשתי פיזית חסימות שנפתחות - ושוב , זה בגלל סוג האישיות שלי , שאני פחות "מדמיין" ויותר חש דברים פיזית.
כמו כן בזמן הטיפול אנשים בוכים , וצוחקים , וצועקים כל מיני משפטים מהילדות שלהם , ו"מתפרקים" לגמרי.

כל אחד חווה את זה אחרת , והדרך היחידה לדעת איך תחווה את זה היא להתנסות.

avinoni23

New member
ינוקא

אולי מה שפועל עלייך זה כוח האמונה ? יוכל להיות שספרו לך המון סיפורים אז בזכות זה אתה מרגיש שינוי .
יוכל להיות שהריברסינג רק מרגיע תגוף אבל לא מוחק חסימות.
בגלל זה חשוב לי לדעת האם בתאכלס ביום יום אתה מרגיש שנעלמו לך פחדים מסוימים או אמונות ...
כי בסוף בסוף אני רוצה לדעת האם באמת יש שינוי

ינוקא1

New member
1. אתה מרגיש תחושות פיזיות ברורות.

באיזשהו שלב , למשל , מרוב הזרמים שהרגשתי בידיים , הידיים ממש התקשו עד שלא יכולתי להזיז את האצבעות לכמה דקות.

2. אני לא נגד כח האמונה.

3. אין תחליף להתנסות , וזהו.

יום טוב.

עשיתי לפני כמה דקות ריברסינג עצמי 10 דקות

בשיטת הריברסינג אונס ( כלומר זה עם הנשימות המאומצות ולא הטבעיות)
על ההתחלה התפרץ לי צחוק שנמשך ונמשך איזה 5 דקות הפחדתי את כל יושבי הבית
גם הרגשתי
קצת לחץ בראש מהונטילציה המרובה
אבל מה שהפריע לי שם השתחרר ובכלל כל השבוע הזה היה לי קשה לנשום. היו כל מיני דברים
שפשוט הפריעו לי לנשום ולתפקד כרגיל ולחץ כזה...
אז מה שישב שם השתחרר עכשיו ואני מרגישה נושמת יותר

אם לא הייתי בטיפול אחר הייתי מחפשת קבוצות ריברסינג ומתחילה לנשום איתם
כי לבד 50 דקות לנשום אני לא מסוגלת למרות שאולי אנסה גם את הריברסינג העדין יותר.

המשך מה שכן

מרגישה מהבטן כל מיני לחישות ודברים מעורבלים שם ומילים ללא מילים...
כנראה זה מדד לכמה יש לשחרר משם...
או אוול

שני דברים שכאלה...

הראשון:
השיטה פחות חשובה מהמפעיל שלה.
יש שיטות "נהדרות" שלא עובדות כל-כך טוב, כשהמפעיל איננו יודע כיצד להשתמש בהן באופן נכון ומועיל באמת.
יש שיטות "גרועות" שמחוללות ניסים, כשהמפעיל יודע בדיוק את מה שהוא עושה.
אמנות זו אמנות.

והשני:
"אמונות מגבילות" מתנקות ו"אמונות מעצימות" מתחזקות ומתבססות, גם מבלי לנתחן או לדעת את התכנים שלהן, פשוט מפני שהן משפיעות על הגוף ועל ההוויה באופן ישיר, קצת כמו ההבדל בין רעל לבין מזון. חשיבה לא נכונה, לדוגמה, יוצרת מיד הרגשה רעה בהוויה, גם מבלי לנתח את אותה מחשבה ולדעת אם היא "נכונה" או "לא נכונה".

אז אם לדוגמה הנשימה משתדרגת (ולא משנה באיזו שיטה), יותר פסולת עפה מהגוף (כולל פסולת "מחשבתית"), מפני שהמערכת כולה הרי עובדת עכשיו טוב יותר. אינני מתכוון לזה באופן מיסטי או מסתורי, אלא באופן פשוט ומעשי, טכני, "מובן מאליו" שכזה.

susita5

New member
מישהו יכול להמליץ

ריברסינג ברמת גן או בתל אביב. מכירים הבדלים במחירים בין מקומות?

בתל אביב יש את טלי וחנן זוהר

חנן מעביר ריברסינג קבוצתי שהייתי באה אליו אם זה לא היה בתל אביב... תחבורה אצלינו זה סיפור... אבל לדעתי זה במחיר סביר ושווה לגמרי להתנסות

ריברסינג - אמונות וטיפול (מפסיכולוגית)

ריברסינג עלול לגרום לכאב במידה ורגש או זיכרון טראומטי לא קיבל ביטוי מתאים או שהגישה אליו היתה מהירה מידי. לתכנים טראומטיים חשוב לגשת בהדרגתיות ומתוך כבוד למנגנוני ההגנה הטבעיים של הנפש.
ריברסינג אינו כלי לשינוי אמונות מגבילות. עם זאת, נשימה מעגלית (ריברסינג) במידה ונעשית נכון, עוזרת לאדם להתחבר למקורות פנימיים של תבונה, אינטואיציה ואהדה עצמית. אלו עוזרים לפתח אמונות מעצימות. אני מאמינה שרצוי לעבוד על אמונות ודפוסים מגבילים במקביל לעבודה עם הנשימה.
&nbsp
פרטים נוספים על ריברסינג בתל אביב ומידע על הטיפול באתר שלי: www.breathing.co.il

למעלה