ריביות בעולם :

נ ד ל ן

New member
ריביות בעולם :

חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי. מישוה יכול להושיע אותי ולכוון היכן ניתן למצוא שערי ריביות בבנקים בעולם, וכיצד קורה באמת שאדם שיש לו נניח מליון שקל פנויים והוא דוחה סיכון לחלוטין ישקיע את כספו בפק"מ עלוב בארץ בריבית של 5 / 5.5 אחוזים בשנה ולא יוציא את כספו לחו"ל - היכן שמקבלים ריביות גבוהות יותר - בניו זילנד למשל הריבית עומדת על 7.25 אחוזים - הבדל עצום. האם קיים באמת איזשהוא חסם לאותו משקיע להוציא את כספו החוצה - ואם כן - מהו החסם. מוכן לקבל תשובה מקצועית מכלכלן מנוסה גם תמורת תשלום על מידע כוללני. השאלה נוגעת אלי אישית אז אשמח לתגובות - ושוב, מוכן לשלם על ייעוץ מקצועי או להגיע לפגישה . תודה . פורום נהדר !

בנוגע לריביות בעולם...

בכדי לקבל את שער הריבית בחו"ל, צריך להמיר את השקלים למט"ח. הסיכון שהוא חשוף אליו מעבר לריבית הוא שינוי שע"ח בין מטבע המקור למטבע היעד. אם לדוגמא תפקיד כסף לפקדון בניו זילנד ב-7.25% לשנה ובמקביל באותה תקופה השקל יתחזק מול הדולר ניו זילנדי ב-7.25% למעשה אחרי שנה יהיה לך בדיוק אותו סכום שהפקדת בשקלים(בהתעלם מעמלות וכ"ו רק לצורך המחשה..) שער החליפין הוא פרמטר חשוב מאוד בקבלת החלטות מסוג זה. ניר

נ ד ל ן

New member
כן אבל -

האם יש חובת המרה לכסף המקומי ? למה למשל אני לא יכול להשאיר את השקל כשקל ללא המרה למטבע הניו זילנדי ?

בכדי לקבל את הריבית של המדינה...

צריך להמיר או להצמיד את המטבע שלך למטבע של המדינה. הריבית היא רק במטבע מסויים.

ההבדל הוא שיש פה סיכון של שינויי

מטבע. אמנם אתה מקבל ריבית יותר גבוהה בחו"ל, אך תשים לב שעל מנת להמיר את הכסף לשקלים אתה עושה המרת מטבע!

בדרך כלל שכבר כן מוציאים כסף החוצה

אז זה למטרות השקעה שונות כמו בורסה, אני לא מכיר אף אחד שיוציא את כספו על מנת "לחסוך" אותו בבנק בחו"ל.

