ריבוי אזרחויות

gil100

New member
ריבוי אזרחויות

שלום, אנחנו לא עוברים לאירופה, אבל נאמר לי שאתם המומחים בענייני אזרחויות במדינות EU.. אז אנחנו משפחה המתגוררת בארה"ב. לבעלי והילד יש אזרחות כפולה ישראלית וגרמנית והקטנה נולדה פה וקיבלה את שתיהן וגם אמריקאית. לכולם יש דרכונים לכל המדינות. תוך כמה שנים הבעל והילד יוכלו לקבל גם אזרחות אמריקאית. קראתי באחד האתרים באינטרנט שמצב כזה עלול להיות בעייתי לאזרחות הגרמנית אלא אם כן לפני גיל 21 (לילדים מן הסתם) הם מבקשים הכרה בריבוי אזרחויות? האם זה נכון? האם יש בעיה עם מצב של שלוש אזרחויות לילדים או לבעל? תודה מראש

Woking

New member
הבעיה היא לא ריבוי אזרחויות

אין מניעה שלאזרח גרמני יהיו עוד אזרחויות. למשל, לו בנך היה זכאי לאזרחות אמריקאית מלידה, לא היתה שום בעיה מול הגרמנים. הבעיה עם אזרחות גרמנית, היא במקרה שמתאזרחים מרצון במדינה אחרת. בכדי לשמור על האזרחות הגרמנית במקרה כזה צריך להגיש בקשה לשמור על האזרחות הגרמנית אבל צריך להראות זיקה חזקה לגרמניה. עם זאת, אם האזרחות הוקנתה מכח החוק הגרמני להשבת האזרחות לקורבנות הרדיפה הנאצית, יתכן שהשלטונות יאפשרו לשמור על האזרחות ללא הוכחת זיקה (שכן מן הסתם חלק מאותם הזכאים נעקרו בכח מגרמניה).

gil100

New member
מעניין, תודה

אז אם בעלי ובני יתאזרחו בארה"ב יכול להיות שגרמניה תשלול את האזרחות, בעוד שביתי תוכל להחזיק 3 אזרחויות. האזרחות הוקנתה לחמתי מהוריה שברחו מגרמניה במלחמת העולם השניה, איך אפשר לברר את נושא הוכחת הזיקה? ומה בעצם כוללת הזיקה?

Nobilis

New member
חידודים

א) בגדול ניתן לשמור אזרחות גרמנית בעת התאזרחות במדינות האיחוד האירופי (כחריג לכלל שהזכיר Woking למעלה). זה שינוי יחסית עדכני בחוק. ב) במדינות אחרות נדרש אישור בטרם ההתאזרחות. לא קל להשיג אותו, אבל אפשר לנסות.

אספרסו2

New member
אני מכיר מישהו

שמחזיק בארבע אזרחויות.לדבריו הוא פשוט לא טרח ליידע את הגורמים שהיו אמורים לדעת.האזרחויות הן-ברזיל,ישראל,גרמניה וצרפת.

לדעתי תצטרכו לבחור

לדעתי תצטרכו לבחור בין האזרחות הגרמנית לבין זו האמריקנית. אני בעלת אזרחות כפולה- גרמנית וישראלית- ואין שום בעיה, מכיוון שאני נופלת בקטגוריה הייחודית של יוצאים מהכלל שזכאים, מבחינת החוק הגרמני, לכפל האזרחויות הזה (במקרה שלי- ונראה שגם במקרה של בן זוגך וילדיך- אני בת לאב שאיבד את אזרחותו הגרמנית בגלל המשטר הנאצי, וקיבל אותה בחזרה לאחר סיום מלחה"ע השניה, ולכן גם אנחנו-צאצאיו- זכאים לאזרחות זו). אבל למיטב ידיעתי, הגרמנים אינם מאפשרים לאנשים שקיבלו אזרחות נוספת במהלך חייהם לשמור על שתי האזרחויות; אתם חייבים לברר את זה ביסודיות, ויפה שעה אחת קודם.

cornetti

New member
אני בעלת 3 אזרחויות- ישראלית גרמנית ואמריקאית

את הגרמנית הוצאתי אחרונה (אמריקאית וישראלית יש לי מלידה) וכשהוצאתי אותה בישראל (אבא שלי ברח מגרמניה עם משפחתו כשהיה פעוט וזה מה שהקנה לי את האזרחות) יידעתי את הגרמנים שיש לי גם אזרחות אמריקאית. הם אמרו שאין בעיה עם האזרחויות שיש לי אבל אם אני אוציא עוד אז יכולה להווצר בעיה.

gil100

New member
תודה, ושאלה

גם הבת שלי עם 3 כאלה, אבל ראיתי באיזשהו אתר שצריך בין הגילאים 18 ל-21 לבקש שלא תהיה בעיה עם זה, האם עברת את הגיל הזה? האמת שעיקר התהיה שלי היא לגבי הבעל והבן לכשיקבלו את האזרחות האמריקאית, מצד שני אני לא חושבת שלגרמנים יש דרך לדעת עליה

cornetti

New member
את הגרמנית קיבלתי בערך בגיל 25

ולשתיים האחרות נולדתי כמו שאמרתי. וגם לי לא נראה שיש דרך לגרמנים לעלות על האזרחויות האחרות בגדול, גם לי היו כאלה שאמרו לא להגיד שיש לי גם אמריקאית (לגרמנים) אבל אני לא הרגשתי בנוח וזה גם לא פגע בי בסופו של בדבר.

Nobilis

New member
הערה

כשהם יבקשו לחדש דרכון, הם יצטרכו להצהיר (בין השאר) שלא קיבלו אזרחויות נוספות מאז החידוש האחרון. אם ישקרו המשמעות היא תצהיר שקרי בשבועה, על ההשלכות החוקיות. בנוסף, צריך להבין שמבחינת החוק היבש הם אינם אזרחים גרמנים מרגע שקיבלו אזרחות נוספת ללא אישור, ומכאן - שגם אם יקבלו דרכון, הם למעשה משתמשים בדרכון במרמהובהחלט יכולים לעלות עליהם בעתיד - לדוגמא במסגרת הקשחת הבדיקות (שיתוף פעולה עם הרשויות בארה"ב, לבקש שיראו GC בתוקף, וכו'). מהסיבה הזאת בדיוק אזרחים גרמנים שחיים בארה"ב נשארים בדרך כלל עם אזרחותם הגרמנית ו-GC, ולא מבקשים אזרחות אמריקאית.

gil100

New member
הבנתי, תודה

מאחר ויש לנו עוד כמה שנים לאזרחות בארה"ב אני מניחה שפשוט נבדוק את החוקים שוב פעם אז... או שנצטרך להחליט בין השתיים

Nobilis

New member
אכן

כדאי לבדוק מדי מספר שנים. חוק האזרחות הגרמני מתעדכן לעיתים. אגב, לפחות כל זמן שרוצים להמשיך לחיות בארה"ב אין כל דחיפות להחליט. יש גרמנים שחיים כל החיים על GC בארה"ב ולא מבקשים אזרחות. אין כל בעיה עם זה (כל זמן שלא מפריע לכם לא להצביע בבחירות).

למעלה