רזרבה

tall978

New member
רזרבה

שלום. יש לי שאלה שמטרידה אותי. אם אני כתוב בתור מיועד "לתותחנים רזרבה" מה זה אומר בעצם ? תודה מראש.

זה אומר

שאתה מתגייס לתותחנים, בגיוס רזרבה. רזרבה - גיוס שמשלימים בו כוח אדם , במקרה שלך-לתותחנים.

2inaroad

New member
ולי כתוב "רזרבה חי"ר" מה זה אומר?

ואני מתגייס גם ב- 4.12, יש מצב שאני בחי"ר? אני רוצה תותחנים!!!

מסכן..

אם אני לא טועה חבר שלי גם התגייס בגיוס רזרבה..הוא היה אמור להתגייס לצנחנים...

tall978

New member
מסכן..

כן אני יודע.. זה לא בדיוק פסגת השאיפות שלי לשבת כל היום ליד התותח ולנקות אותו במשך 3 שנים אבל עדיין..רזרבה ? זה אומר שלא בטוח שאני יגיע לתותחנים ? מתי בדיוק מחליטים על זה ?

יש גיוס רזרבה

זה לא רק לתותחנים, גם לשריון ועוד כל מיני חילות שצריכים אבל אם רשום לך רזרבה-תותחנים משמע שאתה תלך לתותחנים

אגוזי20

New member
לא עושים את זה 3 שנים

מקסימום 4 חודש במסלול ואולי קווי תומתים במשך המסלול...

אתה מתגייס ב3 לדצמבר?

אם כן אתה תהיה עם ידיד שלי..אני רואה הרבה קרובים שלי מתגייסים לשמה.. תשיב משמה אתה יכול להמשיך לקורס מכ''ים זה יכול להיות נחמד..אבל עד שתגיע לזה יקרעו לך ת'תחת!..

tall978

New member
מתגייס ב4

בטוח שגם שמה אפשר להגיע לדברים טובים אבל עדיין מוזר לי כל הסיפור הזה

מה יש שני גיוסים לתותחנים?!

ואתה יודע למה רזרבה חיחי כי אנשים לא רוצים להיות שמה!!!! אבל דיי ברצינות עכשיו אני לא אהיה חראית כי באמת יש דברים טובים..אתה יכול ללכת ל-MLRS שלפי מה שאני יודעת זה נחמד..לצאת לקורס מכ''ים..קצינים...או אפילו ללכת למורן שזה יכול להיות דיי מעניין..זה ''מסווג'' כזה אתה יודע חח... חוץ מזה במקרה הכי גרוע אתה מוריד פרופיל וטס משמה..

tall978

New member
יש לי כמה שאלות את האמת

א.איזה סוג טירונות עושים ? 03 ? 05 ? ב. יש אפשרות להגיע משם למסלול טכנולוגי ? לא רק להיות אלה שעושים את העבודה השחורה ורק יורים בתותחים.. ג. מתי נקבע באמת התפקיד לכל אחד ? רק אחרי הטירונות ? לפי איזה קריטריונים פחות או יותר קובעים ? חח..אם כבר הצעת... תודה !

תשובות...

א. 03 חי"ר ב. תגדיר מסלול טכנולוגי... בתותחים הרגילים יש את המפי"ק שזה תפקיד יותר טכונולוגי ומעניין ויש גם את MLRS שמתעסק בטכנולגיה די מתקדמת ומעניינת ועוד כמה תפקידים מעניינים שעדיף לא לפרט כאן... יש גם את האופציה להגיע לזיק מטירונות תותחנים. ג. מה ז"א תפקיד??

אגוזי20

New member
להגיע לזיק מטירונות?

מאיפה הנפצת את זה? ליחידה מגיעים בעיקר נפלי טייס ואולי חייל אחד או שניים מכל הטירונים של שבטה בכל מחזור. יש את מיתר שמתעסקים בטכנולוגיה מתקדמת, אבל זה משלב מסלול קשה.

למעלה