ריברסינג

liatlev333

New member
ריברסינג

עברתי טיפול אחד בריברסינג- 45 דקות נשימה מעגלית מהפה -רצופה והמטפלת אמרה שלא צריך לחשוב או להרגיש או לדמיין משהו אלה פשוט רק לנשום ולתת לתחושות לקרות וזה היה ממש עוצמתי והרגשתי נפלא... ואז אחרי שעברתי איתה טיפול אחד אני מרגישה שאני יוכלה לעשות ריברסינג לבד כי אני כבר יודעת איך לנשום ואני גם יודעת לאיזה תחושות לצפות -אני יודעת בדיוק איך זה מרגיש וגם לא צריך דימיון מודרך או לחשוב על משהו אז רציתי לשאול אם זה מסוכן לעשות לבד ריברסינג למרות שאני כבר התנסתי בטיפול הזה ?

אסתר84

New member
זה בעיקר מיותר

יש חשיבות לתהליך בריברסינג. תהליך כזה צריך להעשות עם אדם מיומן. אחרי טיפול אחד אין את המיומנות. לפני הרבה שנים לפני שבכלל נכנסתי לתחום ובכלל ללא כל הדרכה מצאתי את עצמי עושה את זה.. הגוף עצר אותי. יש לגוף את החוכמה שלו. הוא לא נותן להכנס למקומות טרם הגיעה הבשלה. אני לא חושבת שזה מסוכן אלה שאם התחלת את התהליך הזה תצעד צעד צעד זה עולם שלם. לילה טוב אסתר

liatlev333

New member
כן אבל

ממציא השיטה גילה אותה באופן ספונטני בלי הדרכה -לאונרד אור אני מאמינה באינטלגנציה של הגוף שהוא ינקה את מה שצריך -אפילו קראתי שבריברסינג התת מודע מעלה רק מה שהוא יכול להתמודד איתו -ככה שהתת מודע יודע בדיוק איך להתמודד עם נשימה מסוג כזה -בדיוק כמו שאמרת הגוף לא יתמודד עם מה שקשה לו אלה רק עם מה שהוא יכול-וזה מדויק ! אני לא מבינה איזה מיומנות צריך ? אני ניסיתי את הנשימה אני זוכרת במדיוק את הקצב והתחושה המטפלת לא אמרה או עשתה משהו אני רק נשמתי וזהו הגוף עשה את העבודה בעצמו בצורה טובה הוא מיומן מעצם הטבע שלו -לא ככה ?? שאני שואלת על סיכון זה בגל ששמעתי שאנשים שעשו נשימה טראנסדאלית לבד (בלי שהם התנסו עם מישהו מיומן ) הם התחילו להרגיש רע מאד ואני פוחדת להכניס את עצמי למצב שהגוף יכול להרגיש מצוקה -אבל להבדיל מאנשים שלא התנסו אני התנסתי ומכירה את התחושה ויודעת למה לצפות בתהליך שזה הבדל גדול -אדם שלא יודע למה לצפות זה עוצמתי כי התחושות בתהליך מאד חזקות . ואגב את מטפלת בשיטה או ניסית את השיטה בצורה מסודרת ?

ינוקא1

New member
גם אני עשיתי את זה

ולמחרת עשיתי את זה לבד (והתחרטתי על זה . . . אם כי זה היה מעניין). ובכן - התהליך של הריברסינג מאוד עוצמתי , וככזה הוא מתיש את הגוף. לאחר טיפול ריברסינג כל האנרגיות שלך נמצאות בבלבלה שלמה , והגוף צריך לסדר את האנרגיות מחדש , ולכן לא טוב מייד למחרת לנסות את זה לבד - כמו שאני עשיתי בזמנו . . . דבר שני - האנרגיות של הקבוצה מאוד עוזרות. זה שונה לגמרי לעשות לבד. דבר שלישי - אני אישית חושב שהתהליך של הריברסינג מאוד "פותח" ומשחרר חסימות בגלל התנועה החזקה שהוא יוצר בגוף , אבל לא רצוי לעשות אותו לעיתים קרובות ובטח לא שבוע אחרי שבוע. לאחר כל פתיחה כזאת , רצוי לאפשר למערבולת לשקוע ולא לנוע ממערבולת למערבולת. גם ראיתי אנשים שתרגלו הרבה ריברסינג כולל מורים לריברסינג והבנתי שיש אצלם משהו "לא מאוזן" כי מרוב תנועה , נוצרת "רוח פנימית" בגוף. אני ממליץ על פעם בחודש - מכסימום. לא למהר , לא לרצות לראות כבר כל מיני "אורות ופירוטכניקה". לתת לדברים זמן ולעשות אותם בצורה מתונה.

