רחצה טבעית

רחצה טבעית

קראתי על הטרנד הזה של נשים שהפסיקו לחפוף את השיער/להסתבן כי זה לא בריא לעור - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4582327,00.html
הבנתי שאומרים שגם סבון נוזלי טבעי הוא לא באמת טבעי כי יש בו כל מיני חומרים זרים. מה אתן אומרות אפשרי?
אני די חוששת שלא אעמוד בזה, בעיקר בקייץ עם כל החום והזיעה והברחשים..
מישהי ניסתה?

כן, אפשרי

קודם כל, יש גם סבונים טבעיים שמזיקים לעור ולשיער שלנו הרבה פחות. רכיבי הסבון אמורים להיות כתובים על האריזה, וככל שיש שם יותר רכיבים עם יותר שמות ארוכים ולא ברורים כך הסיכוי שיש שם משהו לא מוצלח (כימיקאלים) גדל.
לגבי הפסקת הסיבון והחפיפה - באופן אישי אני מסתבנת רק במקומות האינטימיים ואיפה שמזיעים, ואת שאר הגוף (זרועות, בטן, גב, רגליים) לא מסבנת. הסבון שלי טבעי ממקור צמחי.
חפיפה זה יותר מאתגר כי לוקח לקרקפת כמה שבועות עד חודשים להתרגל לייצר שימון וסיכוך טבעי בכמות נורמלית שוב (המנגנון משתבש אחרי שנים של חפיפות) ובזמן הזה השיער נראה די על הפנים, אבל אחכ הכל מתאזן והשיער שוב רך ויפה עם ברק טבעי עדין. כמובן, ממשיכים לחפוף במים... אני חזרתי לאחרונה לחפוף מידי פעם, רק בשמפו בלי מרכך, ורצוי טבעי כמובן. יוצא לי לחפוף פעם פעמיים בחודש, ובין לבין רק במים. השיער נראה מצויין ומרגיש מצויין.

ענבלית70

New member
אני לא משתמשת בסבונים/שמפויים

רק לבתי השחי והאיזורים האינטימיים. על הגוף זה ממש לא בעייתי. הקרקרפת עוברת סוג של גמילה, ההתחלה לא פשוטה. אבל ברגע שעוברים את השלב הזה, כבר אין בעיה. בגלל הקושי של הגמילה בעיני מומלץ לעשות את זה בהדרגה ולא בקיץ. אם יש לך פייסבוק אז יש שם קבוצה שנקאת "ללא שמפו NOO POO"

ענבלית70

New member
כלום

שוטפת לפעמים עם מים. מאז שהפסקתי להשתמש בשמפו נעלמו הקשקשים והשיער התארך פלאים.

ליבו17

New member
אם אפשר להפחית במשהו זה גם טוב...

לגבי השיער - אני עברתי לחפיפה פעם בשבועיים. זה לא לגמרי לוותר אבל עדיין שיפור. היתה הפחתה משמעותית בנשירת שיער ובכלל די מהר ראיתי שיפור במראה השיער. כשאני כן חופפת אני משתמשת במוצר עדין ונטול כימקלים ככל האפשר.
גם אני מסבנת רק איזורים אינטימיים ובית שחי.

שונצו

New member
לדעתי אפשרי, בגדול, לרחוץ רק במים

הבעיה היא שיש לנו באוויר כל מיני איכסות שנדבקות לגוף ולשיער ואח"כ לכי תוציאי את זה רק עם מים....

נראה לי שאפשרי פשוט לצמצם למינימום את המפגש עם הכימיקלים.
אני חופפת עם שמפו שאמור להיות טבעי, לפי מה שכתוב עליו, ולא השתמשתי במרכך כבר כמה שנים.

