רחב זוית בDSLR שאלה?

• פותח הנושא old
  • פורסם בתאריך

old

New member
רחב זוית בDSLR שאלה?

האם בחיישן עם מכפיל שונה מ35מ"מ(1.5 1.6 או כל שינוי) יווצר פחות עיוות בקצוות מתמונה ב35מ"מ? נניח עדשה 12מ"מ על DSLR תיתן לנו 16מ"מ בקנון שזה למעשה לא כמו 16מ"מ על 35מ"מ. האם יהיה עיוות מופחת בקצוות?

ted

New member
קח תמונה, תגזור לה את השוליים

וזה מה שתקבל. החיישן רואה את החלק האמצעי של הפריים (בערך 1/2). עדשות עם עיוותי CA בקצוות ייראו יותר טוב, כי עיוותי הצבע יגזרו החוצה. עיוותים ספריים (של מבנה) שמופיעים בשוליים גם יעלמו. השאר ישאר.

old

New member
אז אני רואה את זה כיתרון לDSLR

גם בעדשות טובות. בעיקר בצילום מבנים

לא נראה לי יתרון

הרי אם היית מצלם ב FF היית תמיד יכול לגזור את הפריים (קרופ) ולהשיג את אותה תוצאה. אני רואה את זה כחסרון שבDSLR שאינה FF עדשה של 17 מ"מ מספקת לך את שדה הראיה של 27 מ"מ לאחר הקרופ.

old

New member
ון הכוונה שלי היתה

אחרי ההכפלה השוואה לפני הכפלה ברור שנוטה לFF כתבתי במפורש שאחרי ההכפלה נניח 20מ"מ מוכפלים מול FF יש יתרון לDSLR כי אין עיוות

אבל נניח שיש לך FF

ואתה לא רוצה את העיוות , תעשה Crop וקיבלת את התוצאה של מצלמה עם חישן קטן, רק עם האיכויות של חישן גדול, לא ככה ? (זו הערה תאורטית בלבד, לא נראה לי שמישהו שיש לו FF יחתוך חלק מהתמונה. אם כבר - יעדיף להשקיע בעדשה איכותית עם מינימום עיוותים)

maxos

New member
נכון, רק שהיתרון של חישן גדול

הוא שאתה יכול להתקרב יותר לנושא. אם חתכת את התמונה איבדת את היתרון

old

New member
זה העניין שלמה בכלל לעשות

קרופ. אלה עם משהו מפריע לך בתמונה עדיין אני חושב שהצדדים יצאו פחות מעוותים בדיג' האמת שווה בדיקה

במחשבה שניה...

אם כוונתך היתה להשוות בין עדשה של 17 מ"מ על מצלמה עם מכפיל 1.6 מול עדשה של 27 מ"מ על מצלמת FF יתכן וכאן יש עדיפות לזו שאינה FF.

תשובה

FF = Full Frame : החיישן זהה בגודלו לפריים 35 מ"מ של פילם. לעומת זאת ברוב המצלמות הדיגיטליות החיישן קטן יותר ואז יש את המכפלה שהזכרנו כיוון שהחיישן מקבל רק חלק יחסי של התמונה המוקרנת מהעדשה. לקבל ההסבר השלם קרא בעיון את השרשור הזה וצפה בהמחשה שהעלה ted. CA = Chromatic Aberrations : הפרעות צבעוניות (סגולות) המופיעות ליד קוי מתאר בצילום, וההסבר המלא נמצא כאן

תודה רבה

אוקיי, אז את המושגים אני מכיר אבל ראשי התיבות לא הצלחתי לפענח. במיוחד אני מכיר את הFF שכן ה EOS1DS היא החלום הרטוב שלי. תודה רבה על התשובה המפורטת

גידי@

New member
פיקסלים לגודל המקביל של 35 צ"צ פיל

ם-הייתי רוצה שכל המצלמותיהיו בגודל זה

גידי@

New member
אני חושב שצריך להתרגל למחשבה

מזוחת אחרת . כי אנו רגילים לסימון של 35 מ"מ צריך להשוות את זוית העדשה..

למעלה