רטלין מדכא :(

רטלין מדכא :(

רק לפני זמן קצר הובחנתי כאחד בעל בעיות ריכוז, והתחלתי לקחת רטלין (כדור ושלושה רבעים, או שני כדורים לפעמים) כאשר אני לומד. בהתחלה אני מרגיש כרגיל, ואף שמח מהלמידה, אבל אחרי כשעה מלקיחת הכדורים אני פשוט נכנס לדיכאון.. לפעמים כל צרות העולם עולות, ולפעמים בלי שום סיבה ידועה.. יש פרפרים בבטן, לפעמים אני רועד קצת מבפנים, והדכאון שולט.. זה נורמלי?.. אולי בפעמים הראשונות?... תודה.

zivadina

New member
אני חושבת שהרעידות הן בגלל

מנה גדולה מדי. מציעה לך להתייעץ עם הנוירולוג/פסיכיאטר שרשם לך את התרופה.

זהבה נ

New member
שמך ארוך מאוד, לכן אקרא לך סלפ שלום

מאוד חשוב לערוך אבחנה מבדלת, זה לא סתם הלמצה, זה אמור לגלות לך בדיוק את מה שעומד בקדמת הבמה ויותר דומיננטי בקושי שלך, האם זה הריכוז או שמתלווים לו דברים נוספים, כי אם זה כך אזי תשוב לרופא עם התופעות הללו, כי אולי צריך לשנות או להוסיף טיפול תרופתי משולב. אתה מתאר מצב שהוא לא חדש כי בהרבה מקרים זה אכן משולב עםמצב דכאוני קל שניתן בקלות מאוד גדולה לטפל בו. ממתינה לך שתעדכן כאן, מה עשית עם עצתי. בהצלחה,

gideonb

New member
נורמלי

כן יש תופעות לוואי לרטלין והם די מוכרות ברמות מסוימות כפי שתארת אני יכול לציין שאצלי התחלתי להפחית במקצת את המינון של התרופה הייתי על כדור וחצי וירדתי לכדור אחד נשמע שאתה לוקח קצת יותר מידי רטלין תבדוק את זה אם אתה במעקב אם אחרי שעה אתה נכנס לדיכאון יכולה להיות לך בעיה עם הרטלין בכלל הוא אמור להחזיק 4 שעות בממוצע תוריד שעה וזה בסדר אבל להיכנס לדאון אחרי שעה נראה לי בעיתי וצריך לבדוק זאת

a25

New member
יש אנשים

שמפסיקים להגיב לריטלין אחרי שעה. זה תלוי במטבוליזם האישי של כל אחד...

r i p l y

New member
תחזור לנוירולוג שלך ותספר לו

או שתחפש נוירולוג אחר. לדעתי זה כבר תשובה שנוירולוג אמור לענות לך. סיפרת לו? על תופעות הלוואי?.. אולי!!! רק אולי זה יכול להיות אינדויודואלי לכל אחד אתה יודע.

דליה.ד

New member
גם בני הקטן קצת עצוב ונוטה יותר

לבכות (הוא בן 6), מיום ראשון הקרוב הוא מתחיל לקחץ ריטלין בצורה מסודרת ונראה מה קורה בהמשך.

מרגיש כרגיל בהתחלה?

אתה לא לוקח תרופה כדי לרגיש כרגיל. התרופה אמורה לעזור לך. בשביל להרגיש כרגיל ל צריך תרופות. אישית, תרופות שיפרו לי את יכולת הלמידה והריכוז.

מרגיש כרגיל בהתחלה?

אתה לא לוקח תרופה כדי לרגיש כרגיל. התרופה אמורה לעזור לך. בשביל להרגיש כרגיל ל צריך תרופות. אישית, תרופות שיפרו לי את יכולת הלמידה והריכוז.

מרגיש כרגיל בהתחלה?

מרגיש כרגיל בהתחלה?

מרגיש כרגיל בהתחלה?

למעלה