רזולוציה במסך 15.4

dinraz

New member
רזולוציה במסך 15.4

שלום רב.... רציתי לדעת אם יש הבדל משמעותי ובמה הוא מתבטא בין שתי הרזולוציות הבאות : 1)1280x800 2)1680x1050 האם זה משמעותי לקריאת דפי אינטרנט וראיית סרטים או רק בא לידי ביטויי בפוטו שופ בקיצור האם העיניין שווה הפרש של 1000 שח בין מחשב למחשב בתודה מראש

kobi 23

New member
לא הבנתי אותך

למסך 15.4'' הרזולוציה הטבעית אמורה להיות 1280X800 .הרזולוציה השניה שכתבת מתאימה למסך 22''. ככה לפחות זה אצלי במחשב נייד ובנייח. אני חושב שלא יהיה לך נוח או אפילו בלתי אפשרי טכנית לעשות רזולציה כ"כ גבוה במסך 15.4''. אבל אם אני טועה אני אשמח אם יתקנו אותי. לא כ"כ הבנתי את השאלה של ההפרש במחיר. מה הקשר בינהם ?

dinraz

New member
אני אסביר

יש שני מחשבים T61 באחד עולה 6850 עם מפרט מסויים שהרזולוציה שלו היא הנמוכה יותר. והשני ברזולוציה הגבוהה יותר ובמחיר יקר יותר של 1000 שח שניהם עם מסכים של 15.4 אינץ כך שזה קיים השאלה אם זה יהיה הבדל נראה לעין או רק משמעותי בפעולות גרפיות מיוחדות

YossXP

New member
התשובה היא כן - בהחלט

הרזולוציה הנמוכה יותר (1280x800 או WXGA) היא רזולוציה בסיסית ומתאימה לרוב האנשים לשימושים משרדיים הרזולוציה הגבוהה יותר (1680x1050 או +WSXGA) היא צפופה יותר - יותר נקודות לשטח נתון, והן כמובן קטנות יותר -מה שאומר חדות גבוהה יותר בעת צפיה בתמונות או גרפיקה. אם תסתכל במסך בעל רזולוציה נמוכה, תראה מין רשת בין הפיקסלים, זה פחות בולט במסכים בעלי כושר הפרדה גבוה. אך אליה וקוץ בה - במסך בעל רזולוציה גבוה, אותיות נראות קטנות יותר ואנשים בעלי ראיה חלשה מתקשים לקרוא. במחשב האישי שלי, הרזולוציה על מסך 15.4" היא 1920x1200 או WUXGA - עמודת התוכן ב-ynet תופסת בערך שליש מהמסך, אבל חוץ מהאתר הפרימיטיבי הזה, הכל נראה סבבה וחד.

kobi 23

New member
אצלי זה לא אפשרי משום מה

ודווקא יש לי כרטיס מסך יעודי ,הרזולוציה המקס' שאני יכול לכוון הינה 1280X800

kobi 23

New member
סבבה , תודה רבה

תמיד טוב לדעת דברים חדשים ,באמת נשמע לי תמוה רזולוציה כ"כ גבוה במסך כ"כ קטן. אז אני לוקח הכל בחזרה

eladts

New member
מנצל"ש

האם קיים היום דגם של לנובו עם רזולוצית UXGA (מסך 4:3 ברזולוציה 1600x1200) כמו ה-T60p? נראה שהיום כמעט כל המסכים רחבים. זה אולי נחמד לסרטים, אבל לעבודה לי הרבה יותר נוח עם מסך 4:3.

YossXP

New member
לצערי לא..

המסכים הללו כבר לא מיוצרים ולכן נעלמו מסדרת ה-T היחידים שעדיין קיימים במסכי 4:3 הם מסכי SXGA+ או 1400x1050 בגדלים 14" או 15" (בסדרת R)

kobi 23

New member
יוסי , שאלה לי באותו עניין בבקשה

האם המסכים הללו שכבר לא מיוצרים משתייכים לפאנלים היותר מתקדמים ? (לא זוכר את שמם). אני יודע ששלי הינו פאנל TN ובעבר השתמשו באחרים. האם זה לא אומר שהאיכות...אפעס...ירדה קצת ?

YossXP

New member
הם נקראים - IPS או FlexView בלנובו

אכן, המסכים הללו יותר מתקדמים, הם תומכים ב-8 ביט לצבע לעומת 6 ביט במסכי TN ויש להם זוויות צפיה רחבות מאד ללא פגיעה באיכות התמונה. הבעיה הגדולה ביותר היא המחיר אשר נשאר יקר מאד לאורך הזמן ולא ירד כמו מסכי TN שאיכותם אינה מפסיקה להשתפר. וכמובן הזמינות שמצטמצמת - מעט מאד יצרנים יסכימו להמר ולעבוד עם ספק אחד לרכיב כה חיוני. בכל אופן - במחשב כמו שלך, האיכות לא ירדה בכלל כי מעולם לא היה בדגמים ה"רגילים" מסכי IPS. הם היו קיימים רק במחשבי Mobile Workstation לשימושים גראפיים - A31p, T40p, T41p וכו' עד סדרת ה-T60p.

למעלה