רחם חד קרני

PrettyOK

New member
רחם חד קרני

שלום לכולן,

לפני כמה שנים אמרו לי שיש לי רחם חד קרני, והם לא יודעים בדיוק על ההשפעות שיהיו לזה בכניסה להריון או בשמירה על ההריון.
היום אני בת 30, נשואה טריה, ומתחילות החששות...
האם מישהי כאן עם אותה הבעיה?
מה עושים?
האם יש בעיה בכניסה להריון?
או סיכוי להפלות מוקדמות?
קצת חוששת.. תודה!

שלום וברוכה הבאה!

אני ממליצה פשוט לעשות כעת אבחנה מדוייקת יותר, ולתעד בדיוק את מבנה הרחם. לעיתים רחם חד קרני מסוגל לשאת הריון באופן רגיל לגמרי ולעיתים צפויות בעיות. כך שכדאי לגשת לבדיקה יסודית (אולטרהסאונד ו/או היסטרוסקופיה ולקבל אבחנה מדוייקת ולפי זה להתייעץ.

מאחלת לך הריון תקין ומשעמם ועם סוף טוב בוא העת הטובה!

ani116

New member
הי

קודם כל שאלה - איך אבחנו לך? אפשר לאבחן רחם חד קרני באופן חד משמעי רק אם פותחים את הרחם ומסתכלים בתוכו או בעזרת אנדוסקופיה גניקולוגית...
דרך אחרת לאתר חשד לרחם חד קרני הוא צילום רחם. למשל, אצלי ראו בצילום שלאחת החצוצרות לא מגיע נוזל הניגוד ולכן יש לי חשד לרחם חד קרני, מצד שני, יכול להיות שפשוט החצוצרה חסומה והרחם תקין.
במידה ואכן את בעלת רחם חד קרני - לא אמורה להיות בעיה עם כניסה להריון, אבל כמובן תתייעצי עם רופא פריון, אולי שווה לשלוח אותך לצילום כדי לראות את המבנה.
זה גם לא אמור להתקשר עם הפלות בשלב מוקדם (טרימסטר ראשון), זה כן עלול להשפיע על הפלות בשלב מאוחר, לידות מוקדמות ומצג לא טוב של העובר לקראת לידה (עכוז במקום ראש), אבל שוב, נשים רבות סובלות ממומי רחם כאלה ואחרים ומצליחות להרות ולהביא ילדים בריאים לעולם.
אני בדיוק הייתי אצל רופא בייעוץ פרטי בגלל החשד אצלי למום כי הרופאים שבהם נתקלתי די זלזלו בעניין והבנתי שעכשיו, כשהגעתי לשלב מתקדם יותר (שבוע 28) אני גם רוצה לוודא שלא מתפתחת לה חס ושלום לידה מוקדמת.
בקיצור, אל תחששי!!! הכל בר טיפול וחבל על הלחץ כבר מעכשיו.
בהצלחה!!!

PrettyOK

New member
היי

אני אסביר למה הלחץ..
זה התחיל מזה שעשיתי אולטרסאונד בגיל 18, אני לא זוכרת אפילו למה, ואיזה רופאה מטומטמת הוציאה מהפה את המשפט הבא - יהיה לה מאד קשה להביא ילדים..
היא לא אמרה את זה לי, היא אמרה את זה לאחות, אבל אני שמעתי..
סיפרתי על זה לאמא שלי, שהתחילה לחקור את הרופאה - זה היה די בצרחות שלא אומרים דבר כזה לילדה בת 18, אבל נמשיך הלאה..
בקיצור, הרופאה אמרה שיש לי רחם דו קרני עם מחיצה.
עזבתי את זה ולא רציתי לחשוב על זה בכלל כי נכנסתי למעין טראומה, ולא רציתי להתעסק עם זה.
אחרי כמה שנים, התייעצתי עם הגניקולוג שלי, סיפרתי לו את מה ששמעתי, והוא שלח אותי לרופא שקוראים לו ד"ר אמסטר, והוא עשה לי אולטרסאונד וגינלי, והוא אמר שיש לי רחם חד קרני, ז"א - לא מה שחשבו בהתחלה, אלא שהחצי השני לא מתפקד בכלל..
הוא לא ידע להגיד לי מה המשמעויות, ובעצם אמר - נחכה עד שתיכנסי להריון, ונהיה יותר חכמים..

