ריבים על אמא - סיבוב III

The Guardian17

New member
ריבים על אמא - סיבוב III

אני כבר לא יודע מה יותר נמאס לי. מהתגובות הטיפשיות שלה לכל דבר הגיוני שאני אומר, לאטימות שלה, לחבר שלה או סתם מהאוטו שתמיד "אני צריכה אותו". היא אוהבת לצאת, כלומר, להפגש עם חברות בבית וזה, לא משהו רציני לרוב. אבל, עם כל הכבוד, את לא חייבת לעשות את ז כל ערב. שתעשה את זה כמובן מתי שבא לה, אבל לה ולי יש אוטו אחד, שגם שאני נסה לבקש ממנה את האוטו היא תצטרך אותו. תמיד אני צריך לחפש חלופות אחרות בעניין הזה. למשל, אם אני שואל אותה לאן היא צריכה להגיע עם האוטו "כאן בת"א..." - קחי מונית ! עד שאני מבקש את האוטו, אלוהים. והיא לא מתפשרת. אוף, אני כועס. לא סתם אני חושב... כל המצב נשאר כל כך גרוע. אני מגיע הביתה אחרי הצבא, רואה את היצור הזה בסלון רק עם תחתונים (
) ואמא שלי לא מעירה לו. או שהיא אומרת לו (וגם זה, אחרי שאני אומר לה) - ואחרי כמה פעמים שהוא עושה את מה שהיא אומרת לו - חוזרת עטרה ליושנה. לא שם פס, בקיצור. לפני כמה ימין הגיע אלי איזה חבר. כבר צלצלו מלמטה ואני פתחתי. הוא ידע שמישהו בא, אבל לא הזיז את עצמו שניה לחדר כדי להתלבש מכו בנאדם. הוא רק שם כרית על עצמו כאילו שהכל בסדר, כאילו שהוא נסתר. ממש עזר. לקחת ישר את אותו חבר לחדרי כדי שלא יצטרך לראות את הזוועה. ושוב, אמרתי לאמא. היא צעקה, הוא צעק חזרה - שום דבר לא עזר והוא מסתובב כמו לא יודע מה בבית... לאחרונה גם היחסים שלי ואמא שלי התקרבו במעט. שיתפתי אותה בנוגע לכמה דברים אישיים שלי ואני חושב שזה היה צעד נבון. היא לא מכירה אותי כמעט, ניסיתי אולי קצת להתקרב אליה. אבל עכשיו אני קצת עוד יותר מבין ש"עידוד" לחוד ו"חפירות" לחוד. אני אוהב את הבית שלי, בית נחמד וטוב, אבל ברגע שיש את האדם הזר הזה בבית, שאני לא מדבר איתו בכלל, שאני מתבייש בו, שלא זורק עלי ועל אמא שלי פס - מה אני אמור להרגיש ? למה אני צריך להסתגר כל כך הרבה בחדר שלי ? למה אני צריך כל פעם לחכות שהוא יצא קצת מהבית לטייל או משהו ?ולמה היא כל כך $%@%@%#$# שהיא חיה איתו. אוף. יש לי עוד שנה בצבא. קצת פחות, אבל עוד שנה. לא מעט. לא מתכוון לעבור דירה גם אחרי שאשתחרר, אני צריך לבסס את עצמי, זאת התוכנית הפיננסית שלי בכל מקרה. גם די ריאלית, לדעתי. אבל שוב, אני משלם כאן מחיר לא זול. לא להביא חברים הבייתה, "להתבייש בעצמי", לא להיות מחוץ לחדר (כי פשוט הוא תמיד בסלון ורובץ שם והתגובה של אמא שלי לזה "תבקש ממנו לצאת מהסלון")... ולא יודע, זה פשוט אדם זר בבית. בית אמור להיות פינה חמה לבאנדם, המקום השקט והמקום שבו הוא מרגיש הכי בטוח|סדגש"|. לאמא שלי לא אכפת, שלא יהיה לה אכפת... גם לי לא אכפת ממנה. גם כשאני מתקשר כל יום אליה בבוקר לשאול לשלומה היא מנסה לקצר ב"טוב...ביי...ביי..." ולא פעם אני מקבל ניתוק בפנים. מה אני אמור להרגיש ?? אחים שלי, על עף היותם כב בוגרים ושאינם גרים בבית, חושבים כמוני בקשר אליו. גם דודה שלי, אישה משכמה ומעלה, שניהלתי איתה מספר שיחות על כך ודברים אחרים חושבת שהיא צריכה להעיף אותו קיבינימט. ויהי מה, היא אמרה שאין מה לעשות, החלטה של אמא שלי. והיא, בעצמה, איננה יודעת מדוע היא עדיין משאירה אותו בחזקתה. די אמא, תעיפי אותו כבר. נשבר לי. לעולם לא אסלח לך. לעולם.

