ריבית משכנתא

ריבית משכנתא

לפני שנה לקחתי משכנתא בריבית משתנה בבנק טפחות כאשר קיימת אפשרות לקבע את הריבית בשנתיים הראשונות, במהלכן הריבית קבועה על 5.25%, באותה תקופה הריבית הקבועה עמדה על 6.2% . נכון להיום הריבית לקיבוע עומדת על 5.48% - אני מתכנן לחכות עד סוף השנה ואז לקבע את הריבית, בשנה הבאב אני צופה כי הריבית תשנה מגמה ותתחיל לעלות - אשמח לשמוע את דעתך בנושא . האם חכם יהיה לקחת משכנתא מבנק אחר בריבית נמוכה יותר ואז לכסות את המשכנתא הקיימת.....האם זה כדאי לעשות זאת כל כמה שנים בהתאם לריבית כמובן .

ריבית דה (זה ) ריבית

ראשית בזמן האחרון יש המון פרסומים על כל הנושא של ריבית משתנה כפי שיושם על ידי הבנקים. יש מגמה להפסיק את שיטת הריבית הזאת משם שללקוחות הוצגו ריביות נמוכות לתקופה הראשונה ולאחר תום התקופה הבנקים העלו את הריביות מעל לממוצע הבין בנקאי. בנוסף לכך שיש טעות בנוסחה שבנק ישראל הנחה את הבנקים לחשב על פיה את הריבית המשתנה בסך של 0.5% (לרעת הלקוחות אלה מה?). לגבי שאלתך השניה ברור שזה לא כדאי לפדות את המשכנתא ולהעביר אותה לבנק אחר בכל פעם שיש איזה שינוי בריבית. יש את העלויות הקבועות של פתיחת תיק, שמאי, עמלת פרעון מוקדם אבל זה כסף קטן יחסית. בתחילת חיי המשנכתא, אתה משלם בכל תשלום על חשבון הקרן והריבית אך הרבה יותר על חשבון הריבית ופחות על הקרן. ככל שחולף הזמן אתה משלם יותר על הקרן ופחות על הריבית, לכן אם מיד בתחילת חיי המשכנתא מצאת ריבית יותר טובה - שווה להחליף את המשכנתא. אם לאחר שחולף זמן רב אתה מחזיר את המשכנתא עדיין קיימת יתרת קרן גבוהה יחסית שאם תצטרך לקחת עבורה משכנתא חדשה תתחיל לשלם החזרים עבור הקרן ועבור הריבית - לכן ככל שחולף יותר זמן פחות כדאי להעביר את המשנתא לבנק אחר.

לדעתי, הפסקה האחרונה שגויה ...

"אם לאחר שחולף זמן רב אתה מחזיר את המשכנתא עדיין קיימת יתרת קרן גבוהה יחסית שאם תצטרך לקחת עבורה משכנתא חדשה תתחיל לשלם החזרים עבור הקרן ועבור הריבית - לכן ככל שחולף יותר זמן פחות כדאי להעביר את המשנתא לבנק אחר". זה נכון שבתחילת חיי המשנכתא, משלמים בכל תשלום יותר על חשבון הריבית ופחות על הקרן והיחס הולך ומשתנה במשך השנים ... זה בגלל שבתחילת חיי המשכנתא החוב (קרן) גבוה ולכן הריבית עליו גבוהה. אבל בכלל זה לא אומר שככל שחולף יותר זמן פחות כדאי להעביר את המשנתא לבנק אחר.

מיחזור המשכנתא ...

במצב הלא יציב שהמשק נמצא קשה לחזות אם בשנה הבאה הריבית תעלה או תרד - אם הריבית השקלית של בנק ישראל תמשיך לרדת אז היא תלחץ למטה גם את הריבית הצמודה. לא נראה שפערי הריבית בין ריבית הקיבוע שלך 5.48 לריבית על משכנתאות חדשות 5.25 מצדיקה מיחזור המשכנתא עקב ההוצאות שיהיו לך. טוב למחזר משכנתא בריבית גבוהה למשכנתא (ואפילו מאותו מבנק) בריבית נמוכה יותר - בתנאי שאין קנס ו/או עמלת פירעון מוקדם ושהחסכון בריבית גבוה מההוצאה למיחזור.

amidek

New member
שאלה שחשובה לי מאוד באותו העניין

גם לי יש משכנתא "טרייה" עם הלוואה בריבית משתנה וכשביקשתי מהבנק לעבור למסלול ריבית קבועה הוא הציע ריבית של 5.8% !! כשביררתי בבנק אחר נאמר לי שמעל 75% אחוז מימון משווי הדירה, הבנק הראשון רשאי לסרב למחזור משכנתא שהוא נתן ע"י בנק אחר ("פרי פסו" למי שמבין) כך שכנראה אני תקוע. כמה שאלות: א- האם זה נכון? ב- האם זה נכון גם בעוד מספר שנים בו שווי המימון של הבנק יירד מתחת ל-75% משווי הדירה ? , הרי אני מחזיר כסף כל חודש ויתרת הקרן יורדת. ג- איך אפשר לשפר את המצב? המון תודה, אמיר.

באותו העניין ...

ריבית קבועה של 5.8% נראית לי גבוהה ולא כדאית. איני מכיר מספיק את התנאים למעבר מבנק לבנק - אם יש לך אפשרות לגיוס הסכום הנדרש (ממקורות משפחתיים) לתקופה קצרה יתכן שאתה יכול להחזיר את המשכנתא לבנק הראשון ולקחת אחרת בבנק השני. איך אפשר לשפר את המצב? - אולי כדאי לך לפנות ליעוץ מקצועי בחברה המתמחה בנושא משכנתאות (ראה בקישורי הפורום).

מיחזור משכנתא ...

אבי שלום בסופו של דבר אני מאחזר את המשכנתא (לאחר 10 חודשים מהתשלום הראשון) על ריבית קבועה של 4.8/4.9% - רציתי לשאול האם ניתן להתמקח על מס הביול??? גיא

מיחזור ... ומס בולים ...

מיחזור בריבית קבועה של 4.8/4.9% נראה מצויין. מס בולים נקבע בחוק ולא נראה לי שניתן למיקוח ... היו דיבורים על ביטול או הפחתה אבל איני יודע אם יצא מזה משהוא - נסה לבדוק עם רו"ח או עו"ד.

למעלה