ריבים על כסף..

ריבים על כסף..

לי ולחבר (אנחנו ביחד כבר 5 שנים) יש חשבון בנק משותף לפני כמה שבועות נכנס לחבר שלי ג'וק לראש שהוא חייב לקנות אוטו חדש, אני ממש נגד ולא חושבת שיש לנו מספיק כסף לזה. ביררנו על תנאי הלוואה והציעו לנו הלוואה בתנאים ממש לא טובים. החבר עדיין רוצה שנלך על זה, אני ממש נגד ואנחנו רבים על זה כל הזמן. נראה שאנחנו לא מצליחים להתגבר על העניין הזה מה לעשות?

seeyou

New member
תמיד יש סדר עדיפויות

לאחר 5 שנים עם חשבון בנק משותף אמור להיות גם מטרה משותפת. לדעתי זה ג'וק יקר. האם באמת את בגיל 22 ?(לאחר לידה? יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
לעשות תוכנית כלכלית

הרצון של שניכם לגיטימי. מותר לשאוף למכונית חדשה. וגם מותר להתנגד להוצאות גדולות. מאחר ויש לכם חשבון בנק משותף, אני מניח שהרעיון הוא שיתוף כלכלי מלא, כחלק מחיים משותפים לכל דבר. לכן אני לא אציע לכם לפרק את השותפות בגלל שהגעתם לנושא של אי הסכמה כלכלית. אני גם יוצא מנקודת הנחה שמכל בחינה אחרת היחסים ביניכם טובים, כי אם לא, אז צריך לדבר על היחסים ולא על האוטו. אז בהינתן כל אלו, ומאחר ומדבור בהוצאה כבדה שעליה תשלמו כמה שנים, מה שלדעתי צריך כאן הוא פרספקטיבה רחבה יותר מבחינה כלכלית, או במלים אחרות, "תוכנית חומש". מדבור בתכנית לכמה שנים קדימה, שבה לוקחים בחשבון הוצאות צפויות: לימודים, הוצאות מתוכננות חריגות (חתונה? ילד? עניינים רפואיים?), רכישת דירה כן או לא. מצד שני, הכנסות צפויות: כמה אתם מרוויחים עכשיו, כמה המשרות שלכם בטוחות וכולי. אחרי שתעשו את כל זה, תראו על חשבון מה תבוא המכונית, ואז תחליטו. בקיצור, החלטה כזאת לא יכולה לבוא במנותק מהחלטות אחרות, בסדר גודל דומה, שעליהן היא תשפיע. לא מספיק להיות "בעד" או "נגד".

אייבורי

New member
להפריד חשבונות

ניסיתם לשחק אותה "נשואים" עם חשבון בנק משותף הניסוי הוכתר ככישלון ומאחר וכל כשלון הוא יתום והמצב יגמר פה בבכי

golan697

New member
תבררו על הלוואה בבנק אחר

חבר'ה זאת לא סיבה לריב, אם הבנק שלכם נותן לכם הלוואה בתנאים שלא מתאימים לכם פשוט לכו לברר על הלוואה בבנק אחר. יש סיכוי גדול שתמצאו בנק שיתן לכם הלוואה בתנאים הרבה יותר טובים, היום יש כזאת תחרות בין הבנקים והם מוכנים לעשות הרבה כדי לצרף אליהם לקוחות חדשים.

מסכימה עם גולן,

זו באמת לא סיבה לריב ו"לפרק את החבילה". אתם ביחד מספיק זמן כדי לעבור גם את זה. תבררו אם בנקים אחרים מציעים משהו טוב יותר, משהו שיכול כן להתאים לכם, ותחליטו שאם לא - אתם מוותרים על זה בינתיים, ואם כן - הולכים על זה. גם אם את כרגע כועסת עליו, תראי לו שאת מבינה ומתחשבת ברצון שלו, וגם אם כרגע זה לא אפשרי, תעשו מאמצים כדי שבעתיד הקרוב כן תוכלו לעשות זאת. אגב, עם התנאים שבנקים מוכנים להציע בימינו כדי שיעברו אליהם, יכול מאד להיות שזה כן יהיה אפשרי. בהצלחה

czar

New member
להבין שתסביך הגדלות שפיתחתם מכשיל אתכם

וחשבון משותף הוא דבר לא בהכרח טוב על אחת כמה וכמה שאתם לא נשואים. הפרדת כוחות מהירה בחשבונות הבנק ואז שיהנה לו כאוות נפשו כי הוא כרגע עם כל הכבוד אחראי רק על עצמו, כך גם את ולכל אחד מותרת כל קפריזה כרגע. לא מצליח להבין מה גרם לכם לפתוח יחד חשבון בנק, שום סיבה.

למעלה