רטלין SR , בבקשה אני-

miromiro

New member
רטלין SR , בבקשה אני-

צריך תשובה מוסמכת,כי גם פסיכיאטרים חלוקים בדעותיהם. האם ניתן לחצות ריטלין SR לשניים? האם הציפוי הוא שאחראי על השחרור האיטי או שמא זה אופי פעילות שונה של החומר? אם הציפוי , אזיי חלוקה בעצם מבטלת את ההשהיה ולפנינו ריטלין רגיל לכל דבר, הלא כן? אם אכן ניתן לחצות , אז מה קורה? ההשפעה היא זהה אבל למחצית הזמן או שהיא נמשכת אותו אורך זמן אבל חלשה יותר? מצטער על ההפגזה המאסיבית , אבל התשובות לשאלות אלו הן "ברחל ביתי הקטנה" ותודה רבה מראש על התשובות. ביי

קובי כ

New member
למירומירו שלום

לגבי חציית כדורי SR אם אין סימון על גבי הכדור המורה לחצות (כלומר קו המסומן כמורה על חצי כדור) הרי שאין לחצות את הכדור. זה בהחלט יכול לפגוע בכדור. כל מה שעלייך לעשות אם מוסמן קו על גבי הכדור. אם אין אז אסור לחצות. בברכה,

miromiro

New member
היי קובי ותודה על התשובה-

אני בהחלט מקבל אותה. את אותה שאלה שאלתי בפורום ADHD ודווקא שם ענו אנשים שהם חוצים את הכדור בהוראת הרופא המטפל , למרות שזה לא מקובל (בספרות) אבל זה נעשה -פסיכיאטר נוירולוג וחוקרת גנטית של ההפרעה לא ידעו להשיב חד משמעית . ההורים לעומת זאת טוענים שהמבחן האמיתי הוא מבחן התוצאה ולא מבחן ההוראות. האם ניתן להבין מהודעתך שיש שני סוגי SR אחד עם קו ואחד בלי ? תודה מאיר

קובי כ

New member
היי מירו מירו

אין שני סוגי כדורים של SR. קיים סוג אחד בלבד. אם אין סימון - בהחלט אני לא ממליץ לחתוך את הכדור משום שזה יפגע ביעילותו.

miromiro

New member
תודה למשיבים-ובכל זאת התחלנו

לתת חצי כדור , כי הרופא טען שזה אפשרי . כי לא הציפוי אחראי על השחרור האיטי אלא אופן פעילות החומר. חציה לטענתו פועלת בשני הכיוונים משך הזמן עדיי ארוך אבל לא כמו שלם , וההשפעה יותר חלשה. אודה למי שיש לו קישור לאתר היצרן , אולי שם יש את התשובה החד-משמעית. ביי ושוב תודה

קובי כ

New member
למירומירו

אם הוחלט כך ע"H הרופא אז אכן תני לכך צ'אנס ותראי איך זה עובד. יכול להיות שמנסיון שהיה לו עם מטופלים זה אכן יעיל. עקבי אחר התוצאות ודווחי לרופא במידה ויש לך חשד כלשהו שזה אכן איננו יעיל עבור בנך. בברכה,

miromiro

New member
קובי תודה. רק תיקון קטן ברשותך,

אני האבא. אתה יודע גם אנחנו יודעים להיות דאגנים לא קטנים...... חג-שמח

למעלה