רטלין מנסיוני

gideonb

New member
רטלין מנסיוני

מכיון שיש כאן הרבה אנשים במצבים שונים וראיתי שתגובתי הקפיצה כאן רבים וטובים אני רק רוצה לספר על נסיוני כמובן שאתם רשאים להתיחס לכך כרצונכם . אני כיום בן 26 עברתי את מערכת החינוך אם אין ספור מאבקים , אבחונים ,מבחנים ונסיונות עזרה שונים ומשונים . כמיטב ידעתי לאותה תקופה ADHD לא אובחן רבות וכך גם הטיפול בכדורי רטלין . בגיל 24 לאחר שהתודעה הציבורית עלתה לכותרות ומשיחות עם אנשי מקצוע מקורבים החלטתי לנסות ולראות האם רטלין יכול לעזור לתפקוד יום יומי וללימודי האקדמיים באוניברסיטה הפתוחה. כמובן שלאחר לקיחת הכדור הריכוז עלה פלאים ויכולתי לשבת שעות וללמוד ועד היום בתקופות שיש לי צורך לעבור על חומר רב אני משתמש ברטלין . אבל גיליתי בעיתיות להתחיל לקחת רטלין על בסיס יומי לאורך תקופה הכדור משנה דרכי חשיבה וריכוז ןלפעמים מפריע יותר מאשר עוזר במקצעות שונים כגוגמת תכנות . היכולת לחשוב על הרבה דברים במקביל במשך 24 שנה ופתאום לעצור ולחשוב על משהוא אחד ולהתמיד בזה יכול להיות גם מאוד מתסכל ולכן יש צורך להתאים בין בצרכים השונים ולמצוא יתרונות גם ביכולות השונות . ולסיכום דברי בעיני אני רואה סלידה מהשימוש היום יומי ברטלין דבר אשר יביא להתמכרות לא פיזית אבל פסיכולוגית ומנטלית ברטלין . ולכן כל אחד צריך למצוא את דרכו להסתדר עם הרטלין אולם גם לשמור את היכולת להיות עצמו שזה ללא ספק ללא הכדור נקי מחומרים אשר משנים את תצורת מחשבתו הטבעית.

@זהר@

New member
אני מסכימה איתך חלקית

בתור בוגר שלמד להתמודד עם ADHD בילדות שלו לבד ופיתח לו במשך שנים רבות שיטות להתגבר על בעיות שונות ומשונות, זה מאוד מוזר פתאום שהמוח "נפתח" ודרכי המחשבה משתנים להם פתאום. אחד הדברים היותר מוזרים שקרו לי היה שפתאום הדיבורים של אנשים מסביבי נשמעו לי מובנים כאילו מישהו ניקה לי את האזנים. אני לא כל כך מסכימה איתך שבתכנות הריטלין מפריע, אני מתכנתת כבר כמה שנים, ומאז שאני לוקחת ריטלין יש דווקא שיפור גדול גם בתהליכי המחשבה שלי בכתיבה של אלגוריתמים וגם בביטחון העצמי שלי בקוד. אבל זה דבר אישי, מה שטוב לי בהחלט לא חייב שיהיה טוב לאחרים. אני לא משתמשת שימוש יום יומי בריטלין, רק בימים שאני יודעת שאני אצטרך ריכוז בהם כמו ימים עם ישיבות ודיונים ארוכים, כמו ימים שבהם יש לי קוד מסובך במיוחד וכו´. הבן שלי לעומת זאת משתמש בריטלין כל יום שבו הוא הולך לב"ס. ניסינו גם בלי אבל זה לא הלך. בתור הורים אנחנו לא אוהבים לתת את הריטלין, ניתנת הריטלין נעשית אחרי המון המון מחשבות ולבטים והמון שיקולים של בעד ונגד. ריטלין זאת בכל זאת תרופה ואני מאמינה שכולם היו מעדיפים לפתור את הבעיות בלעדיה אם היה פתרון אחר שהוכיח את עצמו יעיל כמו הריטלין. במקרה שלי, אם הילד לא היה לוקח ריטלין הוא כבר לא היה היום במסגרת חינוכית וכל האיקיו הגבוה שלו היה הולך לעזאזל. לגבי התמכרות לתרופה, אני מסכימה איתך שיכולה להיות התמכרות נפשית, אני אישית לא מכירה אנשים כאלו אבל אני יכולה לשער שאפשר להתמכר להרגשה הזאת של ריכוז ומיקוד בלי להרגיש מבולבלים חצי מהזמן, ואני בטח יכולה להתמכר להרגשה הכייפית של לקרוא ספר וממש להבין מה כתוב בו בלי שהמוח שלי נודד.

gooloo

New member
אתה עדיין סטודנט?

היי אתה עדיין סטודנט באו"פ, אני עדיין כן ונראה לי שבמסלול זהה. אני רק לאחרונה אובחנתי כ ADHD ואם נוכל לדבר אודה לך. דרך אגב אתה מכיר את מערך הסיועללקויי למידה באו"פ?

למעלה