רטיבות ועובש

nirpardes1

New member
רטיבות ועובש

בחדר האמבטיה שלי יש רטיבות במספר מקומות כמו כן קיים עובש בכמה נקודות בין החרסינות וע"ג הסיליקון שבין האמבטיה לחרסינות. א. האם יש חומר מיוחד לקירות למניעת רטיבות (מצטברת כתוצאה מעיבוי אדים) אני רוצה לצבוע מחדש את הקירות. כמה זמן צריך לתת להם להתייבש ב. לגבי הקרמיקות איך בדיוק עושים רובה ג. אשמח לקבל טיפים לגבי הסיליקון באמבטיה שלא יוצא לי חלק

fireman

New member
רטיבות באמבטיות

נגרמת כמובן בגלל הלחות הגבוהה השוררת בחדרי האמבטיה. היות והעובש\פטריות קיימות כל מה שיש לעשות זה לקחת ספוג עם מעט אקונומיקה ולנגב את זה, מניסיון זה עובד מצויין. חומר למניעת רטיבות אני לא מכיר, יש דרכים להימנע ככל האפשר אם ע"י צביעת חדר האמבטיה בצבע מתאים ש"נושם" כמו צבע סיד ולא צבע פלסטי וכמובן איוורור, שילוב של שני אלו מבטיח פרק זמן ארוך יותר ללא עובש\פטריות על הקירות אם יש וונטה אז המצב טוב עוד יותר מאחר ואת הוונטה ניתן להפעיל גם בזמן המקלחת (בקיץ ובחורף) כך שהאדים נשאבים החוצה כל הזמן ולא מתעבים על הקירות.... מקלחת עם חלון פתוח היא דבר בלתי אפשרי בחורף
לגבי רובה....עבודה שחורה שדורשת המון סבלנות....יש לנקות את הפוגות בין הקרמיקות ולהסיר רובה ישנה ולמלא היטב בין הפוגות. לגבי סיליקון....אני לא יודע איך את מנסה למרוח אותו אבל בכדי שיהיה חלק יש כלי עבודה שיש לכולם...קוראים לו אצבע... למרוח את הסיליקון על החריץ ולעבור על החומר עם האצבע במשיכה לאורך. בהצלחה.

תשובות

א. יש בחנויות הצבע וחומרי הבנין צבע מיוחד נגד עובש. צובעים ושוכחים מהבעיה. לפני הצביעה צריץ לנקות את המשטח היטב מעובש בעזרת סקוטשברייט לכלים טבול באקונומיקה. ליבש היטב. ב. מערבבים את אבקת הרובע עם מים עד קבלת הסמיכות הרצויה ומורחים לאורך המרווחים שבין האריחים, אותם ניקית קודם היטב בעזרת סקוטשברייט טבול בפנטסטיק להסרת כל העקבות של לכלוך ושומן. להסרת השאריות לנגב במטלית יבשה עוד לפני שהתיבש לגמרי. ג. לא ממליצה בכלל על סיליקון. הוא נעשה אפור ומגעיל ואי אפשר להחזיר אותו למוטב. ממליצה להשתמש ברובע גם למרווח שבין הקרמיקה לאמבט וגם למרווח שבין השיש במטבח לכיור.

למעלה