רחובותיה של מינסק

חנה201

New member
רחובותיה של מינסק

גיליתי באינטרנט את הכתובות של הסבא רבא שלי במינסק. אחת מ-1889 ואחת מ1911. כעת אני סקרנית מאד לדעת אם רחובותיה של העיר שמרו על אותם שמות, או שאולי השמות הוחלפו, כפי שקרה לא אחת בזמן המשטר הקומוניסטי. מישהו במקרה יודע? ויותר מכל, האם מישהו מכיר ספר על ההסטוריה של מינסק בעברית ? תודה וחג שמח

עינית

New member
שמות הרחובות - גם לפי השלטון

תנסי להבין מה משמעות השם, או אולי שם של מישהו שעדיין/כבר לא רוצים ביקרו? או מושג כלשהו? תנסי להשוות מפות, זה יכול לעזור. הרחוב בו גר סבי בוולקוביסק, בילרוס, היה רחוב הרכבת. לפי גלויה מ-1917 שם הרחוב היה הרכבת, אבל בגרמנית. לפי ספר היזכור, פורסם 1949, השמות היו בפולנית או אידיש. ביקור לפני שנה - שם הרכבת בבילרוסית.

חנה201

New member
תודה רבה

אם כבר מחפשים, גיליתי מייל של המוזיאון היהודי במינסק, שיגרתי מייל ונראה אם תהיינה תוצאות

nuf

New member
ספר זה נראה לי מתאים

מינסק עיר ואם : קורות, מעשים, אישים, הוי / דוד כהן ערך: שלמה אבן-שושן ‬ ‫ הוצאה: ‬ ‫ [תל-אביב] : ארגון יוצאי מינסק ובנותיה בישראל הקיבוץ המאוחד, תשל"ה 1975 ‬ ‫ תיאור: ‬ ‫ 1 כר’ ; איורים ; 25 ס"מ ‬ ‫ הערה: ‬ ‫ התוכן: כרך א. יהדות מינסק מראשיתה ועד 1917 ‬ ‫ נושא: ‬ Jews -- Soviet Union -- Byelorrussia -- Minsk ‫ שפה: ‬ heb בהצלחה NUF

למעלה