רחת לוקום

haurora

New member
רחת לוקום

האם ידועה למי מכם משמעות המלים "רחת לוקום" - ועל שום מה נקרא הממתק הנודע בשם זה ? מה מקור השם? תודה, אורורה

dorgad

New member
איני יודעת מה הפירוש המילולי של שתי

המילים, אבל אני יודעת לספר לך שנהוג להשתמש בהן כשם הממתק הדביק במדינות הבלקניות. ניחוש שלי: גומי מתוק.

haurora

New member
תודה דורגד, משום מה נראה לי

כי יש למילים אלה משמעות שונה ממה שאמרת, ואולי אפילו קיים סיפור שעומד מאחורי הממתק הדביק הזה.ואת זה הייתי מעוניינת לברר. אבל תודה בכל אופן על תגובתך. אורורה

lordgino

New member
אההה, לוקום

מי שנוסע לתורכיה, חייב, אבל *חייב* לטעום את זה, ורצוי גם להביא איזה חבילה, שתיים, חמש לארץ. רק המחשבה על הלוקום עושה לי ריר בפה וכל כך בה לי לנגוס בזה... ולעיינינו. אוהד11 צודק. מקור המילה הוא בתורכית. רחת, פרושה רוגע, או שביעות רצון. לוקום, פירושו חתיכה קטנה, פרור. דרך אגב, בדיוק אני חוזר עכשיו מ"האריה, המכשפה וארון הבגדים", ואדמונד מבקש מהמכשפה לוקום - לבחור יש טעם טוב.

haurora

New member
תודה אוהד 11 ותודה לך לורדגינו

עכשיו משהבהרת לי את פירוש השם, אני מבינה מדוע חתיכה קטנה מן הדבר המתוק הזה יש בה די כדי להשביע ולהרגיע את הנפש. קבל את התנצלותי על ה"סערה" שחוללתי בפיך, הייתי צריכה לחשוב שזה מה שיקרה לפני ששאלתי את השאלה, אבל... יש גם בארץ טעימים מאוד, לעיתים, אף טעימים יותר, אז כדאי, שיהיה אחד בבית. שוב, רוב תודות ויום טוב, אורורה

roihand1

New member
זה גם די פשוט להכין רחת לוקום,

למרות שכשמגלים ממה זה עשוי, זה קצת מוריד את החשק...

roihand1

New member
המון סוכר, מים, מי ורדים ומלח לימון

המתכון שאני מכיר כולל חצי קילו סוכר, חצי ליטר מים, כפית מי ורדים וכפית מלח לימון
עושה חשק, לא?

אוהד11

New member
בערבית המילה "לוקמה" لقم&#1

מזון, ו- "לוקמת עיש" لقمة عيش היא פת לחם או פרנסה

ihtiyar

New member
אהממממ...

Lokum בתורכית הוא הממתק עצמו. זה לא נגזר משום דבר. בדיוק כפי ששמות עצם כגון "אגוז" או "לב" בעברית אינן נגזרות ממקור כלשהו. אם תבקשו באזורים התיירותיים בתורכיה "רחת לוקום" (או "רחת לָקוּם כנהוג בקרב חלק מאיתנו) ישר תזוהו כישראלים או ערבים. התורכים אינם משתמשים בצירוף הזה של Rahat lokum. rahat בתורכית משמעו "נוֹח", "שלֵו". אגב, הוגים זאת רָהָת; העיצור ח' אינו קיים בתורכית של ימינו (צריך להגות דוֹלמָבַּהְצֶ'ה, למשל) לא יודע מה המקור לצירוף הזה של רחת-לוקום. סברה שלי (ללא אסמכתא כלשהי): הצירוף הזה הגיע מערבית iyi akşamlar לכולנו

ihtiyar

New member
וואי, אתה צודק ואני ../images/Emo163.gif. סליחה!

מיד אתקן, וארכוש איפור להסרת סומק-של-בושה

למעלה