ריבוי אופציות

סיוט אמיתי

ולא רק הרכבת המערכת אלא בעיקר הלימודים עצמם. איזה מזל שאני כבר לא בעסק.

האגס 1

New member
אני כבר התרגלתי... ../images/Emo3.gif

אבל מה שאת כותבת רק מראה כמה שיהיה לי קל בחיים האמיתיים...

אושר מ

New member
הבעיה שלי במערכת נוסעת שהקטסטרופה

שנקראת החוג לתקשורת ועיתונאות. לפחות ככה זה מסתמן. 7 קורסי חובה בשנה אחת, מתוכם 5 בסמסטר ב'. ובואו לא נשכח שאני בדו חוגי, כלומר יש עוד קורסים בסמסטר ב'. על חלק מהקורסים גיליתי רק אחרי שכבר הרכבתי מערכת. ואז הייתי צריכה להתחיל להכנס מידי שלוש דקות למערכת בשביל לראות את התפנה מקום בקורס שאליו אני רוצה לשנות על מנת שאוכל לשנות את קורס ב' כדי שאחריו אשנה את קורס ג'. בסוף יצא פסדר. חוצמזה שיש לי...אה... 9 קורסים (כלומר גם מבחנים) בסוף סמסטר ב'. כולם להחזיק אצבעות שלפחות מבחן אמי"ר יעבור פסדר. פחות 4 שעות!

האגס 1

New member
ריבוי אופציות

כבר בניתי לי מערכת - שרובה מורכבת השנה מקורסי בחירה. בחרתי לבחור בין השאר קורס acces (ככה כותבים את זה?
) להרכת המחשב, שיש לו ארבעה מועדים אפשריים בשבוע. אז תמיד כשיש כמה מועדים אפשריים - זה הכי קשה לבחור, לא? זה קורס סמסטריאלי, ואפשר לקחת אותו או בסמ' א' או בסמ' ב', בכל אחד מהם יש שני מועדים אפשריים לקורס. הכל טוב ויפה, לא? אוקיי: שניים מהמועדים האלה הם ביום חמישי, אחד בסמ' א' ואחד בסמ' ב'. אלא שביום חמישי מתקיים קורס שאני מאוד מאוד רוצה לקחת - 'המוסיקה בתרבות היהודית' של פרופ' אדווין סרוסי. מי שמכיר אותי יודע שבשבילי אין שאלה בכלל, וזה פשוט להתנפל ולקחת. אלא שיש שאלה - זה קורס ששיך לחוג למוסיקולוגיה (אני חושב לקחת אותו במסגרת המשלימים שחסרים לי ממילא) ובחוג לא יודעים בינתיים להגיד לי אם הקורס הזה פתוח לסטודנטים שלא לומדים מוסיקולוגיה או שהוא מיועד רק להם. רק כשתתחיל השנה (כלומר - בשבוע הבא) הם ידעו. נכון שאפשר לעשות שינויים במערכת גם אז (שלושה שבועות מיום תחילת השנה) אבל הקורס הזה הוא שיקבע אם אקח את ה-acces ביום חמישי - או לא. ומה לגבי שתי האופציות הנותרות? המועד השלישי הוא בסמ' א' ביום שני בבוקר, והרביעי - בסמ' ב' ביום רביעי. האחרון מתנגש לי עם קורס חובה בפולקלור - כך שהוא יורד מהפרק. נשארנו עם המועד השלישי - יום ב' בסמ' א'. זה מועד אפשרי והוא פנוי בשבילי, ובעצם - כל יום שני פנוי בשבילי כולו. אז מה השאלה? אתם שואלים. יום שפנוי כולו, אני יכול לנצל אותו לעבודה (אני מתחיל עבודה חדשה בקרוב) וגם לכתיבת שתי העבודות הסמינריוניות שצריכות להוגש עד סוף דצמבר. כמו שאני מכיר את עצמי, אם אכניס לעצמי קורס אחד ביום הפנוי - זה יתפוס לי הרבה יותר מאשר השעות שכתובות במערכת. זה יתפוס לי את כל החלקות הטובות של היום. בעצם - אני גם לא חייב עדיין לשנות, כי עדיין לא ברור האם אני יכול בכלל לקחת את הקורס 'המוסיקה בתרבות היהודית'. אבל במידה שיתברר שכן - מה יותר חכם?... (נכון שזה צרות-של-עשירים אבל בכל זאת
)

אז ככה:

זה התחיל בלימודי עתודה באונ' ת"א, שם למדתי מתימטיקה ומדעי המחשב. פרשתי לאחר שנה, כשלא מצאתי את עצמי שם, והתגייסתי לממר"ם. לאחר כמה שנים, כשהייתי בקבע, התחלתי למוד באונ' בר אילן, במסגרת הסדר ממר"ם. למדתי מוסיקולוגיה ומדעי המחשב בלימודים חלקיים (בערך יום וחצי בשבוע). הלימודים נמשכו כמו מסטיק (חסר טעם), הספקתי להשתחרר, להתחיל לעבוד, ולהמשיך ללמוד באותה מתכונת. כשעברתי לגור בצפון המשכתי ללמוד שם, ולאחר שנה של סיוט (בעיקר בגלל הנסיעות) אמרתי לעצמי שאעשה שנה הפסקה, וכשאחזור לגור באזור המרכז - אמשיך. מה כרבר יכולהיות? זה היה בשנת 92. כמובן שמאז אני עדיין בשנה הפסקה, ולא מתגעגעת לרגע. הסאגה הזו יצרה לי אנטי חזק מאד ללימודים באשר הם.