../images/Emo222.gif יש באמת גופים שעושים את זה

יש בכל העולם גופים ומוסדות פיננסיים שעושים את זה, אבל לא בדיוק כמו שתיארת; אני קצת אפרט, אבל אני מדגיש מראש שכדי לבצע את זה צריך סכומי כסף גדולים, מערכות מסחר מהירות ומקצועיות והמון הבנה ונסיון בתחום. מה שגוף כזה עושה זה שהוא בשלב ראשון לוקח ‏הלוואה במטבע א' בריבית X . ואז מיד מכניס את הכסף לפקדון במטבע ב' בריבית Y (אני רושם כאן "פקדון" כדי שההסבר יהיה פשוט, בפועל זה נעשה בצורה מתוחכמת יותר עם אג"חים/מק"מים שונים). כמובן שבחירת המטבעות נעשית כך שההפרש Y-X יהיה הגדול ביותר, כי מכאן הרווח של העסקה. ולכן המטרה היא למצוא מטבע א' שבאותו רגע הריבית עליו נמוכה ומטבע ב' שהריבית עליו גבוהה. אבל פה זה לא נגמר, כי כמו שהסבירו לך בשרשור, הגוף חשוף להבדלים בשערי החליפין בין שני המטבעות הללו, שיכולים להשתנות לרעתו. ולכן הפעולה הבאה שנעשית מיד (ובמקביל), היא קנית חוזה עתידי (Future) על השער המצטלב של שני המטבעות האלה. לדוגמה אם ההלוואה היא בדולרים והפקדון ביינים יפניים, הרי שנקנה חוזה דולר-ין. החוזה למעשה "מקבע" עבורנו את שער החליפין שבין שני המטבעות האלה לכל תקופת ההלוואה. אם מטבע אחד יתחזק לעומת חברו, ההפסד בגין אותו מטבע יתקזז עם הרווח מהחוזה וההיפך. בצורה כזו שלשלנו לכיסנו את ההפרש Y-X ואנחנו אדישים לשינויים בשערי המטבעות. נשמע פשוט? לא ממש... הבעיה העיקרית היא שבבורסה "אין מתנות חינם". החוזים העתידיים מגלמים בתוכם חלק מהפרשי הריביות שבין המטבעות, שכן אם לא כן- כל אחד היה הולך ועושה זאת. כדי להרוויח מהעסקה צריך "לתפוס" את החוזים בעיתוי הנכון, עיתוי כזה בו סטיות התקן יוצרות אופטימיות/פסימיות לעומת נכס הבסיס, ואז ניתן ליצור רווח. בעיה שניה היא שהעסקה הזו כרוכה בהמון עלויות ועמלות שלסוחרים "רגילים" יאכלו את כל הרווח מהעסקה. צריך גם לזכור שאם הסוחר רוצה בסופו של דבר את הרווח במטבע של ארצו לפיו הוא חי (ושאולי שונה משני המטבעות שבעסקה), הוא עשוי להזדקק עוד להמרה שלישית, כל המרה כזו כרוכה בעמלות והפרשי קניה ומכירה. בנוסף צריך לדעת לבנות נכון את החוזים, "לגלגל" אותם בלי הפסד (לחוזה יש מועד פקיעה) ועוד. בקיצור, "משחק של גדולים"...

נ ד ל ן

New member
לאיש השיקים -

ראשית תודה על התגובות המקצועיות שלך . ולשאלתי - לא התכוונתי, כפי שענית, למסחר מט"ח כה מורכב. כל רצוני לדעת האם ניתן להשקיע בחו"ל - בפק"מ סולידי לחלוטין ובאפס סיכון ןלהנות מריבית מקומית (שם) גבוהה יותר מבארץ. אמנם ענה ניר סגל שיש צורך להמיר את השקלים למטבע המקומי וזה למעשה יוצר סיכון להיחשף לפיחות במטבע המקומי לעומת השקל, אבל למיטב הבנתי אני יכול גם להעביר את הכסף ( בהנחה ומובר בכמה מיליונים) בש-ק-ל-י-ם ובכך למנוע את הסיכון - או שאין דבר כזה ? שוב תודה לך ולכולכם . פורום מקצועי !

תשובה ל נ ד ל ן

בהחלט יש גופים פיננסיים (גם בארץ) שיתפרו לך את העסקה הזו כך שתוכל להעביר את הכסף בשקלים. רק חשוב שתבין שמה שהם יעשו זה בדיוק את התהליך שתיארתי לך בהודעה הקודמת... אף גוף שפוי בדעתו לא יקח סיכון שמטבע אחד יחלש משמעותית לעומת השני. צריך גם לזכור שהמטבע שיבחר הוא כנראה לא מהגדולים והמובילים (דולר, יורו, שטרלינג וכו'), אלא של מדינות כמו ברזיל, פרו, ניו-זילנד וכו', אלה מטבעות לא יציבים שחלקם כבר איבדו בהסטוריה תוך שבועות מחצית מערכם ואף גוף לא יקח את הסיכון. כך שבסופו של דבר אתה תקבל ריבית מעט גבוהה יותר מהארץ, אבל בהפרשים די קטנים, אל תצפה להרבה יותר. ובמקרים כאלה חשוב שתבדוק אם לא תשיג כבר את התוספת הקטנה הזו בהתמקחות עם הבנק כאן. אלא אם כן כמובן אתה לוקח את הסיכון של שינוי בפערי המטבעות, במדינות שמדובר בהן אני ממש לא ממליץ לך. הערה לסיום: עבור מי שמחזיק בשקלים כמה מיליונים, יש כמה דרכים הרבה יותר פשוטות (וסולידיות לגמרי) לקבל ריבית שגבוהה ב 2-3 אחוז ממה שמקבלים בארץ, אין צורך לחפש פק"מים במדינות לא יציבות.

למעלה