רטלין

ממש לא

New member
רטלין

שלום אני אם חד הורית לילד עם בעיות קשב וריכוז לאחר איבחון הוחלט שהילד מראה סמני רגש פנימי ופחד ולכן הילד הולך לפסיכולוג לשיחות נפש. אף הוחלט לתת לילד רטלין במינון של כדור אחד ביום כאשר הוא הולך לבית הספר . הילד טופל ברטלין כבר שהיה בכתה ד וזה לא נתן תוצאות חד משמעויות הילד עדין היה בחוסר רכוז,לאחר שהתיעצתי ושאלתי המליצו לי שלא אתן לילד את הרטלין וכך עשיתי שהרי במלא לא עזר לו,והחלטתי לתת לו טיפות לרגיעה טבעי אכן אין שינוי יש אפילו ירידה בלמודים ברצוני לדעת מיודעי דבר :מה הם התופעות? והאם יש טיפול או דרך לעזור לילד אני בהחלט על סף דיכאון לא יודעת אם ניסיתי הכל אבל אני כל הזמן מסביב הנושא לעומת זאת הילד חסר אונים אומנם או מפנים זאת אבל אני בטוחה שהוא פגוע מבפנים דרך אגב באבחון גילו שלילד יש מוטיבציה גבה מהרגיל ויש לו יכולת אך מה שמפריע לו זה האי שקט אני מתחננת בבקשה מי שיכול לעזור במשהו בעצה או כל דבר אחר אני אשמח אנא עיזרו לי לעזור לילד תודה מראש אליס

בקשר לריטלין והפרעות קשב

שלום לך "ממש לא" מתוך מה שכתבת אני מזהה שתי שאלות עקריות: 1. מה לעשות בקשר להפרעות הקשב אצל ילדך 2. אלו תופעות לוואי יש לכדורי הריטלין. לגבי השאלה הראשונה אומר כי ישנם מגוון של פתרונות כגון: תרופתי, תזונתי, פסיכולוגי ועוד. הפתרון התרופתי ריטלין היא התרופה שנרשמת ב-90% מהמקרים. לעיתים רחוקות נרשמות גם תרופות מהמשפחה הפרמקולוגית של "נוגדי דכאון". הריטלין היא למעשה תרופה מעוררת באנשים מבוגרים, הפועלת על מע´ העצבים המרכזית. באופן פרדוקסאלי בילדים הריטלין גורם להרגעה. תופעות הלוואי האפשריות הם: דיכוי תאבון, קשיי הרדמות, כאבי בטן, כאבי ראש, חוורון סחרחורות. תופעות אלו אופיניות לתחילת הטיפול ובד"כ חולפות בהמשכו. בטווח הארוך לעיתים גורם הריטלין להפרעות גדילה. הפתרון התזונתי לעיתים תוספת של סוגי מזון מסויימים ומניעה של סוגי מזון אחרים יכולים לתת עזרה נוספת בטיפול בהפרעות קשב. אומר רק באופן כללי כי תוספי תזונה כמו אבץ, תערובת ויטמיני B, ו"נוגדי חימצון" עשויים להשפיע לטובה. בכל אופן בהקשר התזונתי רצוי לפנות לדיאטנית לשם יעוץ. הפתרון הפסיכולוגי כמובן רק ע"י אנשי מקצוע. לסיום אומר שני דברים נוספים. 1. ניתן לשלב בין הפתרונות השונים. אין סתירה ביניהם. 2. היות ובניך לקח בעבר ריטלין והתוצאות לא היו חד משמעיות, לא הייתי מסיק מסקנה שהריטלין "לא עובד". אין בכך המלצה או אי המלצה להשתמש בריטלין. צריך להתיעץ עם רופא פסיכיאטר ואח"כ להחליט. מקווה שעזרתי ישראל

ישראל היקר

היי, פעם ראשונה שאני פה והופה - שאלה על ריטאלין. יש לי רק תיקון קטן - לילדים נרשם הריטאלין על ידי נוירולוג ולא על ידי פסיכיאטר, כדי לבדוק את אפקטיביות המינון (השפעת הריטאלין תלוית מינון) רצוי לבקש דרך הנוירולוג בדיקת טוב"ה, הבודקת את אפקטיביות הריטאלין באופן ממוחשב. להתראות בשמחות. אפרת מנהלת פורום הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה.

למעלה