רחוב "שלום הגליל"

רחוב "שלום הגליל"

לפני כמה ימים הייתי בגבעה הצרפתית, וראיתי רחוב מסוים שכל השנים לא היה לו שם, ועכשיו יש בו שלם עם השם 'שלום הגליל'. מדובר ברחוב הקטן שמחבר בין רח' ההגנה לרח' בר-כוכבא, ושחוצה בין בית-הכנסת לסופרמרקט.

למה, בעצם, לא לקרוא לרחובות חסרי-שם ע"ש אנשים אלא ע"ש אירועים היסטוריים, כשיש שמות של מפורסמים שעדיין לא נקראו על-שמם רחובות? הר מדי פעם אנחנו נתקלים במחלוקות סביב שינוי שמות של רחובות קיימים כדי לקרוא אותם על-שם מפורסמים שהלכו לעולמם, והנה - כשבר יש רחוב ללא שם, קוראים לו ע"ש מאורע ולא ע"ש איש.

מוטיא

New member
יש סדר והגיון בד"כ..בשמות רחובות

שלום,
לא לכל רחוב "חסר שם" ראוי להעניק שם אקראי כזה או אחר מפני שיש שיקולים נוספים כדלהלן:
- מכנה משותף: שמות חבלי ארץ (כמו באוהל משה), שמות משוררים, שמות פרחים וכו'
- אופי השכונה - חרדי (רבנים במאה שערים וגאולה), מצביאים בשכ' צהלה בת"א וכו'.
שבוע טוב.
מוטי

אבל דווקא במקרה הזה

יש היגיון לתת שם אחר לאותו רחוב: לפני חמש שנים הלך לעולמו אחד האנשים המרכזיים בשכונה, אורי מיכאלי, שעמד בראש המנהל הקהילתי, והיה בין מייסדי צמרת הבירה (הצמודה לגבעה הצרפתית). אין טבעי יותר מלקרוא רחוב על-שמו דווקא בגבעה-הצרפתית. אני לא זוכר כמה שנים צריך לחכות מאז מותו של אדם עד שאפשר יהיה לקרוא רחוב על-שמו (אני גם לא יודע מה הרציונל מאחורי החוק הזה, אבל ניחא) אבל אני לא חושב שזה עולה על חמש שנים.

וחוץ מאורי מיכאלי ז"ל, כנראה שיש עוד אישים שאפשר לקרוא על-שמם רחוב בשכונה הזו - זו שכונה שהרחובות בה נקראים ע"ש ארגוני מחתרות, או צבא (כמו מבוא דק"ר). נכון ש"שלום הגליל" הוא בעל קונטקסט צבאי, אבל - האם אין אישים עם רקורד צבאי שהלכו לעולמם ושראויים לרחוב? ובכלל - גם בתוך הסביבה הצבאית הזו, "שלום הגליל" זהו שם יואצ דופן כי הוא לא נקרא כמו שאר הרחובות בשכונה ע"ש ארגון של אנשים אלא ע"ש אירוע.

מוטיא

New member
נלך בראש שלך... חידה !!

מי בירושלים גר (בעודו כמובן בחיים) ברחוב על שמו ??
מוטי

יאללה, נלך על זה

הנשיא גר ברחוב 'הנשיא', ע"ש משכן הנשיא...

ואולי אתה מתכוון למנחם אוסישקין, ששינה בעצמו את שם הרחוב ל'אוסישקין'? במקור, אגב, הרחוב נקרא ע"ש יהודה הלוי וכל הרחובות מסביבו נקראים ע"ש משוררי תור הזהב בספרד.

amit1270

New member
3 שנים

ויש בזה דווקא הרבה הגיון לדעתי. זה נותן פרספקטיבה של זמן ומאפשר לקבל החלטה שקולה יותר.

subatoi

New member
מילא מאורע, אבל כמה רחובות יש (בכל עיר, לא רק

ירושלים) על שמות פרחים או חיות או שמות "נייטרלים"?
ככה זה, לחיוב ולשלילה...

אז כדי שזה ישורשר נכון

אנא כתוב את התגובה שוב במקום הנכון (לתשובה שלי לחידה), ואמחק את זאת המשורשרת לא נכון

למעלה