רזולוציה ואיכות

PoOk aLoK

New member
רזולוציה ואיכות

שלום אני סטודנטית ויש לי בקרוב הגשה שבה שאני צריכה להדפיס גליונות שערכתי בפוטושופ. כמה שאלות - האם זה משנה לבית דפוס אם בחרתי ברזולוציה 300 בפוטושופ ולא 150 ? וכנ"ל לגבי RGB ו CMYK ? כבר הדפסתי בעבר ולא שאלו אותי את השאלות הנ"ל אבל הפעם בחרתי ברזולוציה יותר גבוהה וRGB. יכולה להיות בעיה אם אגיע להדפיס ? יש לציין שיש לי תמונות והדמיות סקצ'אפ, האם הרזולוציה משנה ? אשמח לקבל עזרה בהקדם ..

הכל שאלה של מה את מדפיסה ועל איזה חומרים

יש מדפסות שמדפיסות ברזולציות 1:10 ב300DPI לפי מה שאני יודע הסקצאפ בעייתי מעט ברזולוציות נמוכות למרות שב150 DPI יש סיכוי טוב שזה עובר

PoOk aLoK

New member
תשובה

מה זאת אומרת על איזה חומרים? אם הבנתי נכון אז התשובה- דף מעט קשיח לבן אז 300 DPI כן מתאים לסקצאפ ? והאם אני צריכה לשאול את הדפוס לאיזו רזולוציה המדפסת שלהם מתאימה ?

Schnitzell

New member
מההתחלה...

לדפוס לא משנה שום דבר. את יכולה לשלוח מה שבא לך, והם יכולים להדפיס את זה בגודל הפיזי שתקבעי בקובץ. הדאגה היחידה היא איכות התוצאה המודפסת. איכות היא עניין סובייקטיבי, ולכן תמונה ברזולוציה 150 פיקסל לאינץ' יכולה להספיק לך, בהתאם לצרכים שלך - מרחק הצפיה בעבודה, תוכן התמונה, איכות ההדפסה ועוד. שליחת קובץ RGB היא עניין שצריך לברר עם הדפוס. ישנם מקומות שיסכימו להמיר עבורך את התמונה ל-CMYK, ויש כאלה שלא. אם ממירים עבורך את הקובץ, השליטה שלך בגוונים שייצאו היא מוגבלת, ולא בטוח שתקבלי תוצאה לשביעות רצונך. מצד שני, אני משער שהמסך שלך לא מכוייל ולכן גם אם תעבדי ב-CMYK מלכתחילה, לא תראי צבעים "נכונים" על המסך כך שזה לא משנה הרבה.

PoOk aLoK

New member
אז ממה שהבנתי ..

ותקן אותי אם אני טועה - 300 או 150 DPI לא משנה, כמה שיותר גבוה יותר טוב ואין צורך לבדוק אם הדפוס לגבי העניין הזה. מה שכן צריך לבדוק זה RGB וCMYK- עדיף לעבוד מההתחלה עם CMYK מאשר RGB כי לא כולם עובדים עם זה ושינוי יגרום לשינוי בצבעים. השאלה אם התחלתי כבר עם RGB אפשרי לשנות לCMYK בפוטושופ ?

אוש אוש

New member
עוד תשובה

השאלות מתייחסות לכמה שלבים העבודה. אנסה לעזור להדפסת רוב מוצרי הדפוס הרזולוציה האופטימלית היא 300 לגודל 1:1 . זה מה שיקבע את איכות ההדפסה. אם מדובר בהדפסות ענק רצוי לבדוק עם הדפוס הספציפי מה הרזולוציה האופטימלית. הדפוס לא ישאל אותך ביוזמתו כי הוא מניח שאת יודעת מה את רוצה. לגבי פרופיל הצבע: רוב בתי הדפוס צריכים CMYK - ועדיין תשאלי את הדפוס שלך לגבי צורת העבודה: עדיף לערוך אימג'ים ב-RGB על קובץ השמור כ-PSD (קובץ פוטושופ) את התוצאה הרצויה להפוך ל-CMYK בקובץ חדש אם יש עריכה נוספת לחזור לקובץ הראשון ולשמור שוב עם התיקונים החדשים. בהצלחה

למעלה