רחל המשוררת

רחל המשוררת

שלום לכולם, אני מתכננת נסיעה לצפון בעקבות תחקיר שאני עושה על רחל המשוררת ועל קיבוץ דגניה, העניין הוא, שלמרבה הבושה קיים כל כך מעט חומר על רחל, ישנם כמה ביוגרפיות (שאגב סותרות אחת את השניה) אך הן חוזרות על עובדות יבשות ולא רלוונטיות וכך גם באינטרנט. תהיתי אם מישהו יודע, היכן בעצם חייתה רחל, דגניה א' או דגניה ב'? הייתם מאמינים ששני הקיבוצים טענו (בטלפון) שאצלם? עד כדי כך פחותה התיירות בארץ שצריך להיגרר למעשים מגוחכים? :) ואולי מישהו יודע על מידע יותר חי ותמציתי (מדובר בהכנת תחקיר ראשוני לסרט תיעודי) על חייה, כי קרסתי כבר מלאמת עובדות שקריות מהאינטרנט. רוב תודות :)

סתם הירהור שאולי יכול לעזור:

מתי דגניה התפצל לשנים? בוויקיפדיה כתוב שרחל עברה לדגניה ב 1919, ודגניה ב' הוקמה ב 1920. אם על התאריכים האלו יש הסכמה גם בספרים, נפתרה השאלה.

meitush123

New member
דגניה מעולם לא התפצלה

פשוט קמה דגניה א. ואז קמה דגניה ב. זהו. שום פיצול שום כלום.

זהו ש...

אם הם מתפלגים אז יש שתי אפשרויות: 1) הקיבוץ החדש נוטל לעצמו שם חדש לגמרי, שלא ידעו שפעם הוא היה חלק מהישן (גבעת השלושה- עינת) 2) שני הפלגים מדגישים את אחדותם על ידי שאחד הפלגים נוטל לעצמו את השם "איחוד" והשני "מאוחד".

meitush123

New member
איחוד ומאוחד- השמות של התנועות

שבינהן התפלגו הקיבוצים: הקיבוץ המאוחד איחוד הקיבוצים והקבוצות. התוספת "איחוד" או "מאוחד" לא נוספה כדי לומר שקיבוץ עין חרוד הוא מאוחד וחזק אלא כדי להפריד אותו מהקיבוץ השני בעל אותו השם לפי השיוך לארגון. אחר כך כבר התאחדו שוב שני הארגונים לתק"ם- התנועה הקיבוצית המאוחדת (שמאז כבר התאחד גם עם הקיבוץ הארצי), אבל הקיבוצים מן הסתם לא התאחדו אחרי עשרות שנים.

YoreShmaNa

New member
עוד משהו על דגניה א' וב'

כשהקימו את דגניה חשבו שזה יהיה השם הגנרי של צורת ההתיישבות הזו ולכן אחרי דגניה א' קמה דגניה ב' והיתה גם דגניה ג' "הגרעין של בני העלייה השנייה שהקים את גניגר התיישב זמנית סמוך לדגניות (א' וב') בשטח שנקרא "דגניה ג'", אולם, קבוצה זו התיישבה בסופו של דבר בעמק יזרעאל ולא בעמק הירדן." (ויקיפדיה). השמועה הזדונית והלא מבוססת אומרת שאחרי דגניה ו' היו צריכים לחשוב על שם אחר ליישוב. בכל אופן, מאוחר יותר נקראה צורת ההתיישבות קיבוץ או קבוצה והשם דגניה נשאר רק לשני קיבוצים.

אלי ו.

New member
או מחשבי על

למחשבי העל של Cray היתה סדרת מחשבים שסומנה ב X, הגרסה החדשה סומנה ב Y ואז, בדיוק בזמן לפני שתצא הגרסה הבאה,, המהנדס הראשי של הסדרה עזב כדי להשקיע את כל מרצו במסעדה סינית שפתחה אשתו.

גרי רשף

New member
לפי ויקיפדיה..

רחל הגיעה לדגניה ב-1919, ודגניה ב' נוסדה ב-1920. לאחר שתסיים להתקוטט עם המזכירויות, אני מציע שתתקשר לקבוצת יבנה (קיבוץ דתי) ולעיריית יבנה (עיר) ותבקש לברר אצל מי משניהם ישבה הסנהדרין של יוחנן בן זכאי.

גרי רשף

New member
זה לא נחשב ל"אה"

כל בר דעת מבין שלא יכולתי לראות את הודעתך בשעה שהתחלתי לנבור בוויקיפדיה ולכתוב את הודעתי, ובסה"כ הקדמת אותי במספר דקות (שלא לדבר על כך שטרחתי לחפש מידע על יבנה וחכמיה). לעומת זאת, בשירשור לרגל חילופי מנהלי הפורום, נתתי להודעתי אותה כותרת כמוגג, ועל כך אני בהחלט ראוי ל"אה".

../images/Emo2.gif זה ברור, לא?

ומי שיציץ במפה יגלה שם באותה סביבה לא רק את העיר יבנה ואת קבוצת יבנה, אלא גם את גן יבנה, כרם ביבנה, בן זכאי, בית גמליאל ובית רבן (שאינו מוכר בשמו הרשמי, אלא בשם "גבעת וושינגטון")

גרי רשף

New member
זה הזמן להתוודות ש..

..כיום אני עירוני שוכן כרכים, אבל נולדתי בקיבוץ, ולא סתם אלא בקיבוץ אושה, אשר גם בו שכנה הסנהדרין, וגם בו עסקו חז"ל (חבריינו זכרונם לברכה) בענייניהם. היה זה כמובן קודם שהותקנה הלינה המשותפת שזכיתי להינות ממנה במשך שלוש שנים וחצי בטרם הורי הפנו עורף למאבק הפרולטרי, אך זכות קדמונית זו עומדת לי עד עצם היום הזה!

אני מאוד מופתע שלא פנית לחוג לספרות

עברית באחת מהאוניברסיטאות ומבררת שם מי מהמרצים/מתרגלים מתמחה בשירת רחל. בטח היו נותנים לך שם כלשהו, ויכולה את לראיין אותו. [בטח הוא/היא יבקשו קצת כסף, אז מה?] פנית לאחיין שלה? הוא טוען להיות הביוגרף הרשמי שלה, נסי אותו.

למעלה