רטלין למבוגרים

עשר ענת

New member
רטלין למבוגרים

האם ידעתם שבקופת חולים מכבי הרטלין אינו מסובסד למבוגר. כלומר מבוגר שעליו לקחת רטלין מעל גיל 18 ,ולא אובחן עד לגיל זה , אינו מקבל סבסוד של הקופה על התרופה . משלם מחיר מלא . חוצפה שאין כדוגמתא .

Triloka

New member
ברוכה הבאה למדינת ישראל ../images/Emo140.gif

הרעיון הוא להמשיך לחייך...

../images/Emo46.gifהרעיון הוא לא לוותר!

זכותך לקבל טיפול תרופתי
למרות שלפי מה שהבנתי דוקא יש סבסוד במכבי... משהו לא מסתדר... אבדוק עבורך שוב. בכל מקרה, לכתוב מכתב לקופ"ח, לגשת לרופא הראשי בסניפך, לא לוותר בשום אופן. אחרי שתצליחי לקבל את זכויותיך- תמשיכי לחייך - והרבה! ממש מרגיז.

וגם- משרד הבריאות בחוזר רצ"ב מאשר

כי התרופה היא לילדים ומבוגרים גם יחד- לא שאלו חדשות, אבל אם הכל ברור וידוע,אז למה להרשות להם להתחמק?

רוני38

New member
עד כמה שאני מבין הסבסוד נקבע ע"י

משרד הבריאות ולא על ידי קופות החולים תשאלי אותם, לפי חוק בריאות ממלכתי יש לנו (לאזרחים) זכויות שקופות החולים חייבות לכבד

מיכל400

New member
לא מבינה מה קורה....

אני קונה מזה 4+ שנים רטלין. כל חודש 5 חבילות של 10 מ"ג, קופ"ח מכבי... ומשלמת 50+ שקלים, אולי 60. אני חושבת שזה לאחר סיבסוד משום שאותו מחיר שילמתי לילדים... לא יודעת במה זה תלוי אבל מבחינת המחשב הרטלין שלי מוגדר בתרופה קבועה. מקווה שלא ישנו לי.... מיכל

zivadina

New member
ריטלין למבוגרים

היות וריטלין איננו נכלל בסל התרופות של משרד הבריאות, כל קופה יכולה לקבוע בעצמה את המדיניות לגבי התרופה הזאת. לפי הבנתי, אפשר לקבל סיבסוד לריטלין באמצעות הביטוח המשלים. בקופת חולים כללית, מי שאובחן לפני גיל 18, מקבל סיבסוד לריטלין גם אחרי גיל 18. מי שאובחן בגיל מבוגר יותר, לא מקבל סיבסוד. להבדיל, בקונצרטה כולם מקבלים סיבסוד אחיד מהביטוח המשלים. ב"כללית" זה 55%, ב"מכבי" זה 35%, ב"מאוחדת" זה 50% וב"לאומית" זה 25%. אני מצרפת קישור למכתב ששלחתי אתמול למנהל ה"כללית" בנושא אבחון וטיפול במבוגרים, עם העתק לשאר הקופות.

עשר ענת

New member
רטלין למבוגרים

קופת חולים מכבי דומה בנושא זה לקופת חולים כללית. כלומר מכיון שאובחנתי לאחר גיל 18 אין סבסוד לרטלין מדוע לא לכתוב מכתב בנוסח דומה לזה של קופת חולים כללית לקופת חולים מכבי?

למעלה