לא חופפת כל יום, אבל ביום שאני לא חופפת אני לא מרטיבה את השיער בכלל...
אני כן מסבנת את כל הגוף כמעט (דווקא את האיזורים האינטימיים לא נוגעת) בכל מקלחת.
ואני משתמשת בסבון מוצק, אבל הוא לא אורגני.

yaela89

New member
בוודאי שאפשרי אבל צריך לזכור

שאפשר לשים על הגוף כל דבר אם המינון הוא נכון.
אמנם בסבון אני משתמשת רק בטבעיים של אמה לורה כי אני מאד אוהבת את ההרגשה שהם משאירים לי על העור אבל עם שמפו אני עדיין משתמשת בשמפו רגיל. לא כל יום כמובן ואני גם מנסה כמה שפחות (השיער כבר לא ארוך כמו פעם אז זה לא נורא)

הסהר

New member
אבל--- איך אפשר בלי קונדישינר ?

אני פשוט לא מסוגלת !
ואפילו הילדודה שלי, בת שנתיים עם תלתלי משי, לא יכולה בלי !
אי אפשר להפריד את הקשרים, את השערות שכבר נשרו ועדיין קשורות בקשר לאחרות...
אפילו עם מרכך קשה לי להסתרק (ולסרק אותה) -
בבקשה תגידו לי איך אתן עושות את זה !!
אולי גם אני אצליח להיגמל ?
(אייקון מיואש, תוהה ומלא תקווה : )

regvuv1

New member
חומץ

אני שמה רבע כוס חומץ וממלאת במים חמים, זה מספיק לראש שלי (מתולתלת מאוד!) או לראשים של שניים מהילדים ולטעמי עושה עבודה טובה יותר מהמרכך שהיה לנו. אבל יש לזה ריח של חומץ, שלוקח לו זמן להתנדף, אז אני מוסיפה גם שמן אורן או שמן אחר עם ריח חזק ונעים - הריח של השמן נשאר לאורך זמן, גם כשהשיער יבש וריח החומץ התנדף.

שונצו

New member
ממלאת את מה במים חמים?

השיטה שלך נשמעת טוב, אבל היא רלוונטית גם לבעלי שיער שמן?
אני לא בטוחה שלמרוח משהו שמכיל שמן על השיער שלי יניב את התוצאה הרצויה לי.

זו הסיבה שהפסקתי להשתמש במרכך מלכתחילה- היה עושה לי שיער שמנוני.

regvuv1

New member
ממלאת את שארית הכוס במים חמים

זה בעיקר כדי לא להקפיא לעצמי את הקרקפת כשאני שוטפת עם זה... השמן שאני מכניסה פנימה הוא שמן ארומטי - כמה טיפות על כוס. זה ממש לא יוסיף שומניות לשיער, רק ריח.

ramit4

New member
אני גמולה ממרכך בערך

משתמשת רק פעם בשבוע, אולי פעמיים...
אפשרי!

המרחפת

New member
לכל הלא חופפות: אתן משתמשות בקרמים לעיצוב השיער?

בלי הקרם כל שערה אצלי הולכת בנפרד לכיוון אחר, בלגן שלם.
אני ממעטת לחפוף, אבל לא רואה איך זה לא יקרה בכלל.

regvuv1

New member
אני שמה חמאת שיאה

רק טובלת את קצה האצבע שלוש או ארבע פעמים ומורחת על כל השיער. אני מתולתלת והשיער שלי נוטה גם הוא להתנפח לכל הכיוונים באפרו מגניב, לא ממש הסגנון שלי, אז חמאת שיאה עוזרת לו להדבק לתלתלים מסודרים יותר. ואני כן חופפת פעמיים בשבוע - סבון מוצק טבעי ואז חומץ. ניסיתי לא לחפוף, אבל לא הצלחתי לחצות את משבר השבוע השלישי או הרביעי, עם כל השומניות....

ליבו17

New member
שמן קוקוס (ממש טיפה), ולגבי המרכך...

לא יודעת איך אבל מצליחה לפתוח את הקשרים במים עם האצבעות.
יש לי שיער מתולתל ודק, לא מלא במיוחד.

למעלה