ריבת חצילים
חומרים: 1 ק``ג חצילים קטנטנים (מהזן הסגול הבהיר) 1 ק``ג סוכר 2 מקלות קינמון 1 כפית קינמון טחון 1 כפית ציפורן טחונה 1 כפית זנגוויל טחון 1 כוס מיץ לימון אופן ההכנה: יש לבחור בתחילת העונה חצילים קטנטנים, טריים ולא פגומים מהזן הסגול הבהיר. חותכים בזהירות את העלה הירוק מסביב לגבעול ומשאירים את הגבעול מחובר לחציל. דוקרים את החצילים לכל אורכם סביב סביב באמצעות מזלג. בסיר גדול מרתיחים מים, מוסיפים את החצילים ומרתיחים 5 דקות. מסירים מהאש, מניחים למים להתקרר ומסננים. מערבבים יחד את כל שאר החומרים, מתחילים לבשל, ומכניסים את החצילים אחד אחד לתוך הסירופ וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה. הופכים מידי פעם את החצילים בעזרת כף עץ, עד שהם סופגים כמחצית הסירופ. מעבירים לצנצנת זכוכית.