רחובות חוגגת 115 שנים!

JuveFan

New member
רחובות חוגגת 115 שנים!

ביום שישי, י"ד באדר ב', 25/3/05, בין השעות 13:00 – 10:00, יתקיים סיור "מסע אל לב המושבה" - בעקבות אמהות המושבה, מרחוב הרצל 176, במעמד ראש העיר, שוקי פורר טקס חנוכת המושבה נערך ב- 6.3.1890, תר"ן ולציון ארוע זה, יתקיים סיור אשר ילווה בהדרכה, משחק, צליל וזמר, בו יובא סיפורי הנשים שהיו "המלט לאבני היסוד" של רחובות. נשים אלו התמודדו מצד אחד עם קשיי הקיום היומיומיים, בישול, אפיית לחם, הסקת תנור, שאיבת מים, כביסה, רחצה, טיפול בילדים, בלידות, במחלות, ומצד שני הוו עמוד התווך של חיים החברתיים והתרבותיים ברחובות תוך כדי עזרה הדדית, הכנסת האורחים, ביקור החולים ומתן בסתר. כמו כן, סייעו הנשים גם בביטחון המושבה ובבניית הבתים בה, מנעו מהחיילים התורכים להפריע לשאיבת המים ולבניית הבתים והוו מוקד מרכזי בחינוך ובהחייאת השפה העברית. הציבור יוזמן לסייר בשבע תחנות ברחוב יעקב, שהוא הרחוב הראשון, רחוב המייסדים. האטרקציות לאורך הרחוב מגוונות ורבות. בין השאר יוזמן הציבור לטעום מריבת תפוזים כמו שעשו פעם, מאפיית פיתות בטבון, חמין, דוכני אומנים והצגות ברוח התקופה בביצוע שחקני בימת הנוער. הפתיחה תתקיים בשעה 10:00, בחצר בית קנטרוביץ, הבית השני שנבנה במושבה. מיד בתום תקיעות בשופר והלמות תופים, תתקיים הרמת כוסית עם ראש העיר, כאשר מנקודה זו יצאו המשתתפים, באופן עצמאי, לאתרים ברחוב יעקב, כשבכל אתר תתקיים פעילות מודרכת ומייצגים אותנטיים ברוח התקופה. בשעה 11:45 יערך בבית דונדיקוב טקס הסרת הלוט מפעמון המושבה, שבמקור היה תלוי ב"גבעת הפעמון", אשר יתלה על קונסטרוקציה מיוחדת שנבנתה. במקום הוצב שילוט, המספר את סיפור הפעמון וסיפורו של בית דונדיקוב, המתוכנן להיות מוזיאון ראשונים. הסיורים העירוניים ברחובות קיבלו הד ותהודה רחבה בארץ, דבר שהופך את הסיורים למפגשים מרתקים עם וותיקי היישוב. ראש העיר, שוקי פורר, בן למשפחת המייסדים, יספר את סיפור האימהות במושבה בבית יוספזון. באתרים השונים יתקיים מפגש עם בני משפחות הוותיקים. בבית הספר הראשון, "סמילנסקי", ישחזרו כיתת לימוד הלומדת עברית בהגה ספרדית, כפי שהיה נהוג באותם ימים ויחלקו משלוחי מנות, כפי שנהוג בחג הפורים. הקהל יוזמן לצפות בתערוכת צילומים ומוצגים ובהצגות מחיי העבר ובמופע מרשים שיתקיים בבית העם- מקור התרבות לעיר רחובות. הסיור יתקיים ללא תשלום. אני לצערי לא אוכל להגיע אבל אני בהחלט ממליץ למי שיכול שיגיע. אני בטוח שלא הרבה מאיתנו יודעים באמת על ההיסטוריה של העיר שלנו וכשאנחנו עוברים ברחוב יעקב ורואים בית ישן, אין לנו מושג מה הוא בכלל. אלה 3 שעות שלדעתי יוסיפו לכולם.

Sh0rtY

New member
וואו 115?!

וואי זה חתיכת זמן....טוב שאני יודע עכשיו..

למעלה