trigotrigo

New member
מה רע בלבסס את עצמך מחוץ לבית?

בתור חיל משוחרר אתה יכול למצוא מקום שמחפש להעסיק במשרה מלאה (קח דוגמה למשל עבודת מזכירות), התשלום נוח וכל מה שאתה צריך לדעת זה איך לעבוד עם מחשב.. שכר דירה וכל מיני דברים נוספים מתאפשרים לך הודות לדברים כאלה שאתה מוצא. אני חושב שפסילת האופציה של לגור מחוץ לבית, נובעת אצל הרבה אנשים מהסיבה הפשוטה שקיים פחד כלשהו מהיציאה מהבית, מקבלת העצמאות הזו במכה אחת.. אני לא יודע איך זה אצלך, אולי זה יבהיר פה משהו.

אני מסכימה

לא חייבים להיות קודם מבוססים ורק אחר כך לצאת. אפשר קודם לצאת ותוך כדי להתבסס. אמנם זה לוקח יותר זמן אבל במקרה שלך זה נשמע ששווה. מדובר על זמן שבכל מקרה יהיה שלך בלי איש זר בתחתונים בסלון. מצד שני, אם היו לך חברים עם ראש טוב, שמודעים לבעייה - יכלתם לעשות לו אמבושים בסלון. להביא ימבה אנשים, פיצה, בירות, להשתלט על הסלון בצחוקים וכו' - מעניין כמה כריות הוא יצטרך כדי לכסות את עצמו אז? (ת'אמת, די משעשע התיאור שלך עם הכריות). לפעמים אפשר לצחוק לבעייה בפנים במקום כל הזמן לנסות להסתיר אותה - ואז היא מתגמדת או נעלמת או שבאה על פתרונה.

The Guardian17

New member
מסכים חלקית

למה אני צריך להתחיל במלחמות בבית שלי ? בבית האישי שלי ? מזה כל השטויות האלה שאני צריך להתחיל להתמרד כנגד איזה חלאת אדם ?.. בכל מקרה, רבתי היום עם אמא שוב, היצור הזה שיקר לה מאוד והפיל את האשמה עלי. אני יודע שהוא עשה את אותו הדבר הזה... אז פשוט לקחתי את הרגליים שלי ואמרתי לה שאם תוך חודש הוא לא עף מהבית - אני עף. ועכשיו אני באמת מתכוון לזה. שום דירה, שום כלום. אני אשן בצבא או שאני אשן אצל חברים. אין לי כבר כוח למקום המסריח הזה. פשוט בושה. גועל נפש. חבל שנולדתי למשפחה הזאת... אני רוצה שיכאב לה. שתראה שהבן שלה יצא מהבית בגלל החרא הזה. ואז, אחרי שסוף סוף קצת תבין, אולי היא תעשה מעשה של בנאדם רציונלי.

