רותי שלום

R B E

New member
רותי שלום

מזה זמן רב, אני מתלבטת אם לשאול שאלה כאובה במיוחד. אחותי הגדולה ז"ל שמה מזל. נפטרה לפני כשלוש שנים. הייתה ממש כמו אמא בשבילי. אני בת הזקונים,והיא למעשה גידלה אותי,העניקה כה הרבה חום ואהבה. אישה,שרק נתנה ונתנה, בהיותה חולה בבית חולים, ביקשתי יום חופש,כדי לנסוע לבקרה. אני עצמי עובדת בבי"ח(ולבקש יום חופש,זה לא פשוט) בערב,הכנתי לי בגדים,כדי שאספיק להגיע כמה שיותר מוקדם(,הייתי צריכה לנסוע לירושליים.) ,ואהייה לצידה כמה שיותר שעות. בערך ב11 בלילה,אחותי השנייה שתיבדל לחיים ארוכים התקשרה,ואמרה שחלה התדרדרות במצבה של אחותי וחיברו אותה למכונת הנשמה. כל הלילה,התפללתי,שאספיק להגיע ולהיפרד ממנה. יש אנשים שמחוברים למכונה כמה שבועות ואף חודשים. ב700 בבוקר,בעודי מתלבשת. אחותי מתקשרת,ואומרת רות,חבל שתבואי מוקדם. מזל נפטרה,במהלך הלילה. תצאי יותר מאוחר ותגיעי ישר להלוויה. הייתי בשוק,וכעסתי על עצמי,שלא נסעתי עוד בערב. לא יכולתי להשאיר את ביתי שתחייה, לבד. המון פעמים,אני מסתכלת לשמיים ומבקשת מאחותי סליחה. אני בטוחה שהיא סולחת לי. תמיד הייתי "האחות הקטנה". והיא הייתה כה סלחנית וכה צדיקה אפילו שלא הייה לה כלום,תמיד נתנה צדקה. ותמיד שמחה לראות אותי, הייתה בוכה מהתרגשות וחלקה איתי את פת לחמה הדלה. ותמיד,גרמה לי להאמין שיש אלוהים חזק בשמיים. והמון המון משפטים שאמרה לי,מהדהדים בתוך ראשי. המון,דברים באופי,אני דומה לה, שהייתי בהלוויה,שאלו אותי כמה אנשים אם אני ביתה. יש לה 4 בנים. ותמיד אמרה לי,אין לי בנות אבל את כמו ביתי. אבל עדיין,משהו בתוכי לא שקט,לא רגוע. איך אשקיט את נפשי המתייסרת? איך אבקש סליחה מאחותי? אחותי השניה ,שתיבדל לחיים ארוכים. אמרה,שלא הייה להם שמץ של מושג עד כמה קשה מצבה של אחותי,לא יידעו אותם. ולכן,היא לא חשבה לקרוא לי דחוף לירושליים. ושאפסיק להרגיש רגשות אשם. בברכה רות

רותי 11

New member
R B E יקרה ../images/Emo140.gif

כמו שהבנת אין מקריות בחיים וזה לא סתם שלא הספקת להיות לצידה באותו רגע, הנשמה כאשר היא בוחרת לעזוב, זה לא מקרי הכל מתוזמן, וזה שלא היית לצידה את צריכה פשוט לכבד את זה לדעתי היא פשוט "הגנה" עלייך כי אולי היא חשבה שזה יהיה לך מאוד קשה, עלייך לשחרר את נשמתה את מבקשת סליחה והיא לצידך שומעת אותך, אל לך לחוש רגשות אשמה, כי זה רק מצער אותה, אם את באמת רוצה לשמח את אחותך זה לכבד את ההחלטות שלה לומר לה שאת בעצם מתגעגעת אליה כי בעצם זה הבסיס לכל מה שעובר עליך היא הכי מבינה אותך בעולם, היא לא שופטת אותך היא יכולה רק לשלוח לך אהבה, אבל תאפשרי לה להגיע אלייך, לי מרגיש שאת לא ממש פתוחה לקבל את האהבה שלה כי את בעצם לא מודעת לזה, לכן שחררי תבקשי ממנה שתאפשר לך לחוש אותה את יכולה לעשות את זה גם לפני השינה אבל בכל מקרה לא לחוש שום רגשות אשמה זה לא תורם לא לך ולא לאחותך.