אסתר84

New member
בעיקרון רברסינג לא אמור לצור בלבלה

כולל אותם אנשים שמשתמשים בריברסינג והם לא מאוזנים. זאת משום שיש נטייה לקחת את השיטה הזאת ועליה לבנות את כל התורה. זאת שיטה שיש מטרה בצידה. ברור שאדם שיש בו משקעים קשים ובעיות רגשיות והוא מטופל רק בזה הבעיה נכנסת למעין ספירלה של לופ שלא נפתר. אין קסמים על מנת להתקדם יש לעבוד. זה כולל גם נושא של שיחזורי גלגולים. זה כלי שנותן פתח לראות מעבר אבל לא רק מתוך סקרנות , זה לא סרט קולנוע שמשהו הוא הכוכב הראשי החי בתקופה מסויימת, המטרה היא להעלות את התכנים המדוייקים להציף ולשחרר. זה דורש טיפול מיומן . אסתר

ינוקא1

New member
ריברסינג בהחלט יוצר בלבלה.

באמצעות התנועה החזקה של הנשימה , נוצרת "סערה" קטנה בגוף שעוזרת לפתוח חסימות. כלל ידוע הוא שהמחשבה היא לפי הנשימה - אדם עם נשימה שקטה רגועה וארוכה הוא אדם שקט ורגוע , אדם עם נשימה סוערת וקצרה הוא אדם לא רגוע. לכן בתנ"ך נקרא אדם סבלני "ארך רוח" או "ארך אפיים" , ולעומת זאת אדם חסר סבלנות וסוער נקרא "קצר רוח". בריברסינג משתמשים במכוון בנשימה סוערת (יחסית) , וזה פותח חסימות וזה אחלא. זה באמת מנקה ומטהר בצורה נפלאה. עם זאת , זה מכניס את הגוף לחוסר איזון אנרגטי לפחות כמה ימים - בגלל שנפתחים דברים. כמו כן אם עושים את זה עוד ועוד ועוד זה מכניס יותר מידי תנועה פנימית לגוף , וזה פחות טוב. זה כלי נהדר , כאשר משתמשים בו במידה. זה מה שאני התרשמתי על עצמי כמטופל בריברסינג וגם כהילר.

אסתר84

New member
טוב

אז כנראה כל אחד מאיתנו חווה חוויה שונה. נכון שהנשימות הם בקצב מהיר וזה יוצר חימצון רב בגוף .. שאגב הוא זה שפותח את הזיכרון התאי... ומעלה את מה שהמודע יכול להכיל.. אבל להגיד שהתהליך טומן בחובו בלבלה לכמה ימים.. אני התרשמתי אחרת. מה גם שאם מכניסים את ההילנג לנושא הדיון.. אז גם פה... יש בלי סוף גישות. כלל הילרים בראשית דרכם הרבה פעמים לא מצויים עדיין "ברגישות" הנדרשת על מנת להביא את האדם לאיזון העדין. רואים את זה לא פעם כשעובדים על צאקרת הבסיס (בהילינג בסיסי ) ומציפים שם את הסכר. אני עובדת בגישה אחרת.. אני לא מאמינה שצריך "להרעיד את אמות הספים" על מנת להגיע לתוצאות. שוב מדובר בגישה שונה. גישה שחובקת בתוכה גם ריברסינג ועוד שיטות פסיכותורפויות .. לא עובדים בזעזועים. כל פעם הגוף מציף מהזכרון התאי את המידע .. מציף משמע יתכן כי יעלה גם רפש.. ומתנקה. עדיין גם בעין הסערה והיו כאלה לא מעט ללא מעט אנשים.. לא הופר האיזון העדין.. לא חשתי בלבלה (ולא יודעת על אחרים שחשו) אלה נהפוך הוא חשתי צלולה, ברורה אולי כואבת אבל משוחררת. הכל תלוי אם האדם מוכן לתהליך ואת מי הוא הסמיך להיות רבו.
אסתר

