רחוב שלבים

רחוב שלבים

לפי מה שהבנתי מכל התוכנית של העירייה , אז היה מתוכנן להשאיר את כל האזור בתור אזור תעשייה של יפו ולהפוך את הרחוב בתור כביש מהיר שיהווה המשך של ציר היינריך היינה . כלומר דרך מהירה ללא שום חיבור לסביבה . ההתנגדויות המבורכות של תושבי האזור גרמו לשינוי התוכנית ההרסנית של העירייה ולהפיכת הרחוב להרבה יותר נעים לסביבה והולכי רגל , בנוסף שינוי מאזור תעשייה לאזור של מגורים ומסחר נוסח שכונת מונטיפיורי . קישור
http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3555650,00.html וגם כאן
file:///C:/Users/Owner/Desktop/%D7%9E%D7%94%20%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%A0%D7%AA%20%D7%94%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%94%20%D7%9C%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%20%D7%A9%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%9D%20.htm

עלה13

New member
החשיבות של הציר תהיה כאשר....

יוחלט מה יהיה אופיו בין צומת דרך בן צבי לצומת וולפסון, אם יהיה מוטה עירוני הכולל מדרכה רחבה, שביל אופניים, חזית מסחרית (למעט קטע בשד' ירושליים אין חזית מסחרית עירונית לא במערב ולא במזרח, אם בקטע זה יתוכנן כדרך מהירה, אכן יקטע את הרצף העירוני ואת החיבור אל שכונות הדרום ללב העיר.

רחוב שלבים - קטע רחוב אילת עד טיילת הים

עוד מוקדם לדבר על המשך הרחוב , עד שלא יפנו את מוזיאון צה"ל למקום אחר צורך סלילת המשך הכביש עד לחיבור עם הטיילת . בהמשך שלו לכיוון הים הוא עובר צמוד אל מתחם " התחנה " ולכן רוב הסיכויים שלא תהיה שם חזית מסחרית . רחוב היינריך היינה כיום הוא כביש מהיר ללא שום חיבור אל שכונת תל כביר / שכונת נוזהא

עלה13

New member
ההחלטה התקבלה להפוך את שלבים...

למוטת מגורים בסגנון של אבן גבירול, החלטה טובה בעיני, מקווה כי אכן תיושם לכל אורך הציר, עד לדרך בן צבי פחות או יותר יש רצף חזית מסחרית שאני מניח שבחלקים שאין הבניה העתידית תכלול חזית מסחרית, השאלה מה יהיה לגבי המשך הציר עד לצומת וולפסון, המאפיינים החשובים לדעתי, הם: מדרכה רחבה, שביל אופניים בהפרדה, נתיב תחבורה ציבורית ושמירה על רצף חזית מסחרית ושמירה על כמה מטעי זתים שניתן לתכנ כגינות או כיכרות, יש לכך חשיבות קריטית מבחינת חיבור נווה עופר, תל כביר, יפו א' (השכונה הבולגרית) וכל הציר המזרחי לשד' ירושלים אל לב העיר, הציר כולל כמה אתרים, החל מעללת תל אביב, מתחם בלומפילד, בית הספר לטבע, הקריה החינוכית המתוכננת בפלורנטין, הציר בהחלט יכול לחבר את העיר ולחבר בין יפו, שכונות הדרום, שכונות לב העיר למרכז העיר.

לא הבנתי מה יעשו עם הקטע עד למחלף וולפסון

הקטע עד למחלף וולפסון ( רחוב היינריך היינה ) - איך בדיוק יהרסו את בנייני מגורים לטובת חיבור הכביש אל העיר . רק בקטע המערבי שלו ( יפו א' + שכונת נוזהא ) ישנם שטחים פתוחים שבהם אפשר לבנות ולפתח את האזור עם חיבור הכביש אל הסביבה .

rem10b1

New member
שאלה-לגבי המשך כביש שלבים מרחוב אילת עד לים!!

בזמנו דובר שבקטע שבו כביש שלבים ממשיך לכיוון הים וחוצה את נוה צדק דובר על חלופה תחתית,זאת אומרת שייסלל כביש מתחת לבתים בנוה צדק ואשר ימשיך עד רחוב המרד ויתחבר ליצחק אלחנן?האם שונתה ההחלטה?אשמח לעדכון?

עלה13

New member
עם ההחלטה על אופציית...

מוטת המגורים, זה יהיה רחוב בגובה הארץ וזה מצויין לדעתי, אני לא יודע אם המוזיאון יעבור לקריית המוזיאונים ברמת אביב ובמקומו יבנו דירות במרקם ובגובה של נווה צדק, זו חלופה עדיפה לדעתי ומאמין שילכו עליה.

מוזיאון צה"ל

כבר 50 שנה מחפשים שטח קבע להקמת המוזיאון . בינתיים עד שלא ימצא השטח המתאים עד המוזיאון לא הולך להתפנות בזמן הקרוב . לגבי האזור , הייתי שמח לדעת איך ישלבו מגורים בתוך אזור תעשייה , או האם האזור תעשייה הזה מתוכנן להתפנות .

עלה13

New member
יש מקום מוכן...

למוזיאון מתחת למרכז רבין בקרית המוזיאונים ברמת אביב או כפי שאני מכנה אותו "הר המוזיאונים", התקבלה לכך החלטה בעבר, אני מניח שהוא יעבור עם התחלת הפרויקט על הציר.

ההחלטה התבטלה

בשנה שעברה היו כמה הצעות להעביר את מוזיאון צה"ל למודיעין או באר שבע ובסוף החליטו להקים את המוזיאון ליד ירושלים

עלה13

New member
בחלופה מוטת המגורים...

יש מקום, כבר היום מבלי להרוס מבנים, אני לא יודע מה הסטאטוס של המבנים הם הם בגדר פינוי בינוי או עיבוי בינוי, במקרה של היינה יש צורך אמיתי לשלב חזית מסחרית ובשביל זה לא משנה אם פינוי בינוי או עיבוי בינוי.

למעלה