ריבוי מערכות הפעלה

ערן-S

New member
ריבוי מערכות הפעלה

אני נמצא בשלב שבו אני בוחן פתרונות ריבוי מערכות הפעלה על מחשב/חומרה אחת. מערכות ההפעלה הדרושות הם: WINDOWS כל הגרסאות LINUX בעיקר REDHAT וSUSE דרוש פתרון לSOLARIS, ברור לי שהוא מסבך את העניין, אני מאמין שדרוש עבורו פתרון שונה מהשאר עקב דרישות חומרה. HP UX כנ"ל Virtual PC וVMWARE באות בחשבון כשמדובר בWINDOWS וLINUX, רשמים המלצות ושאר ירקות יתקבלו בברכה

ezaton

New member
אני לא מכיר אמולטורים של חומרת

PA-RISC (חומרת HP) או Sparc (חומרת Sun) ל- PC. ריבוי מע' הפעלה מבוססות ארכיטקטורת חומרה זהה לא יהיה בעיה, אבל מעבר לזה, אתה תקוע. פעם, לפני שנים, היו כרטיסי הרחבה ל- SUN שהכילו מעבדי ix86, וידעו לתת מענה להרצת תוכנות PC בסביבה מוגנת, תחת ה- sparc. לא נתקלתי בדבר כזה, מודרני יותר מ- 486sx.

ערן-S

New member
הבהרה

כנראה שהפתרון יחולק ל3: פתרון VIRTUAL כזה או אחר לחומרת PC, הווה אומר WINDOWS + LINUX. פתרון עבור SUN. ופתרון עבור HP.

micxp

New member
יש פתרון והוא דורש הרבה $$$$$

שרתי iSeries החדשים של IBM יכולים להריץ על אותו מערכת מספר מערכות הפעלה במקבלי

ezaton

New member
יופי נחמה

מה אתה מפרסם? את ה- partitioning של IBM? אני יכול להגיד לך שגם שרתי PSeries יודעים לעשות את זה, ולהריץ מספר מע' AIX בו-זמנית, או לינוקס. אז מה? מה הרלוונטיות של זה ל- Solaris? ל- HP-UX? עולה כסף, אין ספק, אבל מעבר לכך - לא נותן פיתרון. ניחא היה נותן פיתרון ויקר להחריד (כפי שזה עכשיו), אבל אפילו פתרון הולם זה לא נותן. אז מה הועילו חכמים בתקנתם? כאמור, אני לא מכיר סביבה שמאמלצת חומרה שונה. ניתן להריץ מע' HP-UX יחידה (למיטב ידיעתי) על חומרת PA-RISC יחידה, וניתן להריץ מע' סולאריס יחידה על חומרת SPARC יחידה. ובכלל, אם אתה נתקל בפיתרון שמראה שאני טועה, אני אשמח לדעת עליו גם כן. אשמח להכפיל את כמות הסאנים (וירטואלית) אצלי, במינימום כסף.

antidot

New member
------>

לגבי חומרת SUN קטונתי. לגבי HP, ייתכן והלינק שהבאתי יספק את צרכיך. שים לב שהחלוקה לpartitions אינה לגמרי וירטואלית - אתה לא יכול למיטב ידיעתי להגדיר שני partitions על חומרה בעלת מעבד יחיד. יצא לי לקרוא קצת על הנושא, לראות את זה פועל, אבל עדיין לא הייתה לי הזדמנות להניח את ידיי על זה - מציע לעבור על הדוקומנטציה בצורה קצת יותר מעמיקה. לגבי חומרת PC השאלות שלדעתי צריכות להשאל: - מה הן הדרישות ממכונות הוירטואליות ? (אמולציה לdesktop או לשרת ?). - כמה אנשים יצטרכו גישה למכונות וירטואליות ? - על איזו חומרה זה ירוץ ? לי יש ניסיון עם VMWare ו-VirtualPC. יצא לי גם לראות את Virtual Server בפעולה. נכון להיום לא יצא לי להתקל במצב שאני לא מצליח להתקין משהו על VMWare, אבל כן יצא לי להתקל בהפצות לינוקס שלא עלו על VirtualPC. ההתרשמות שלי היא שVPC קצת יותר תובענית מבחינת החומרה. אם תספר קצת יותר על מה שאתה רוצה לעשות עם המכונות, אפשר יהיה להתייחס יותר ספציפית ליכולות.

ערן-S

New member
דרישות מהמכונות

מתחלקות לכמה: 1. מכונה אחרי התקנת מערכת הפעלה + פצ'ים. 2. מכונות עם סרויסים פשוטים יחסית - SQL, IIS, צריך רק שהסרויסים ירוצו לא דרושה עבודה של ממש על המכונה. זהו בעצם, מנסה להריץ כמה שיותר מכונות כאלה על חומרה בודדת. הרעיון הוא לדמות כמה שיותר מחשבים.

ערן-S

New member
עוד קצת

ידרשו מערכות הפעלה מגוונות, גם DESKTOP וגם SERVER. אין כוונה לעבוד ממש על אותם מכונות, רק קונפיגורציה וגישה מרחוק, מענה לפינגים, IIS SQL וכו. החומרה גמישה כרגע, אני מניח שריבוי מעבדים יקל עלי את העבודה.

למעלה