ינוקא1

New member
הייתי אצל ריברסרית עם נסיון של יותר מ20 שנה

וברור לי שכל נשימה בקצב מהיר יוצרת סערה בגוף (שמעלה את החימצון והזיכרון התאי וכו' וכו'). זה לא שלילי כשעושים את זה במידה , אבל ריברסינג זה כמו שמישהו ינער אותך מבפנים - הוא יפתח הרבה דברים וזה טוב , ומצד שני תצטרכי קצת זמן כדי לחזור לאיזון. ואם ינערו אותך הרבה הרבה כל הזמן , סביר שגם יגרם נזק באיזשהו שלב. אני חייב להגיד לך משהו שקצת חורה לי בכתיבה שלך , זה שאני מרגיש סוג של "התנשאות" - אף אחד לא דיבר על הילרים בראשית דרכם , ואם אני אומר דברים שונים משלך זה לא אומר שלא הייתי מוכן לתהליך או שחוויתי ריברסינג אצל מישהו לא ראוי כמו כן כל עניני הפסיכותרפיה והרפש זה לא קשור. לא חוויתי רפש שיוצא , דווקא ראיתי וחוויתי כל מיני אורות וכל מיני דברים מענינים , ותחושות של ריחוף. אבל אחרי שחוויתי ריברסינג תקופה ומנסיוני כמטפל גם מנקודת המבט של מטפל ברפואה סינית וגם כהילר - ברור לי שריברסינג מכניס המון תנועה לגוף לטוב ולרע. לטוב זה פותח חסימות , ולרע זה שאם זה לא במידה בסוף תיווצר רוח פנימית. לילה טוב.

אסתר84

New member
הי

אין לי איתך חילוקי דעות על המינונים. לגבי סגנון הכתיבה שלי הוא כזה. חד וקולע. אולי אם היית שומע אותי אז האינטונציה היתה מסדרת לך את העניין קצת אחרת (טבעו של פורום). .. זאת לא מתוך התנשאות זה מתוך התנסות. לא דברתי עלייך כהילר ולא על ההילרית שמטפלת בך. רפש זה מילה אחרת אולי מוקצנת על מנת להבהיר שחור על גבי לבן מהם דברים שעשויים לעלות בתהליך האנרגטי. לכל אחד מאיתנו יש כזה בבוידם. תהליך אנרגטי מעלה את זה לא מטייח ולא עומד תחת איצטלה של "אור ואהבה". זהו תהליך מאוד חזק ויש המון גישות בתחום. אחת מהם היא מה שאני מייצגת. אני ועוד רבים שכמותי חוו ריברסינג לומדים לעומק את הנושא תוך שילוב של כמה כלים ביחד (אגב ציינתי את הפסיכותראפיה מתוך התפיסה שלי שיש צורך לשלב בטיפול כלים נוספים.. ) ולי באופן אישי המשפט שלך סערה בגוף גרמה צורך להגיב ולהעמיד את הדברים כפי שאני יודעת על דיוקם. סערה בגוף מתקשרת אצלי ויתכן אצל עוד כמה אנשים .. כזעזוע. תהליך טיפולי על פי השקפתי צריך להיות אורגני לגוף ולנשמה והגדרה כזאת עשויה לפול על אוזניים לא מיומנות בתחום ולגרום להם לקבל את הרושם הלא נכון. אסתר

ub8

New member
אפשר להתערב ?

יצא לי לעשות לא מעט ריברסינג ולהגיע עם זה למקומות קיצון. באותם רגעים, יש בלבלה (כמו שיוסף ציין) ולא סתם בלבלה, אלא ממש כאוס. לקח זמן, אבל לאחר למידה, התהליך הזה חיזק אותי קודם כל כאדם ואחר כך כמטפל. ואני מכיר גם חוויות מעודנות יותר של ריברסינג, שגם מהן יצאתי מאד מחוזק. אז למיטב הכרתי, ישנן מספר דרכים לחוות את התהליך. ינוקא1, את סגנון הכתיבה של אסתר אני מכיר לא מהיום. עוד מפורום רפלקסולוגיה ז"ל, סגנונה היה כזה. חד ולעיתים יש בו תחושה של אדם חם מזג הכותב את הדברים. לגבי ההתנשאות שאתה מרגיש, אני חייב לציין כי את אותה הרגשה, הייתה לי מרבות מהודעותיך. חשוב שתדע ואני מאמין שאני גם לא היחיד. אני בטוח שאתה יודע מהי השתקפות. ללא שום קשר, אני אוהב לקרוא את מה שאתה כותב. תהליך מוצלח לכולנו

