ריבוי טכניקות

hary_i

New member
ריבוי טכניקות

הייתה בשרשור אחר הודעה של מנהל הפורום שלדעתי ראויה לדיון בפני עצמה הוא העלה שם את השאלה, מדוע זה יש כל כך הרבה טכניקות מדיטציה? כמו כן הוא שאל איך זה שהוודות מבלבלות אותנו כך? לשאלה הראשונה יש לי תשובה אבל אני מעדיף לשמוע תשובות של אחרים. לשאלה השנייה, התשובה היא שהבלבול אינו בוודות, הוודות מדברות על טכניקה אחת בלבד. הבלבול נובע מעשרות מפרשים לוודות.

smile2life

New member
שני יהודים - ארבע דעות

דעתי לגבי השאלה הראשונה: פעמים רבות כתבתי כי כמספר המודטים, כך מס' הטכניקות. לעולם לא ניתן יהיה להעתיק טכניקה אחת בדיוק של 100% ובשבלוניות בין אדם אחד, שמתרגל אותה, אל אדם אחר שמנסה לתרגל (ובסוף יתרגל... בדרכו). הכיוון הכלי יכול להיות דומה ואף נכון וגם 99.999999% מן הפרטים הקטנים והניואנסים הדקים שעליהם צריך לשים דגשים ואצבע בזמן התרגול - אך העתק מושלם ב-100% לעולם לא. לגבי וודות אין לי שמץ של מושג וכן איני יודע מי היום או הינם אותם "וודות" לכן לא אתייחס.

REBURN

New member
על מכוניות דתות פילוספיה ועוד.....