The Guardian17

New member
דבר נוסף -

הקושי של לצאת ואז להתבסס הוא יותר גדול. הסיכוי בו לפול הוא יותר גדול, לכן אני לא רואה את עצמי כאחד כזה. זה לזרוק את עצמי לכרישים, לומר "יהיה טוב", להתפרפר במים, לוותר בדרך על המון דברים ואיכות חיים מסוימת (מצד שני - יש רווחים אחרים !) ופשוט לחיות "קצת אחרת". להסביר לה אני לא יכול, היא לא תבין ולא תקלוט. את האיומים שלי היא מזמן לא רואה ממטר, שכן בשבילה זה כמו אויר והיא כמובן תעשה מה שהיא רוצה בחייה (זכותה...). אבל - זה פוגע בי. פוגע לא מעט והמון דברים מתפספסים בדרך, וחבל. כנראה שאני צריך לתפוס ממנה יותר מרחק, שתבין שהיא הולכת לאבד את הבן שלה... אולי אז ייפול האסימון. אין לי כבר מושג..

trigotrigo

New member
זה כמו להשקיע בבורסה.

כדי להרוויח הרבה מהר צריך לקחת סיכונים. אם אתה מעדיף לקבל תשואה נמוכה מאוד לאורך זמן אתה תמיד יכול להישאר בבית.

אתה משקיע

כל כך הרבה אנרגיה באנשים שאתה רוצה שישתנו לכבודך - שלא נשאר לך כוח לעצמך. אמא לא מבינה הוא חלאה הם לא בסדר הכל נכון - אבל אין משהו שאתה יכול לעשות כדי לשנות אנשים. רק קצת אולי את עצמך. אם עד עכשיו לא הצלחת לשנות אותם ולגרום להם להתנהג כמו שאתה רוצה - למה אתה חושב שעכשיו שתצא מהבית משהו יקרה? תעשה לעצמך טובה ואל תצא מהבית כדי לחנך אותם ו"שיסבלו להם" על כך שגרמו לך ללכת [מי אמר מלודראמה ולא קיבל?] צא מהבית כי אתה רוצה לקחת את החיים שלך בידיים ולעשות את המקסימום שאתה יכול עבור עצמך בלי קשר אליהם.

The Guardian17

New member
אם ככה

אז כל החיילים המשוחררים היו עכשיו בעלי משרה מלאה, מחוץ לבית ומאושרים. אז למה הם עדיין נשארים בבית ?.. אני בטוח שלא לכולם נוח לגמרי. זה פשוט נכון, הפרטיות צריכה להיות גורם מרכזי כאן ליציאה מהבית. אבל דיבורים לחוד ומעשים לחוד. אני אצטרך לוותר כאן על המון דברים, אך עדיין יצטרך להיות כאן שיקול מסוים. עצמאות אני כן מוכן לקבל על עצמי. לכבס, לדאוג לאוכל...הכל לבד. קצת קשה בהתחלה, אני בטוח, אבל אפשרי. לפעמים אני רואה חיילים בודדים בצבא או כאלה שגרים לבד (ולא חסרות דוגמאות לא קלות...) ואין לי מושג איך הם מצליחים לעשות הכל. בנוסף, יש גם לכסף כאן שיקול מעניין, משום שלא נראה לי שמעבודה "פשוטה" יחסית ארוויח די מספיק. אני לא יודע, פשוט אצטרך לחכות להגיע לגשר הזה ופשוט ביניתיים "לסבול"... או - שהיא תתפכח. אבל לא נראה לי שזה יקרה.

trigotrigo

New member
יש פקטור רציני של נוחיות מול רצון לחופש

כמובן שאם נוח לך בבית אתה תרצה פחות לצאת ממנו - אבל אתה תצטרך לצאת ממנו, בשלב זה או אחר, ועדיף שתלמד בעצמך מאשר שתיפול למים העמוקים ותיאבק לקבל גלגל הצלה.. בנוגע להצעה של יעל - תעשה אצלך בבית מפמ"ח