האגס 1

New member
אפרופו לימודים

בעצמי לא ידעתי שהעדה שלי כ"כ קמצנית - וזה אחרי שנים של בדיחות עדתיות. מצאתי בשנתון קורס בשם 'פרסית למתחילים' - ומתברר שהוא מזכה ב-0 נקודות!

אושר מ

New member
../images/Emo67.gif

גם אני נאלצתי לעשות המון שינויים בהתבסס על, ולאבד מקומות וזה... בסוף הסתדר לי. למה ידעו רק כשתתחיל השנה? מה היה בשנים קודמות? ושני בבוקר זה מוקדם? או שזה תקוע נגיד 10 ותופס את כל היום? בכל מקרה מה הסיכוי שלא יההי אח"כ מקום בקורס ביום חמישי? אחרי שתדע על המוסיקולוגיה?

האגס 1

New member
שני בבוקר

זה אומר מ-10:30 עד 12:00. נכון שזה לא בדיוק בוקר - בוקר יכול להיות גם מ-8:30 עד 10:00, ובאמת שלא אכפת לי פעם בשבוע לעשות את זה, אבל השעה שבה זה משובץ היא באמת "תוקעת". אי אפשר ממש לעשות משהו אחר בבוקר, ועד שמתפנים לפעילות של צהריים או אפילו אחה"צ - הלך חצי יום. ואגב - 8:30 בבוקר זו שעה שנחשבת בתקופת האוניברסיטה למשהו מאוד-מאוד-מוקדם. כשהינו בתיכון, להתחיל ב-8:15 היה דבר טבעי לגמרי, ולהתחיל ב-9:00 בכלל הייתה פריבילגיה. בשביל להתחיל ב-7:30 הייתי קם בבוקר באופן טבעי לגמרי, ועוד לוקח אוטובוס למרכז העיר (מדרומה). אבל באוניברסיטה (ועוד לפני כן - במכללה), להתחיל ב-8:30, הופך פתאום לדבר שמצריך קימה מאוד מאוד מוקדמת, ולהעביר את הבוקר בידיעה שאתה חסר שעות שינה

אני מאמינה שזה הכל עניין של תכנון

אצלנו במכללה אני נמצאת במסלול בוקר שעד השנה כל יום התחיל ב8:00. והכל עניין של תכנון, הרי אם הלימודים יתחילו ב10:00 אני פשוט אלך לישון יותר מאוחר.

אושר מ

New member
אוי. אני שונאת את השעה הזו

ומזל שיש לי רק קורס אחד כזה. העניין הוא שאם יש קורס יחיד ביום, ואתה רוצה עוד לנצל את שאר היום עדיף שהוא יהיה מוקדם יותר. אם בעשר אתה כבר מסיים באמת שכל היום לפניך, פאילו יותר מאשר אם היה יום פנוי לחלוטין. לעומת זאת השעה שציינת היא לא טובה בשביל זה. הייתי לוקחת אותה כבררת מחדל בלבד. מצד שני, מוסקולוגיה נשמע יותר כיף בהרבה
.

shellyland

New member
כשהיינו בתיכון

ביה"ס היה, לרוב, קרוב לבית ולא היינו צריכים לנסוע בחורף הירושלמי הקפוא עד אליו באוטו או באוטובוס. כמו-כן, לא היו לנו בית וחיים לדאוג להם, וחוץ מלהחליט מה ללבוש, לא נדרשנו לשום פעולה אחרת על הבוקר.

shellyland

New member
רד מהאקסס. לא בשבילך. סמוך עלי.

קח משהו שיש לך תשוקה חזקה אליו. הקורס במוזיקולוגיה נשמע נהדר. אני יכולה להמליץ לך על עוד כמה שווים, אם אתה רוצה. כדאי לך גם לקחת את הקורסים של רויטל סלע-שיוביץ בקרימינולוגיה, כי הם מאוד קלים ומרתקים!

צימעס

New member
גם לי לא ברור למה אקסס זה "הכרת

המחשב". אתה זקוק ספציפית לאקסס? אם לא - עזוב.

צימעס

New member
אקסס היא תכנה

שמאפשרת לארגן נתונים (לנתונים שאירגנת יש גם שם מפוצץ: "מסד נתונים"). אם אתה לא חייב להשתמש באקסס באופן סדיר, זה סתם מבאס. בטח אם אני מוסיפה למשוואה את לקויות הלמידה שסיפרת שיש לך (לא שאני יודעת בדיוק מהן). עכשיו מההתחלה - למה אתה שוקל לקחת קורס הכרת המחשב? למה אתה שוקל ללמוד אקסס? האם יש קורסים מחשביים שאתה חייב לבחור מתוכם?

האגס 1

New member
מה שאני רוצה

זה באמת לקחת קורס שעוזר להתמצא יותר במחשבים - כי מתברר שאני אל מבין בזה הרבה. כל פעם שאני פונה למעבדת מחשבים, הקושי האמיתי הוא להבין מה הם אומרים, ואין לי שום דרך לדעת אם מה שאומרים לי שם על מצבו של המחשב הוא רציני או שזו סתם דרך לבלבל-את-האויב. אני לא יודע הרבה על האקסס, כך שאני אל יודע אם באמת אצטרך את מה שלומדים שם.

אם כך,

ממש לא נראה לי שלימודי אקסס יפתרו לך את הבעיה. במעבדת מחשבים מדברים איתך בד"כ על ענייני חומרה, לא על תוכנות ומסדי נתונים.

למעלה