שתי השאלות הם מאוד קשות וקלות לתשובה יש דברים מאוד פשוטים שקל להסביר ויש דברים מהותיים שאינני יודע אם יש להם תשובה אחת נכונה למה יש הרבה טכניקות
כששאלתי את השאלה שלי היתה כאן רטוריקה וציניות ולמה לא לשאול אחרת למה שלא יהיו מספר טכניקות
גם זו שאלה רלוונטית
אציין כדוגמה על מכוניות בדרך של אנלוגיה אנלוגית לרוחניות ולמדיטציה בכדיי להפשיט את העניין(לא חובה להבין במכוניות
)
לפני כמאה שנים הומצאה המכונית
הראשונה בעולם אם אינני טועה ע"י חברת פורד שמטרתה לקחת אותך מנקודה a לנקודה b (הרי זה מטרת הטכניקות למדיטציה לשים סוף לשחרור מהסבל וכבלי התלות) מדוע היום אין רק מכוניות פורד בכול העולם רכב אחד ודיי
לשם מה הרבה חברות הרבה רכבים מגוונים רכב שטח רכב כביש רכב ספורט רכב משפחתי זוהי אנלוגיה פשוטה(אולי אנשים יחשבו שערורייתית) אבל מבחינתי נכונה האם טוב היה שהיה רכב אחר פורד
אחיד
(יש לי פורד
) האם לא היינו רוצים שחברות כמו מרצדס b.m.w ועוד יצאו אחרי המון שנים הרי הם טובים יותר ומשופרים יותר מקודמיהם הותיקים נושנים האם לא טוב הדבר כי כול רכב כבר יועד למטרה שונה ולא כול הרכבים מיועדים לקחת אותנו מנקודה A לנקודה b
נראה לי כי טבעי הדבר של התפתחות טכנולוגית(רוחנית) וכי הדבר תרם לענף שוב למרות שיש אנשים שיריבו היום אם מרצדס יותר טובה מוולבו ויריבו ויריבו עדין ההתקדמות האבולציות היתה נכונה ונבעה מצרכים אמיתיים כנים של בני האדם למרות שאולי בפורום רשמתי בציניות כי הייתי מעדיף טכניקה אחת הרי טוב וחובה שיהיו מספר טכניקות אשר בהם גם הטכניקה(תרגול מעשי) שלהם שונה וגם השקפת חייהם(היבט רוחני תפיסת חים) שונה אם היום נאלץ לחזור לרכב אחיד נראה לי כי פשוט יהיה לא טוב לבני האדם זוהי נקודת מבטי
ואנחנו צריכים להרגיש טוב מאוד אם ההתפחות של ימיינו העניין של ריבוי דעות ומגוון לא קיים רק במדיטציה אלה ביוגה ואני חושב שהדבר תרם להתפתחות בתחום ולא הרס את התחום שוב יש כאלו שיגידו שזו (טכניקה=רכב) טובה מאחרת סבבה אבל יש להבין שאם טכניקה מסויימת קיימת בעולם והתפתחה אבולציונית הרי שיש לה מקום והיא נחוצה וחיונית בעולמינו ויש לה מקום ראוי בין שאר ה-(טכניקות=רכבים) למרות שאני מעדיף מרצדס אינני רואה פסול ב b.m.w ולמרות הבלבול הפנימי שלפעמים נוצר איזה סוג של רכב אני רוצה רכב שטח כביש מהיר משפחתי (טכניקה שמשחררת מכבלי הסבל טכניקה שמטרתה איכות חיים טובה (שנבדקה מחקרית) הרי שלכול הטכניקות יש מקום וחיוניות בעולמינו הקטן ואולי האדם זקוק לכמה טכניקות בעצמו(במהלך חייו) ולכן הוא לומד ומתרשם מהמגוון עד שיבין את צרכיו למרות שלפעמים הייתי רוצה לראות את העולם בשחור ולבן צריך להבין שיש הרבה גוונים באמצע(של אפור) שוב לכול עמדה שאדם יכול לבחור ולהצמד אלייה כאן בפורום (וזכותו) הדבר לגיטימי גם אם יאמר שבשבילו זוהי הטכניקה הטובה בעולם(בשבילו) אבל אינני חושב שיש טכניקה אחת טובה מהאחרת הרי לכול אדם יעדים משלו הראשון רוצה את הטכניקה שתשחרר אותו מהסבל השני רוצה הארה השלישי רוצה הערה הרביעי רוצה טכניקה מדעית החמישי איש רוח זהו היופי של של העולם וההתפחות שבו
בואו נהיה חכמים נלמד את השונה נקבל את האחר ונבין שיש מקום לכול הטכניקות בעולם ואין טכניקה טובה יותר אלה הטכניקה הטובה ביותר בשבילך
יש האומרים " כל המרבה הרי זה משובח" ויש האומרים "כול המוסיף גורע" מאותו מקום מגיעים שתיי השקפות חיים שונות כול כך(יש האומרים שאיכן שימצאו שתי יהודים ימצאו שלוש דעות -אבל נראה לי שזה עלה כבר לארבע
) הדבר קיים גם בדתות שונות (שאולי במקרה זה דעתי האישית היא חבל שאין דת אחת וזה מסיבה אחת פשוטה הפסקת ההרג וריבים על הטכניקות(דתות) הטובה או הנכונה בעולם -שיוצרת רק שליליות
מדברים מאוד חיובים
) גם את זה אני מקבל כחלק מהטוב והרע (למרות שחבל שיש רע) זה לא עולם מושלם התפתחות וגישות שונות הם לטוב ולרע הרי באדם קיים מטבעו שני דברים אלו יום טוב לכולם (
וסליחה מאלו שלא מבינים במכוניות או בפילוסופית יום שבת שלי
) ביי דודו

hary_i

New member
מכוניות ופילוסופיה

הודעה מאד ארוכה בשביל לומר דבר קצר ונכון. מכונית היא כלי רכב, מדיטציה כנ"ל. לי אין בעיה עם ריבוי טכניקות, כל עוד כל הטכניקות מביאות לאותו מקום. לי כידוע חשוב גם ההוכחה שזה אכן מביא למקום, בדיוק כמו מכונית, כל החברות יוכיחו לך באופן אוביקטיבי מאד שהמכונית שלהם יכולה אכן להוביל אותך לאותה נקודה. אתן לכם עוד תחום שבו למרבה הפלא, אין לנו חופש בחירה ממשי חשבתם פעם על תחום המחשבים? שם כמעט ואין בחירה, יש מונופול דורסני אחד. כשהצעתי פעם לדבר על מחשבים מוסר ומדיטציה, התכוונתי לפרוש את הפילוסופיה שלי בעניין.