ינוקא1

New member
לגבי זה שיש קצת "התנשאות"

בהודעות שלי לפעמים - מסכים. אני לפחות מודע לזה

ub8

New member
וגם הפעם

ינוקא יקירי. אתה משדר התנשאות. "אני לפחות"... אולי לא רק אתה מודע, אולי גם אחרים מודעים ? והשאלה שלי היא, אם אתה מודע לזה, אז למה אתה ממשיך ? כמו שנאמר "אל תעשה לחברך את מה ששנוא עליך" ישנן דרכים נעימות להעביר את המסר שלך וחשוב לא פחות, בהצלחה רבה יותר, מכיוון שכך את מוריד התנגדויות.

ינוקא1

New member
יש נושאים

שהם ממש "בדמי" - ומבחינתי זו האמת , גם אם זה נשמע מתנשא - למשל זה שאני חושב שטיפול טוב לא צריך להתנהל לפי מפות ונוסחאות למינהן אלא לפי פיתוח היכולת להרגיש. התווכחתי בנושא הזה עם כל העולם ואני אמשיך להתווכח כמה שצריך גם אם זה נשמע מתנשא. לגבי שאר הדברים - אני משתדל להשתפר . . .זה האופי שלי. יש בי הרבה "אש".

אסתר84

New member
או קיי

ויש נושאים שהם בדמי גם.. תפיסתי את הטיפול שצריך להיות אורגני לגוף ולא מחולל סערות וכאוס. חג שמח אסתר

0 אור 0

New member
כולנו צריכים לזכור

שאנשים נשמעים אחרת לגמרי בכתב, במיוחד כשנכנסים "לזרוק" תשובה באינטרנט מהר בין שתי משימות, מאשר כשעומדים מול האדם בשיחה נינוחה (או נלהבת) ורואים את העיניים ואת הנשמה מאחוריהן. לכן חשוב שנהיה סובלנים, ונניח שאין כוונות רעות או התנשאות מאחורי הכתיבה הקצרה והעניינית לפעמים של כל אחד מאתנו. ואולי השרשור הזה מרמז שהגיע הזמן לארגן מפגש פורום, אני מכירה את הותיקים ביותר, אבל יש קבוצה גדולה מאד של כותבים/מטפלים שמעולם לא נפגשו זה עם זה וחבל. חג שמח

אסתר84

New member
הי

זה לא מזיק במובן של כמו היפנוזה ע"י גורם לא מוסמך ... אבל יש סיבה למה עושים ריברסינג.. זה שיטה שיש מטרה בצידה. לעשות את זה ככה ללא מטרה זה POINT LESS. כנ"ל גם לגבי כל מיני חזרות בגלגולים וכד'. נכון שהתת מודע שלך מגן עלייך.. אבל עדיין כל אדם הוא יחודי ודברים עולים וזה דברים שצריך וניתן לעבד וזאת על מנת להגיע לנקודה שבה משתחררים מדפוסים יוצרים מציאות, מכאב לא מוסבר, מדכאונות לא מובנים וכד' (לא בהכרח מדובר עלייך). מטפל אחראי שמבין עניין יודע לקחת את זה כמה צעדים קדימה ולנתב את זה לעשייה מבורכת. . אכן העוצמות הינם חזקות ביותר ושם בדיוק שם מכוון לגוף לתת את השיחרור. אך לדעתי עם מטפל זה נכון הרב יותר. ריברסינג זה חתיכה אחת קטנה של הפאזל של השיטה אותה אני לומדת בשנים האחרונות . ממליצה לך בחום רב לעשות את זה כחלק מתהליך טיפולי תפיקי מזה הרבה יותר . בכל אופן בהצלחה אסתר

למעלה