רטאלין

pixilated

New member
רטאלין

שלום לאחרונה גיליתי שהנני סובלת מהפרעות בקשב וריכוז. נרשמתי לאיבחון אך טרם ניגשתי אליו. בשבוע הבה אבחן בגאוגרפיה(עלי לציין שהנני בת 22 ומשפרת כרגע בגרויות)ורציתי לקחת רטאלין ללא מרשם רופא (כיוון שעדיין לא איבחנו אותי כסובלת מהפרעות קשב וריכוז). בשל העובדה שלעולם לא התנסתי בנטילת התרופה ,אינני יודעת כיצד היא עלולה להשפיע עלי. לכן,חשבתי ליטול אותה כמה ימים לפני הבחינה כדי לראות מה תהיה ההשפעה. האם אני עושה צעד נבון? אשמח גם לקבל מידע על תופעות הלוואי של התרופה ,כיצד היא עלולה להזיק\להועיל לי? תודה מראש.

zivadina

New member
הכנה למבחן

ריטלין היא תרופה בפקודת הסמים ונרשמת לפי כללים חמורים ביותר. התרופה איננה מסוכנת כאשר ניטלת בדיוק לפי הנחיית הרופא. איננו יכולים להמליץ לך כאן על נטילת התרופה ללא פיקוח רופא. באופן כללי, הפרעת קשב ורכוז משפיעה בלימודים בעיקר על ביצוע משימות פאסיביות, משעממות וחוזרות על עצמן (וגם התארגנות וזכרון). נטילת הריטלין עוזרת בביצוע המשימות האלו. ריטלין משפיע על הרכוז רק אצל אנשים ADHD, אבל גורם לעוררות לכל האוכלוסיה, בהיותו תרופה ממריצה. כמו כן, מינון גבוה מדי או נמוך מדי לא ישפיעו לטובה על הרכוז, וכן תגובת הגוף לסוגי ריטלין שונים משתנה מאוד מאדם לאדם. מקווה שתלכי לאבחון רפואי של ADHD אצל פסיכיאטר או נוירולוג המתמחים באבחון זה. בינתיים מומלץ להשתמש בחומרים מעוררים חוקיים כמו שוקולד וקפה, להיעזר באיסטרטגיות למידה שעוזרות ללמוד למבחן ובטכניקות הרפייה להגברת הרכוז.

רוטם ג

New member
קפה ושוקולד

שאלתי פעם רופא לדבי הקפה, והוא הסביר לי ששתית קפה אכן מעוררת אך לא עוזרת בריכוז ואירגון. למעשה שני החומרים(קפה וריטלין) משפיעים על איזורים שונים במוח. הריטלין משפיע על קידמת המוח שאחראית על אירגון וריכוז. כך שאני לא מבינה בידיוק מה תהיה התועלת בשתית קפה.להיפך- שמעתי ששתיה של הרבה קפה יכולה לגרום לחרדה ואי שקט. מניסיוני, טכניקות הרפייה עוזרות. לי עזרו מאד שיעורי יוגה ופעילות גופנית.

למעלה