REBURN

New member
היי בוקר../images/Emo42.gif טוב

תראה אני שמח
לשמוע שאנחנו מבינים מסכימים וגם לא מסכימים זה טוב
ציינתי כי כידוע הרכב נועד בתחילה לקחת אותנו מנקודה a לנקודה b כול כך פשוט וחשוב---- היום התפתחנו(יותר נכון מודעים לדרכים ולצרכים שלנו במקביל להתפתחות) וישנם רכבים שנועדו לשטח להתגבר על המכשולים והקשיים של תנאי שטח וישנם רכבי ספורט מאוד מהירים יש רכב בטוח וחזק ויש ויש ויש לכול אחד היתרונות והמגבלות שלו יש כאלו האוהבים להתגבר על מכשולי השטח והקשיים -----זוהי דרכם והצורך האישי שלהם--- ויש האוהבים להגיע מנקודה a לנקודה b במהירות המהירה ואולי הכייפית ביותר --------גם זוהי דרך לגיטימית--------- שוב כול אדם ורצונותיו אם רכב ספורט אי אפשר לנהוג בשטח וכן אי אפשר להגיע לאותה הנקודה הרבה רכבים שחשבנו פעם שהם הבטוחים בעולם כמו מרצדס וולבו התבררו כלא נכונים משום מה סיטרואן יותר בטוחה ממרצדס למרות שלנו זה נראה מוזר והתדמית בלבלה לנו את ההשקפה למרות שאני יודע מחקרית שסיטרואן טובה מולבו בבטיחות עדין קשה להאמין ואם תשאל אני בטוח ש 90% יחשבו מוטעה שוב העולם מתקדם אבולציונית ויש צרכים חדשים בעולם כול רכב עונה לצרכים לא בהכרח דומים למרות שנראה לנו שהבסיס הוא מאוד פשוט להגיע מנקודה a לנקודה b הרי ניתן לראות כי ישנה התפתחות בצרכים שלנו והמגוון תורם לנו ולמגוון שבנו להגיע לכול יעדי העולם הערה:
הרבה יותר כל לדבר על מכוניות מאשר על טכניקות למדיטציה מאחר וכול האגו שלנו נשאר מחוץ לויכוח
שוב לי יש פורד(פיאסטה 85 עגלה טובה מאוד) האם הייתי רוצה שכול הרכבים יהיו פורד
התשובה היא: מצד אחד כן--כך לא הרגיש נחיתות בפני אחרים ואולי אנשים יכירו את הרכב המעולה שלי שמחזיק אותי כבר 6 שנים מאושר ומגיע לכול יעד שאני צריך ויבינו שגם הרכב הפשוט שלי הוא מעולה לצרכים שלי ומצד שני כמובן שלא הרי לאבא שלי יש רכב (רובר-ג'יפ) וזה מאוד כייף לקחת את האוטו של אבא לטיולים שהרכב שלי לא מסוגל שוב יתכנו מצבים שלכול אדם יש צורך ברכב שונה ומגוון שיקח אותו ליעדים מסויימים וכמובן שיעברו במקומות שונים אני נהנה לערב פילוסופיה ופסיכולוגיה בגרוש
אבל באמת מדובר במוסר השכל שניתן ללמוד ממנו הרבה בפשטותו
ואם שכחתי איזושהיא פירצה קטנה בדברי אז ככה: למרות שיש מגוון למרות שאנחנו בודקים במחקרים מעבדות רכבים שוב אין מחקר שבודק סובארו ומרצדס משום שזו לא אותה קבוצת שייכות יש מגוון וניתן לבדוק רק רכבים בדיוק בקטגוריה שווה- דומה מאוד וגם המהות של הרכב אותו דבר כמו רכב משפחתי ספורט שטח וכו לבדוק על מכנה משותף לכן אולי ניתן לשייך זאת לעניינו כי טכניקות מסויימות אין להם בכלל מכנה משותף איך אפשר להשוואת גיפ לרכב ספורט רכב ספורט הרבה יותר מהיר אבל אי אפשר להגיע למקומות שהגיפ מגיע (
נראה לי שאפסיק עם האנלוגיה אלא אם כן אתה מבינים את הג'יבריש שלי ומעדיפים להבין מהות על פני ויכוחי אגו
)

VVolverine

New member
ואו, זה היה ארוך.

