רטאלין sr

karnnosh

New member
רטאלין sr

בן ה8 מאובחן כadhdוגם מחונן.נוטל מחודש א5וקטובר רטאלין sr20 מג,עברנו לכדור זה מרטאלין רגיל היות והשפעת הכדור הרגיל היתה חולפת כעבור כשלוש שעות.המורה המחנכת יידעה אותנו שעם הכדור ס.ר הילד רגוע כל היום אך משתתף הרבה פחות בכתה באופן משמעותי.בשבוע שעבר קיבלנו תוצאות אבחון דידקטי שעבר לצורך הקלות והארכת זמן במבחנים -הוא לומד בכתת מחוננים .המאבחנת הדידקטית ביקשה שנבדוק עם הנוירולוג המטפל (דר נתן גינות)האם להחליף את הכדור.הילד נבחן פעמיים בחינה אחת אחריהצ לאחר שהשפעת הכדור פגה-המאבחנת ציינה התנהגות בטוחה אך אימפולסיבית.בפעם השניה נבחן עם הכדור ואז ראתה שינוי בולט של חוסר בטחון ואיטיות מרובה.האם מוכרת כזו תופעת לוואי לכדור?האם לקונצרטה יש כזו תופעה?יש לציין שברוב המבחן היו התוצאות גבוהות מהממוצע לגילו ובביהס כותב באיטיות עקב בעיה מוטורית של אחיזת העפרון וחולשה בחגורת הכתפיים.הבאם יש טעם כיום לחזור לריפוי בעיסוק?

zivadina

New member
תשובות ל - karnnosh

קודם כל, שימי לב לתשובתה של ד"ר מנור בשרשור השאלות. שנית, כדאי לדעת שריטלין SR הוא כמו מנה של 8 מ"ג ריטלין למשך עד 8 שעות. כלומר, שעכשיו הילד מקבל מנה קטנה יותר מאשר קודם, וייתכן שזאת הסיבה לפעילותו הנמוכה בכתה ובבדיקה. שלישית, לא ידוע לי על כך שריפוי בעיסוק מפסיק לעזור אחרי גיל מסוים. אני חושבת שכדאי לנצל את הסיבסוד שהקופות נותנות על הטיפולים עד גיל 9 ולחזור לריפוי בעיסוק. אני מקווה שהיועצת שלנו לריפוי בעיסוק, שרון שני-גונן, תתפנה לענות לך.

בעניין קשיי הכתיבה

ערב טוב , אני ממליצה לכם להגיע ליעוץ אצל מרפאה בעיסוק מומחית לליקויי כתיבה. היא תבדוק מה קורה ותפרוס את האפשרויות העומדות בפניכם, כולל לימוד טכניקות התמודדות קוגניטיביות, ושימוש באביזרי עזר. שנה טובה ובהצלחה שרון

למעלה