צ'מע

במקרה יש לי איזה חייל משוחרר אחד עכשיו בבית. אז נכון שיותר נוח לו מאשר לך, ובעלי לא יושב בתחתונים בסלון ומתחבא מתחת לכריות, ולמרות שאנחנו די נחמדים אליו, ודי נוח לו פה, יש תכנון לצאת בקרוב ולגור עם החברה. אחותו שגדולה ממנו בכמה שנים כבר כמה שנים לא בבית. שניהם עובדים קשה, לומדים תוך כדי, חיים עם החברים שלהם, ומתאמצים כמו כל אחד במדינה הזו... עכשיו שאני חושבת על זה, גם אני הייתי ככה. שוחררתי מהצבא, הלכתי לעבוד, חסכתי כסף ללימודים, אחר כך הייתי סטודנטית עובדת (מה שהאריך את הלימודים בסמסטר) שמממנת את עצמה. אתה רוצה גם לדעת במה עבדתי? בכל מה שאפשר היה. ניקיתי בתים של אחרים, בישלתי לפקאצות עשירות, עשיתי ביביסיטר לילדים וגם לכלבים, הייתי מורה ממלאת מקום בבית ספר, נתתי שיעורים פרטיים, הייתי מזכירה/עוזרת הוראה/עוזרת מחקר, לקחתי שני ילדים בפרוייקט פר"ח כדי לממן יותר ממחצית מסכום הלימודים... לא אמרתי לא לשום עבודה. ולי בכלל יש הורים נחמדים...
ההחלטה שלי לצאת לעצמאות הייתה קשורה אלי - לא אליהם. זה אפשרי. אנשים עושים את זה יום יום. זה שיותר *נוח* לעשות את זה על פי התכנית המקורית שלך - סבבה. לא מתווכחת עם זה. אבל כשאין לך אפשרות נוחה, עוברים לתכנית הפחות נוחה או שנשארים תקועים וממורמרים על כך שכל העולם ואשתו (או בעלה, במקרה שלך) לא בסדר כי *הם* לא מאפשרים לך לבחור בתכנית הראשונה. בלי לשים לב אתה נכנס לעמדת 'לקחו לי - שתו לי - אכלו לי'. עמדת קרבן מזופתת שלא תביא אותך רחוק. הזהר!

lollapalooza

New member
כמו שאני רואה את זה,

אתה מבקש לנצח ב"מלחמה" הזאת, אבל בתנאים שלך, בלי להתחשב בעובדה שיש עוד גורמים, כמו האנשים שאתה "נלחם" מולם. אני רוצה שהיא תבין, אבל לא מוכן לעזוב. אני רוצה שהיא תעיף אותו לכל הרוחות, אבל זו האפשרות היחידה מבחינתי. שמע, כמו שאני רואה את זה, או שלא כזה רע לך בבית, או שאתה מתעקש מסיבה לא ברורה. ברגע שתשתחרר מהצבא ותוכל לעבוד ולהחזיק דירה משלך, גם אם לא יהיה לך המון כסף וגם אם תחיה בקצת לחץ כלכלי- המצב שבו תחיה יהיה הרבה יותר טוב, וזה שווה הכל. ואתה כן צריך לקחת בחשבון שכמה שאתה יודע שאמא טועה וכמה שהיא עושה שטויות כשהיא גרה עם היצור הזה בבית, זו עדיין הבחירה שלה ולא בטוח שתוכל לשנות אותה, ולכן אתה צריך לחשוב על עצמך ו"לסגת" כדי לשמור על החיים שאתה רוצה, ולא להתעקש על משהו שאולי לא יבוא אף פעם. זה אולי לא מה שאתה רוצה לשמוע, אבל ככה אני רואה את זה. סך הכל אתה צריך לחיות את החיים שלך בסוף, ולבלות אותם במלחמות זה חבל, אם קיימת אפשרות לצאת מהם ולחיות בשקט.

למעלה