קראתי
רק הערה קטנה *שמח שאני יכול לתרום מידע סוף סוף*: המכונית הומצא לפני מאה שנה, והיא לא הומצאה ע"י פורד, הוא פשוט הזיז את ייצור המכוניות למפעלים, כך היה ייצור המוני וזול שאיפשר לאנשים פשוטים לקנות מכוניות (המכוניות לפני פורד הורכבו ידנית ולכן היו יקרות וגם בגלל החומרים וכו' וכו'

REBURN

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif../images/Emo12.gif

היי איש כן אני יודע זאת אבל נחמד שחידדת ואתה יכול לתרום הרבה תתפלא אשתדל לתקצר את דברי או להעלות הודעה א' ולאחריה הודעה ב'

hary_i

New member
לא נכון לדעתי

אני אישית מתרגל טכניקה שמועתקת ב 100% מאדם לאדם ולא רק זה אלא שהוכח מספר פעמים שאם לא מתרגלים אותה 100% לפי ההוראות היא פשוט לא עובדת. כמו כן הוכח שכאשר מתרגלים אותה 100% לפי ההוראות התוצאות הן מדהימות.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מבלי להתנצח

הוודות לא דיברו על טכניקות אלא על מצבים. מצב המדיטציה הוא מצב אוניברסלי וצריך להיות צר אופקים באופן בלתי רגיל כדי לחשוב שרק טכניקה אחת מובילה אליו. כותבי הוודות לא היו צרי אופקים. מטרתם לא היתה להגביל את הידע אלא להנציח אותו. אבל אמרת כי מדובר רק בטכניקה אחת, לכן עליך חובת ההוכחה. לא נקבל ממך אמירות כלליות שיהפכו לעובדות רק מתוקף החזרה האינסופית עליהן. אנא הסבר והוכח בכתובים כי הוודות מדברות רק על טכניקה אחת, ולא - חזור בך מאמירה משונה זו.

smile2life

New member
וודות?

"וודות" זה בעברית "כתבי קודש בודהיסטיים" או משהו כזה?

new_chance

New member
ליתר דיוק

הכתבים ההינדואים הקדושים. הם מהווים בסיס למחשבה ולפילוסופיה ההודית. לצערנו (למיטב ידיעתי) הם לא מתארים כל טכניקה של מדיטציה.

hary_i

New member
הוודות

כתבים הודיים עתיקים, הרבה לפני ימי בודהה. הרבה לפני ימי ההינדו. הוודות מציגות מספר רב של טכניקות להגעה על המוחלט, בינהן המדיטציה הטרנסנדנטלית זו טכניקת המדיטציה היחידה שהם מציעים. נוסף לכך הם מציגים שיטות רפואה, ארכיטקטורה, אסטרונומיה, אסטרולוגיה, בעצם כל תחומי החיים. כיום מהרישי מהש יוגי מחדש את הידע הקדום של הוודות ומביא משם: חינוך וודי ארכיטקטורה וודית חקלאות וודי ביטחון רפואה ועוד ועוד.

REBURN

New member
הסברון

בודהה כרונולוגית נולד אחרי שנכתבו הכתבים הוודים את דרכו הוא גדל על הכתבים הוודים ועוד כתבי השלמה (אופנישאדות) אציין לך קישור להסבר כללי בנושא נחמד מאוד מגיע מתחום לא של רוחניות אבל יש הרבה הבנה כללית על הנושא באמת נחמד להבנה כללית

VVolverine

New member
ואו../images/Emo26.gif

"בלב העולם המופלא הזה, סתוך תוכי צורותיו המשתנות, שוכן האל הבלתי משנה. לכן לך לך אל מעבר למשתנה והתענג על הפניי, חדל מקחת לעצמך את מה שנחשב כעושר בעיניי אחרים" פשוט ואו! מאוד ואו! שאלה
"שוכן האל הבלתי משנה" - הכוונה היא לפנימיות שלנו ולא בהכרח להתגלמות אלוהית כלשהי??

