ריבית בריבוע

• פותח הנושא LRa
  • פורסם בתאריך

LRa

New member
ריבית בריבוע

שלום, אמא שלי מכרה דירה. הקונה שלח לה חלק מהסכום מחשבון בחו"ל ושילם על כך עמלה של 200 יורו. כשהכסף הגיע לחשבון של אמא שלי היא חויבה, ללא ידעתה, בעוד 300 יורו עמלה. מה דעתכם? הבק שלה הוא לאומי.

אמיר72

New member
מה זה "מה דעתנו" ?

על העברת מט"ח מחו"ל יש עמלה. האם הסכמתם לקבל את הסכום במט"ח ? ואם כן, האם טרחתם לברר מה העלויות ? הרי יש תעריפון עמלות בכל סניף בנק, זה לא סוד מדינה, ולא גנבו לה כסף מתחת לבלטה בחדר שינה. אם הסכמתם לקבל מט"ח, לא טרחתם לברר עלויות ולהתווכח עליהן מראש, על מה בדיוק אתה מלין ?

LRa

New member
לגבי מי ששלח את הכסף זה

לגיטימי. אבל העובדה שהבנק גובה ריבית של 300 יורו ועוד בלי להודיע ללקוח זה חוצפה ועבירה על החוק. מה גם שאף פעם לא שמעתי שגובים ריבית ממי שהכסף הועבר אליו...

ayelet i

New member
לא מדוייק....

לכל בנק יש תעריפון שפתוח לעיון כולם (אפשר לבקש אותו בסניף עצמו ו/או לעיין בו באינטרנט) - אני מניחה שהעמלה מופיעה שם. אי ידיעה לא תמיד פוטרת...

LRa

New member
זה לא נכון,

אומנם לרוב אי ידיעה אינה פוטרת אך לפני חוק שיצא לאחורנה הבנק חייב ליידע ולהחתים את הלקוח.

ayelet i

New member
לא לגבי כל דבר...

הם הרי לא העבירו את הכסף - אלא קיבלו אותו. אתה רוצה שיסרבו ויחזירו אותו בחזרה? תבקש.

LRa

New member
עדיף כבר היה למשוך את הסכום ולהפקיד

אותו, יצא ששני הצדדים שילמו יחדיו 2830 ש"ח עמלה, סכום עצום לדעתי. מה גם שעד היום בהעברה בנקאית הבנק גבה רק מהצד השולח ולא משני הצדדים.

אמיר72

New member
לפני שמגזימים ...

עבירה על החוק זה בטח לא, ואני מסופק אם גם חוצפה. הבנק גובה רק צד אחד בהעברה בנקאית בארץ. מן הסתם במקרה זה העמלה נגבתה מהמעביר ע"י הבנק שלו, מה שלא פוטר אותך (או את אמך במקרה זה) מעמלה בבנק שלך. קבל עצת חינם - בפעם הבאה, לפני שאתה מבצע פעולה חריגה ו/או נדירה בבנק, ראשית פנה לבנק ובדוק מה העמלות, אם יש - או דרך האתר הוא דרך הסניף. רק אם יאמר לך שאין עמלות ובדיעבד תיגבינה העמלות - יהיה לך צידוק לכעוס.

LRa

New member
הבנק לא מחוייב להודיע לי לפני שהוא

גובה עמלות? חוץ מזה שעד כמה שידוע לי הסכום המקסימלי שמותר לגבות הינו 200 דולר.

אמיר72

New member
לא !

אתה אמור לברר. בטח במקרים של שירותים מיוחדים. אם היה מדובר בפעולה שהיא נפוצה, אפשר היה להגיד שסביר שהבנק יידע לקוח (לדוגמה - כאשר אתה מושך כסף בכספומט, יש לך הודעה כי אתה עלול להיות מחויב בעמלת שורה בסניפך). הבנק אמור לנחש שאתה אמור לבצע פעולה כזו ? מה בדיוק ציפית ? אתה הרי לא ביקשת מהבנק לבצע את הפעולה, היא "נכפתה" עליו ע"י סניף הבנק האחר בחו"ל. מה היה אמור הבנקאי בסניפף לעשות ? לעצור את הפעולה, להודיע שהוא אינו מקבל את הכסף, להתקשר ולבקש ממך אישור ? זה לא עובד ככה, חביבי. ואגב, מאיפה הבאת את מקסימום 200 דולר ? וממתי עמלות מקסימליות בבנק ישראלי נקובות בדולרים (אלא אם כן מדובר בשירותי מט"ח או ני"ע זרים) ? ואם תמכור עכשיו 10 מ' ש"ח אג"ח, אתה באמת חושב שתשלם רק 200 דולר ?

LRa

New member
אז למה שהבנק יטרח

להודיע ללקוח שהוא גובה עמלות? הרי זהו חיסרון שהבנק מודיע, איזה אינטרס יש לו? חוץ מזה שהוצאתי את זה מהאתר שלהם "העברה מחו"ל ומבנק אחר בארץ - מעל $200 : 0.150%, מינימום 20 מקסימום 200 מטבע $".

אמיר72

New member
זה כבר משהו אחר

עכשיו השאלה היא לא אם יש או אין לגבות עמלה (הסכמנו שמותר) אלא גובהה - ואכן לפי תאורך עליך כעת להרים טלפון לסניף ולבדוק.

ayelet i

New member
עוד קצת לגבי החוק לגילוי נאות...

עפ"י החוק הבנק מחוייב למסור ללקוח את עלות השירות ככל שעלות זו ידועה לו בעת מתן השירות. מן הסתם הבנק לא יכל לצפות שאתה אמור לקבל מט"ח לחשבון - על כן לא היתה לו כל דרך לידע אותך מראש על העמלה. אתה כן זכאי לקבל פירוט בגין העמלה בה חויבת. לגבי סכום החיוב - פנה לסניף שלך ובקש הסברים. כמו כן מציעה לך לנסות ולבקש הטבה בעמלה - אתה בהחלט יכול להסביר שלא היית מודע לה וכי מדובר בעמלה גבוהה המקשה עליך. אין לך מה להפסיד...

למעלה