רטיבות! הלפ!

רטיבות! הלפ! ../images/Emo10.gif

אני זקוקה לעזרתכם! העניין הוא כזה- עברתי לגור כשותפה בדירה לפני כחודשיים, הדירה משופצת כחדשה. בחדר שאליו נכנסתי הייתה בעיה של רטיבות, במקור חשבנו שזה בגלל פיצוץ שהיה בצינור (ותוקן מעט לפני שנכנסתי לגור בדירה), אבל עכשיו אנחנו כבר לא כל כך בטוחים, כי הבעייה היא בשני הקירות החיצוניים, שהם המנוגדים לאיפה שהיה הפיצוץ ההוא. בשני הקירות נהיו סימנים שחורים של רטיבות על שטחים די גדולים. בהתחלה הם לא היו כאלה גדולים אז התעצלתי לנקות אותם כי לא הייתי הרבה בדירה, ועכשיו חזרתי אחרי היעדרות של כמעט חודש, רוקנתי את כל החדר לסלון, וכשהתחלתי לנקות... הכל התחיל להתפורר לי בידיים!!!
צבע, חתיכות טיח, חתיכות קיר ותקרה פשוט נשרו עלי... ורק הפטריות לא יורדות!!! זה מיום ראשון ככה, הריח של הרטיבות בחדר רק החמיר שממש אי אפשר להיות שם (לשותף שלי יש חצי נחמה שהוא מצונן
), אני לא יכולה להשאיר כלום בחדר- בטח שלא מצעים ובגדים כי הכל נהיה רטוב ומסריח, ואני ישנה בסלון
(מיום ראשון עד היום- מכורבלת על הספה, ועכשיו מצאנו סידור כדי לשים שם את המיטה, גם זה משהו). רק בתחילת השבוע הבא השיפוצניק יידע מתי הוא בכלל יכול לבוא!!!
השותף שלי הציע לצבוע הכל בינתיים, שלא יהיה מגעיל כל כך, אבל ויתרתי גם כי מסריח שם בטירוף גם ככה, והריח של הצבע עוד ייקח לו קצת להתאוורר וגם אז אף אחד לא מבטיח שהריח של הרטיבות יעבור אז חבל על הצבע ובטח על העבודה, וגם כי אני לא רוצה שהחדר ייראה לשיפוצניק במצב טוב מדי, אלא שהוא יראה טוב טוב שהחדר במצב גרוע, שיתקן כמו שצריך ולא נצטרך לקרוא לו עוד חודש. יש למישהו רעיון אם יש בכל זאת משהו שאפשר לעשות לבד כדי לפתור את זה?
תודה! הגיברת שלא אוהבת להתלונן (אבל במצב כזה מי לא היה בוכה קצת?..)

דבר אחד אני יכולה להגיד לך

שאם זו דירה שכורה- או שהבעלים יטפלו בזה במיידי או שאת רשאית לעזוב שם. אבל זו לא הבעייה שלך- את צריכה לגור בבית ולא ביער פטריות...

אני לא רוצה לעזוב! ../images/Emo10.gif

זאת דירה יפה ומשופצת, והיא קרובה לי לאוניברסיטה, ועברתי רק לפני חודשיים! אני לא רוצה לעזוב, אני רוצה שזה יטופל! לגבי הבעלים- הם נמצאים בחו"ל, ככה שכל דבר לוקח יותר זמן... הם רוצים את השיפוצניק שלהם, אבל לטעמי זאת דרישה לא סבירה אם לוקח לשיפוצניק שבועיים לבוא ובינתיים אני צריכה לישון בסלון, וכל החפצים שלי בסלון כדי שלא יספגו עוד ריח של טחב ומי יודע מה עוד. אני אצור איתם קשר היום כדי לבדוק מה קורה לגבי השכר דירה- לטעמי זה יהיה ראוי שאני אחפש לי שיפוצניק שיפתור את זה ולנכות את העלות מהשכר דירה, או שכך או כך ינכו לי את עלות השיפוץ משכר הדירה אם אני צריכה לישון בסלון במשך שבועיים כי לשיפוצניק חינם שלהם לוקח זמן לבוא. אבל בינתיים, הבעייה החמורה שלי היא שאני בסלון ואני רוצה שהחדר ייראה נורמלי, שאני אוכל לסדר את החפצים שלי יפה בארון, שאני אוכל לקשט את הקירות ולהביא את כל הדברים שלי מהבית, שאפשר יהיה לגור שם כמו בן אדם. זה נורא מבאס לגור בדירה משופצת כחדשה, והיא באמת יפה, אבל עם התיק בסלון כמו בצבא.