רחמיאלו

New member
העצמי או "אלוהים".

משהו "קטן" ברוח וודנטית... אחדות הכיתות השונות והשיטות השונות בהודו כולם קורנות מאותו רעיון מרכזי של אחדות או דואליזם. כולן תחת מטרייתה של ה"וודנטה", כולן מפורשות על ידה. המהות הסופית של כולן היא תורת האחדות. זה שאנחנו רואים כריבוי, הוא "אלוהים". אנחנו תופסים חומר, את העולם, תחושות רבות פנים. אך בעצם ישנה רק מציאות אחת… כל השמות השונים מסמלים סך הכל ביטויי רמות שונות של אותו אחד. התולעת של היום היא האל של מחר. ההבדלים האלו שאנו כל כך אוהבים הם כולם חלקים של אותה עובדה אין סופית, וההבדל כולו נמצא ברמות הביטוי. העובדה האחת האין סופית היא הגשמת החרות. כל כמה שנשגה בקשר לשיטה, כל מאבקנו הוא למעשה עבור חרות. איננו שואפים לסבל או אושר, אלא לשחרור. מטרה אחת זו היא הסוד לצימאון העצום של האדם . צימאון האדם, אומרים ההודים, צימאון האדם, אומרים הבודהיסטים, הוא צימאון יוקד, בלתי ניתן לרוויה עבור עוד ועוד. אתם אנשי המערב מחפשים ללא הפסקה אחר עוד ועוד עונג והנאה. אינכם יכולים להיות מסופקים, נכון: אך בשורה התחתונה אתם שואפים לחרות. השדה העצום של תשוקתו הוא בעצם הסימן האמיתי לאין סופיותו של האדם. רק בגלל היותו אין סופי, רק מסיבה זו הוא יכול להיות מסופק כשתשוקותיו אין סופיות והגשמתם אין סופית . אז מה כן יכול לספק אותו ? לא זהב, לא הנאות, לא יופי. אחד אין סופי בלבד יכול לספקו, ואותו אין סופי הוא: הוא עצמו. כשהוא יבין ויתפוס זאת, רק אז יגיע השחרור. החליל הזה, אם אברי החישה כקלידיו, אם כל תחושותיו, תפיסותיו, ושיריו, מנגן רק דבר אחד. הוא מייחל לחזור אל היער ממנו נגדע. הצל את עצמך בעצמך! אה, אל תניח לעצמך לשקוע ! כי אתה לעצמך החבר הטוב ביותר. ואתה לעצמך האויב הגדול ביותר. מי יכול לעזור לאין סופי ? אפילו היד המושטת אליך בחשכה תהיה חייבת להיות ידך שלך. פחד ותשוקה הם הגורמים לכל זה, ומי יצר אותם ? אנחנו עצמנו. חיינו הם רק מעבר מחלום לחלום. האדם החולם האין סופי, חולם חלומות סופיים. או, הברכה שבזה, ששום דבר חיצוני לא יכול להיות פנימי ! אלה שליבם נרעד בשומעם שדבר בעולם היחסי אינו יכול להיות נצחי, יודעים מעט מעוד ממה שהם מתכוונים אליו. אני שמיי תכלת אין סופיים. דרכי עובר לו הענן בעל הצבעים השונים, נשאר לרגע, ונעלם. אני אותו כחול אין סופי. אני הצופה, אותו צופה נצחי של הכל. אני רואה, לכן הטבע קיים. איני רואה, לכן היא (הטבע) אינה. אף לא אחד מאתנו יכול היה לראות או לשמוע אם אותה אחדות הייתה נקטעת אפילו לרגע קט. מאמר מתורגם של סוואמי וויקאננדה מ- 1900... משל הזיקית. פעם את נכנס אדם אל היער ובשיטוטיו שם ראה יצור נפלא על עץ. נפעם ונרגש כולו רץ חזרה לספר לחברה. כשפגש אותם וכולו מזיע ומרוגש אמר: היי אחיי, הרגע חזרתי מהיער וראיתי שם יצור מזה מדהים בצבע אדום בוהק. לאחר תיאורים מפורטים של המקום והיצור, קרא פתאום אחד החברים: "האם היה על העץ ההוא העקום ליד הסלע הגדול", כן איך ידעת ענה האיש מופתע. גם אני ראיתי אותו, אך הוא בכלל לא אדום הוא ירוק זית, פסק חד משמעית. מה פתאום התפרץ חבר אחר, מה קרה לכם אתם עיוורי צבעים, היצור בכלל סגול פוקסיה. וכך נמשך והתלהט לו הדיון עד שהחליטו החברים לרדת למקור וללכת למקום. כשהגיעו אל העץ החלו להציג בלהט כל אחד את עמדתו הנחרצת, כשפתאום שמעו קול, וכשהביטו ראו שמישהו יושב למרגלות העץ. "מזה הרעש הזה אמר האיש הזקן שניעור מ"שנתו". "אנחנו מנסים להגיע לכלל החלטה בעניין חשוב ומהותי" אמרו פה אחד. "באיזה עניין" ? שאל האיש. בעניין היצור שחיי על העץ, השיבו. אה זה, אמר האיש. תראו, אני חי תחת בצל העץ הזה עוד מזמן שהיה זרע, ואת היצור אני מכיר היטב, זו זיקית. ממה שראיתי במהלך השנים היא מחליפה צבעים בהתאם לנסיבות ולרצונה, כך שכולם צודקים, לפעמים היא אדומה לפעמים לבנה לפעמים צהובה ולפעמים חסרת צבע. אתם יכולים לחזור הביתה ולנוח בשלווה כי מכל כיוון שתסתכלו על זה צדקתם רק זה שמהרהר ב"אלוהים" ללא הפסקה "יכול לדעת את טבעו האמיתי" הוא לבדו יודע שאלוהים מגלה את עצמו בצורות שונות ובדרכים שונות, ופעם הוא בעל תכונות ולעיתים חסר אותן. רק האדם שחי תחת העץ יודע שהזיקית יכולה ללבוש צבעים שונים ולפעמים היא נשארת "חסרת צבע". אחרים אינם יודעים את האמת במלואה ומתווכחים ביניהם ו…סובלים. ראמקרישנה. קריאה מהנה. אבי.