ולמה זה עולה עכשיו?
כי התחתנתי לפני חודש, וסיפרתי על זה לבעלי עוד לפני החתונה, מה שנקרא - "גילוי נאות" לפני שאתה שם עלי טבעת

ולפני כמה ימים קבעתי תור לגניקולוגית שלי, והוא אמר לי לשאול אותה מה בדיוק זה אומר, ואיך צריך להתייחס לזה..
אז יש לי תור, לעוד שבוע, ובינתיים אני קוראת קצת באינטרנט, ומנסה לקבל מושג קצת יותר ברור על המצב..
תודה על ההקשבה וסליחה על החפירה

ani116

New member
את ממש לא חופרת!!!

אני מבינה לגמרי את הלחץ שלך, גם אני הרגשתי ככה כשאמרו לי את זה אחרי צילום רחם.
אז קודם כל תרגעי - כמו שכתבתי למעלה - באולטרסאונד אי אפשר לאבחן רחם חד קרני.
ייתכן שיש לך, ל-2-3% מהנשים יש מומי רחם, יחד עם זאת, זה ממש לא אמור להפריע לך להכנס להריון, מה שהרופאה המטומטמת מאוד יש לומר אמרה , היא אמרה מתוך בורות.
ד"א, קרה לי דבר דומה מאוד בגיל 20, באתי לגניקולוגית שלי לאחר ששלושה חודשים לא קיבלתי מחזור. היא שלחה אותי לבדיקות לפרופיל הורמונאלי ולאחר שחזרו אמרה שאני אצטרך עזרה בכניסה להריון, או במילים אחרות, שהבדיקות לא ממש תקינות. (ובנוסף היא רשמה לי הורמונים של נשים בגילך המעבר לקבלת מחזור סדיר במקום גלולות אבל זה כבר סיפור אחר..)
אני פשוט החלטתי להדחיק כי העניין היה רחוק ממני. אחרי החתונה, בגיל 28, החלטתי שאין מנוס אלא להתמודד עם האמת המרה ופניתי לרופא שלי עם העניין, הוא אמר לי ישר שקשה לו להאמין שיש בעיה עם הפרופיל ההורמונאלי בגלל שיש לי שיעור , יש לי חזה וכו' אבל שלח אותי לבדיקות שוב לכל מקרה, ומה מסתבר? שהבדיקה הזו צריכה להיעשות בתנאים מאוד מסוימים - ביום השלישי של המחזור ולאחר כשעתיים של ערות. מיותר לציין שהרופאה הקודמת לא ציינה את זה...
והפלא ופלא - התוצאות יצאו תקינות...

נ.ב.
הפוסט הזה הוא דוגמא אמיתית לחפירה

PrettyOK

New member

בהחלט הרגעת אותי..
וזאת גם לא חפירה

הייתי שמחה אם הרופאים היו חושבים קצת לפני שהם פותחים את הפה!

ani116

New member
הרבה מהם לא חושבים

עדיף שתקבלי את זה כבר עכשיו ותזכרי תמיד לקחת כל פליטה שלהם בפרופורציות, אחרת ההריון יהיה הרבה יותר קשה.
בברכת כניסה מהירה להריון, הריון קל, תקין ועד הסוף

PrettyOK

New member
תודה רבה! גם לך!

ותתעקשי ואל תוותרי! - קראתי את השירשור הקודם שלך בדיוק עכשיו...

אויש. חבל שרופאים לא עשוים קורס בתקשורת

אנושית

או שנותנים אבחנה (או חשד לאבחנה) פלוס הסבר על המשעויות, או שלא.

את צריכה אבחון מסודר ושלם ורק אחר כך כל היתר.

שתדעי בשורות טובות!

SivSivSiv1

New member
יש לי רחם חד קרני

אצלי אובחן בצילום רחם בעקבות אי פריון. בדיעבד זה לא קשור לרחם אלא היינו בלתי מוסברים. נכנסתי להריון ב ivf
הריון שלי כלל צוואר רחם מקצור משבוע 12 שהוביל לתפר צווארי בשבוע 20 ושמירת הריון משבוע 12
ילדתי בשבוע 36+6 במשקל 2.480 והיום הנסיך בן 3.
אין בעיה להיכנס להריון אבל כן סיכוי ללידה מוקדמת כי זה בעצם חצי רחם.
הריון שני ספונטני שלצערי הסתיים בשבוע 19 בגלל היפרדות קרומים וירידת מים.. צירים וכו.
אל דאגה- יהיה בסדר!

למעלה