רזולוציה - שאלה.

avinusha

New member
רזולוציה - שאלה.

שלום רב. ברצוני להגדיל תמונה בגודל 640X480 לגודל 1280X1024 ושהאיכות תשאר טובה וללא ריבועים ואיכות ירודה. כרטיס המסך שלי הוא Gforce 2 MX 400 64MG האם בשביל לעשות את זה אני צריך כרטיס לעריכה גראפית ? יש תוכנה שיודעת לעשות את זה בצורה טובה גם ללא הכרטיס ? אשמח לקבל תשובות בעיניין ואם יש להוסיף דברים אשמח לשמוע עליהם. בתודה מראש, אבי.

אין שום משמעות לכרטיס המסך..

כרטיס מסך מסייע לך לראות יותר צבעים וגוונים, לקיים קשר טוב יותר בין המעבד והמסך ולהעביר יותר מידע בין המחשב למסך, אין לו שום קשר לעיבוד תמונה. כדי לעבד תמונה אתה צריך תוכנה גרפית (ורצוי לא צייר של ווינדוז). אם יש לך פוטושופ/פיינטשופ/פיינטר/פוטו דה לוקס/ ואולי אפילו ACDSEE תוכל לחפש בהן את תפריט IMAGE SIZE ולשנות בו את גודל התמונה לגודל הרצוי. חשוב לציין שאם זו תמונה קטנה במיוחד בכל מקרה תהיה לך פיקסלציה (ריבועיות). בהצלחה.

avinusha

New member
איך אני עושה את זה בעזרת

photoshop ו ACDSEE ? אשמח לקבל את התשובה צעד אחר צעד. בתודה מראש, אבי.

די פשוט

אתה פותח את הקובץ בפוטושופ, הולך לתפריט IMAGE וממנו לתפריט משנה IMAGE SIZE. בחלון שנפתח לך אתה יכול לתאם בשני הריבועים האשונים למעלה את גודל הפיקסלים (פשוט תכתוב את הגודל שאתה רוצה והגודל בריבוע שתחתיו יתאם את עצמו אוטומטית כדי לשמור על פרופורציות נכונות). צריך לשים לב ל-3 גורמים בחלון הזה: א. בתחתית החלון ישנו ריבוע צ´קבוקס קטן שכתוב בו CONSTRAIN PROPORTIONS שיםן לב שיש בו וי! ב. מצד ימין לתיבות השיח שבהן אתה כותב את הגודל בפיקסלים (בחלק העליון של החלון) יש עוןד תיבת שיח עם רשימה שבה כתוב PIXEL או PRECENT, ודא שאתה במצב PIXELS! ג. אחרי כל אלו, לחץ ENTER. וזהו! בהצלחה.

avinusha

New member
תודה רבה רבה

עזרת לי מאוד ! אני אוהב מאוד לעבוד עם פוטושופ ועובד כבר הרבה זמן, ורק היום הבנתי איך לעשות את זה בצורה כל כך טובה ופשוטה, תודה רבה ! אבי.

למעלה