VVolverine

New member
בהחלט קריאה מהנה,

רק הטקסטס יותר משאיר אותי צמא למידע מאשר מספק אותי. תודה

רחמיאלו

New member
הצמא תוורווה יום אחד...סיפור נחמד.

צמא היא דבר נהדר...על זה יש סיפור נחמד... תלמיד שקדן ומסור הגיע יום אחד על המורה והתלונן בפניו: כבר שנים שאני לומד בדבקות ועדין לא זכיתי לראות את "אלוהים". המורה העמיד פנים כמי שלא שומע, ובמקום זה אמר: עוד לא טבלנו את טבילתנו היומית". הלכו השניים לנהר. ברגע בו הכניס התלמיד את ראשו מתחת למים, קפץ עליו המורה והתיישב על כתפיו. התלמיד נאבק, אך "משקל" המורה הצמיד אותו אל הקרקע. כשהרגיש המורה שכוחותיו של התלמיד הולכים ותשים, ירד מראשו. התלמיד זינק ופער את פיו לגמוע אוויר. בעיניים מוצפות דם צרח על המורה: "השתגעת, רצית להרוג אותי או מה? מה הרגשת ? שאל המורה בשלווה. מה הרגשתי ! הרגשתי שאם אני לא נושם עוד שנייה אני הולך למות. כש"תשוקתך" לראות את "אלוהים" תהיה שווה לתשוקה לנשימה, באותו רגע תראה אותו... יום נפלא. אבי.

barak001

New member
יפה ../images/Emo22.gif

ההבחנה שמטרת העל היא שחרור ולאו דוקא אושר היא נכונה...

למעלה