דעה
שלום לכולם ראשית אפתח בהצהרה כי הפורום הפך להיות פרסומת אחת גדולה, כמעט כל אחד כאן מפרסם חברה או בית ספר ללימוד אני לא חושב כי זאת מטרת פורום, אפשר להפנות אך לא לפרסם כי כאן נגמרת האוביקטביות של מי שכותב. בדקתי היום בארכיון של הפורום תגובה ישנה שלי על עושי שוק אני אצרף אותה כמסמך Word . אני באופן אישי לא סוחר עבור עצמי אני עובד בחדר עסקאות של בנק גדול ישראלי , אני נחשף כל יום להרבה לקוחות לגדולים וגם לקטנים . דעתי על המושג עושי שוק ידועה מי שיקרא את הקובץ יבין אך כדי לחדד שוב את הרעיון, "עושה שוק" זה גוף פיננסי שקיבל רישיון מטעם הרשות המפקחת במדינה בה הוא עובד לצוטט מחירים לנכס פיננסי מסיום תחת מגבלות רגולטוריות . כל הברוקרים ברשת הם לא עושי שוק הם פשוט לא מתכסים אחרי שום פעולה שהלקוח עושה מתחת הנחה סטטסיטית בדוקה כי 90% מהלקוחותהם !! (דגש על לקוחות אינטרנט) יפסידו את כספם (גילוי נאות חדרי המסחר של הבנקים נראה כי המצב יותר טוב ) שלא יובן לא נכון אני ממש לא מפרסם את הבנקים המקומים אני גם לא חושב כי העבודה איתם מתאימה לכולם. ישנם ברוקרים שמפרסמים כי הם מתכסים מול הלקוח על פי מה שאני יודע רובם אכם מתכסים אך רק בסכומים גדולים וגם אז ה-spreed של הלקוח טיפה רחב על מנת להשאיר מרווח לברוקר . העצה הכי חשובה שלי לכל הסוחרים היא לפתוח גליון אקסל או מחברת מול המחשב לנהל מעקב מדוייק של כל הפעולות ובסוף כל יום לבדוק, להשוות ולדפיס את הפוזציה או את הפעולות שמתוך האתר של הברוקר ולשמור . כך תמנעו אי הבנות .