רזרבות של מנה

רוןירו4

New member
רזרבות של מנה

מה ההסכם הרגיל בחוזה לחתונה אם יש לי 540 מוזמנים שיבואו (בערך80% מרשימת המוזמנים המקורית) כמה מנות אני מזמין מהאולם? אני צריך לסכם איתו על 500 והוא מספק על חשבונו עוד 10% איך זה עובד? או שאני צריך להזמין את הסכום המלא?
תודה

כעקרון

10 אחוז פחות מהרשימה לאחר אישורי הגעה.
אם אישרו לך 450 - אתה מזמין 405 מנות ויש עוד 10 רזרבות.

im mitzi

New member
זה לא מחשבונו - זה מחשבונך

אם אתה מתחייב על 500 אז זה אומר שהוא דואג שיהיה 10%
יגיעו 499 עדיין תשלם עבור 500
אבל אם יגיעו יותר מ500 אז תצטרך להוסיף עבור כל אדם נוסף את הסכום שנקבע מראש.

elinoket

New member
עונה

בדרך כלל אומרים לאולם מספר מוזמנים והם מתחייבים לעוד 10%
חלק מהאולמות מושיבים את הרזרבה בשולחן נפרד וחלק מפזרים אותם בין השולחנות הקיימים (נגיד אורחים שולחן ל12 אבל שמים רק 10 כיסאות ומוסיפים עוד 2 רק אם צריך לאנשים רזרבה)
קח בחשבון שתמיד תוכל להגדיל את מספר המוזמנים מול האולם, אבל כמעט לעולם לא תוכל להוריד אותו ברגע שחתמת על החוזה!
לכן כדאי תמיד להגיד מספר נמוך מכמות האנשים שאתה מזמין וככל שמספר המוזמנים גדול יותר ככה נוריד יותר במה שנגיד לאולם (אם הזמנת 540 הייתי אומרת לאולם 400 או גג 450 בסגירת החוזה)
אחרי שעשית אישורי הגעה גם מזה צריך להוריד לפני שנותנים את המספר הסופי לאולם. תמיד יש אנשים שבסוף לא מסתדר להם להגיע (צץ משהו, לא התכוונו מההתחלה ולא היה להם נעים וכ"ו)
אם למשל כמות האנשים שאישרו הגעה היא 540 הייתי מתחייבת סופית לאולם על משהו בטווח 475-490 ולזה הוא מוסיף את ה10% במידת הצורך.
אם עושים את זה בצורה נכונה, לרוב ה10% רזרבה מתקזזים עם מי שאישר הגעה ולא בא בסוף. ואל תדאג שלא יהיה מקום/ אוכל - תמיד יש למטבח יותר אוכל מכמות המוזמנים.

מקווה שעשיתי לך קצת סדר

למעלה