רחובות ללא שם

דחליל23

New member
רחובות ללא שם ../images/Emo12.gif

ישנם כמה רחובות קטנים ב-מרכז תל אביב שהם ללא שם . באזור ש-מסביב ל-רחוב " ציקלג " ו-רחוב " גבעון " ו-בהמשך של רחוב החשמל ב-קטע שבין רחוב " מקווה ישראל " לרחוב " הרכבת "
מעניין מדוע זה ככה שיש רחובות אלמוניים בלי שם באמצע תל אביב .

danezeq

Member
אני לא מכיר את רחובות "ציקלג"

ו"גבעון" הכי מצחיק זה כל העניין הזה של "סמטה פלונית" ו"סמטה אלמונית" זאת בדיחה? - מה זה?

דחליל23

New member
סימטה פלונית ו-סימטה אלמונית ;-

ב-שנת 1923 הגיע לארץ עשיר יהודי בשם הרמן שפירא . הוא קנה הרבה אדמות וקרקעות בתל אביב . כאשר מאיר דיזינגוף היה ראש עיריית תל אביב , הרמן שפירא קנה בית ב-רחוב סימטה פלונית 7 ב-שכונה שהוא בנה ברחוב קינג ג'ורג' ש-בה היו 2 סימטאות ללא שם ו-בכניסה הציב פסל של אריה ש-בעיניים שלו היו מנורות ו-מהפה שלו יצא מפל מים . ב-כניסה ל-רחוב הוא הציב 2 צריחים כמו ב-שחמט ( עד היום זה עומד ב-רחוב קינג ג'ורג' פינת סימטה פלונית ) . כאשר הוא ניכנס לגור שמה הוא ביקש מ-מאיר דיזינגוף ליקרוא את הסימטה על שמו אבל ראש העיר מאיר דיזינגוף לא רצה ואחריי ריב סוער מאיר דיזינגוף אמר לו ש-2 הרחובות שהוא בנה יישארו ללא שם לעולם ו-מאז הם ניקראות " סימטה אלמונית ו- סימטה פלונית " .

דחליל23

New member
אגב ל-גביי 2 הצריחים .......

הרמן שפירא בנה שער ב-כניסה לרחוב סימטה פלונית צמוד ל- 2 הצריחים האלו . כדיי שהרחוב יהיה סגור ו-שיהיה שלו בלבד .

danezeq

Member
מה אתה אנציקלופדיה? ../images/Emo13.gif

מאיפה הידע הזה? זה באמת היה כך? אתה מדריך טיולים בת"T או משהו?

דחליל23

New member
רחוב " ציקלג " ו- "גבעון "

הרחובות האלה הם רחובות מסחריים ליד השוק הסיטונאי מאחוריי רחוב הארבעה ומאחוריי רחוב קרליבך . אוליי הם בלי שם כי זה רחובות מסחריים .

four seasons

New member
אני חושב...

שרחובות כאלה מסומנות כמספר ולאט לאט נותנים להם שמות, בדרך כלל מדובר בקיטעי רחוב שאין בהם מגורים, אבל אני חושב שיש כאלה גם שהם רחוב מגורים.

למעלה