רות בן ישר ...

tiger2131

New member
רות בן ישר ...

תשס"ט מועד א יש מצב... להשוואת תשובות ? יאללה תתחילו לשרשר....

תותחנים

New member
תשובות

שאלה 1: א- לצייר עץ ולשים לב שלשחקן השני יש קבוצת ידיעה. ב- לא ניתן לעשות אינדוקציה לאחור ג- צריך לשים את התשלומים במטריצה בגודל 2X4 ד- אין ש"מ טהור, יש ש"מ מעורב: שחקן ראשון יש לו חצי חצי ושני אפסים. צריך לכתוב: (0,0,0.5,0.5) ולשחקן השני 3\1, 3\2. האפסים לאו דווקא בהתחלה, תלוי כל אחד באיזה סדר הוא כתב את האסטרטגיות במטריצה, כנ"ל לגבי שחקן 2. ה- תשלום לשחקן הראשון הוא 5 ולשחקן השני מינוס 5. שאלה 2: כותבים מטריצה בגודל 2X2 ויש 2 ש"מ טהורים (0.75,0), (0,0.75). יש ש"מ מעורב: P=0.75 Q=0.75 סעיף ד- כשיש 2 שחקנים בקבוצה L, הם יעדיפו שניהם לא לטפס על ההר אם הם יודעים ש- P=1 שאלה 3: ש"מ (0,0) כלומר המעסיק יחליט לפטר כי שם יש לו תועלת 0 מאשר תועלת שלילית במידה והוא יחליט להעסיק (כי אז בטוח שהעובד ישתמט מהעבודה).

asafac

New member
2 ו-3 אותו דבר כמו תותחנים...

לצערי הרב , רק כששיחזרתי את המבחן הבנתי למה זה 0.75 ולא 0.8 (בשאלת הדגלים) שכחתי להוריד את הפסד התועלית, ה-0.25 מה-1... ולכן יצא לי במבחן, 1,0 ו-0,1 .. איזו טעות...

תותחנים

New member
לגבי הפתרון שלך לשאלה 1

מכיוון שלשחקן השני יש קבוצת ידיעה אז האסטרטגיות שלו הן C,F בלבד. לא צריך לעשות את המכפלות שלהן. תסתכל בסיכומים באינטרנט של שלחמן, עמוד 15, יש שם את אותו משחק בדיוק רק עם תשלומים אחרים.

asafac

New member
אז מה זה אומר? שהלכה השאלה?

האם התשובה שלי לא נכונה גם כן? והיא לא תקבל אותה?

sludger

New member
אסף צר לי להיות איש הבשורה...

אך התשובה שלך לא נכונה כפי שתותחנים אמר לשחקן 2 עם קבוצת הידיעה יש נקודת החלטה אחת עם שתי אופציות. מצד שני אולי משום שזאת טעות נגררת אולי היא תתחשב אי אפשר לדעת.

למעלה