ללא ספק את צריכה להתקשר אליהם עוד

היום וללחוץ חזק! תסבירי להם את חומרת המצב ותציעי להם ש-או שתביאי שיפוצניק מטעמך (את יכולה לקחת 2-3 הצעות מחיר ולשלוח להם לאישור) או שיקזזו לך מהשכירות- בכל מקרה זו אי נוחות בלתי סבירה. תסבירי להם בעדינות אסרטיבית

alonaski

New member
גם אני כשוכרת ומשכירה מצדדת

בזה שזכותך המלאה להזמין מישהו שיתקן את זה במיידית!!! כדי שלא תסבלי! זו הבעיה של בעלי הבית שנסעו לחו"ל ולא השאירו לך בארץ טלפון של בא כוח מטעמם שיטפל במקרי חירום כגון אלו! (כשאני נוסעת לחו"ל אני תמיד מידעת את הדיירים שלי למי יפנו במקרה של בעיה!) לא מגיע לך לסבול בגלל הכשל המקצועי של בעלי הבית שלך לסדר את התקלה הזו! תמצאי מיד שיפוצניק שיסדר את זה וכשיגיעו לארץ - תציגי להם את ההוצאה! אם הם בני אדם - הם אמורים לקבל את זה בהבנה ולשאת באחריות. אם לא יקבלו את זה - אז כנראה שלא שווה לך להשאר דיירת שלהם! כי לכי תדעי מה עוד עלול לקרות בעתיד - בהמשך מגוריך אצלהם!
זו דעתי! ובכל אופן, בית פשט לדעתי יהיה לצידך!

האוטם

New member
רטיבות

גם כשוכר וגם כמשכיר הדרישה שלך שיבואו לסדר את זה היא הגיונית ונכונה,אלא סוג הדברים שבעל דירה צריך לסדר במיידית, לא יכול להיות שאת ישנה בסלון ומשלמת הרבה מאוד כסף על דירה, אם את מעוניינת אני עוסק באיטום ואשמח לבוא לאיתור הבעיה והצעות לפתרון בחינם וללא כל התחייבות 050-7707104

אני מציעה לך או לשותפך אישית לא

לגעת, אתם השוכרים ובכל מקרה צביעה תכסה על הבעיה למספר קטן של ימים ואז בעקבות הרטיבות הצבע ייתקלף. דרוש איש מקצוע במקום, אינסטלטור שיאתר את הבעייה ויפתור את המקור ממנו מגיעה הרטיבות, טיפולים קוסמטיים לא יעזרו לפני פתרון הבעיה. אחרי פתרון הבעיה, ישנם חומרים שונים הניתנים למריחה ולפתרון בעיית הפטריה בכדי למנוע בעיה בריאותית, אולם את הרטיבות שנוצרה ייתקן רק הזמן והקיץ הישראלי. יום נפלא..

לגבי החומרים-

קודם כל תודה לכולם על התשובות! לגבי החומרים- אני יודעת שקיים חומר ש"הורג" את הפטרת, אני זוכרת את זה מהצבא... אבל חיפשתי בכמה סופרים ולא מצאתי דבר כזה... האם הבנתי נכון ממה שכתבת שיש חומר שיכול למנוע את הווצרות הפטרת?.. תודה!

לא הבנת נכון, אם הבעיה לא תיפתר

מהשורש, ניתן למרוח חומרים נגד פטרת עד מחר, ועדיין לא תפתרי את הבעיה. יום נפלא...

למעלה