R B E

New member
רותי,המון תודה

אני אוהבת את אחותי מאוד. הייתי,קשורה אליה ממש כמו אמא. שהייתי נוסעת לת"א חזרה ללימודים. היא הייתה נעמדת ליד הדלת ומתחילה לבכות. הייתי אומרת לה מזל,אני נוסעת לת"א,לא לאמריקה. היא הייתה בוכה,ואותי זה הצחיק. היום שהתבגרתי,ויש לי בת משלי אני יכולה להבין מה זה אמא.. אחותי הייתה מחבקת ומנשקת מס' 1 הייתי אומרת לה,כל יציאה שלי מהדלת צריך נשיקה? החום,הרוך והאהבה העצומה שהיא נתנה לי. ואף פעם לא נתנה לי להרגיש שאני "חייבת" לה משהו. פשוט אהבה,עצומה ואמיתית כל כך. תמיד אמרה לי "אני סומכת עלייך בעיניים עצומות" את יודעת איזה גאווה,זה לילד קטן שאומרים לו כך? אני בעצם חושבת,שבזכות האהבה הרבה שהיא העניקה לי. זה גרם לי להיות,מי שאני היום. אישה שבטוחה בעצמה. שמאמינה גדולה באלוהים.גם אם לא דתית. צנועה ,ענווה. ושיש בי המון חמלה. כמו שהייה לאחותי ז"ל

רותי 11

New member
R B E לדעתי מה שאת

צריכה לקחת ממנה באמת זה את האהבה העצומה שהייתה לה ואת האמונה השלמה באלוהים וגם אני לא מדברת מהפן הדתי כל אחד מאמין בו בדרך שלו. אבל היא לדעתי באה ללמד אותך מה זאת אהבה ללא תנאי. ואני חושבת שפשוט זכית.

R B E

New member
רותי המון תודה, ושאלה אחרונה

האם זה לא מפריע "לנשמה" של אחותי אם אני מדברת אליה? ואומרת לה,שוב ושוב שאני מוקירה ומעריכה את כל שנתנה לי. זה לא רק רגשות אשם. היא פשוט,חסרה לי כל כך. הייתי רגילה לספר לה הכל. ותמיד,הייתה לה עצה חכמה. או משפטי מפתח "כל עכבה לטובה" כמה שהיא צדקה.

עליזה 63

New member
אני קראתי עכשיו והתחברתי

לקטע שלי עם אבי ז"ל . אבי קיבל ארוע מוחי ושבועים היה ברפרוף חצי גוף שלו היה משותק החלק של הדיבור. וכל השבועים הוא אפשר לע לנקות תא כל הכעסים שהוא צבר במהלך חייו וראיתי את כל תהליך הלידה שלו עד יום חתנתו ואת יום היולדי. שתבינו אני ואבי הינו מאוד קשורים ותוך כדי תהליך הניקיון הבטחתי לאבי שאני אהיה איתו עד הסוף כי שחתי את הפחד שלו. בערב ראש השנה ב9 בערב אבי נפטר ועלה לשמים ועד היום אני היתי בדילמה שהפרתי הבטחה והרגשתי קצת כעס . בערב שהוא נפטר הלכתי לבית החולים ונכנסתי אליו לחדר ועוד הרגשתי את שנמתו שם שמחכה לי והוא ביקש שאני יחזיק לו את היד אבל פחדתי מזה היתה לי הרגשה לא נעימה. ולמה אני משתפת פה כי יש לי קצת רגשי אשמה שלא היתי איתו עד הסוף. הגעתי לבית חולים 5 10 דקות אחרי שהוא נפטר. עכשיו רותי נתת לי תשובה הוא הגן עלי תודה. שבוע טוב ומבורך.

עליזה 63

New member
והמענין פה נכון שאומרים

שבן אדם שנפטר מחכים לא בשערי שמים בני משפחתו כדי שלא ירגיש לבד ויהיה לבד אז זה נכון כי ראיתי את סבי וסבתי ואחיו שנפל במלחמת העצמאות. דוד שלא הכרתי ולא ידעתי שהוא קיים בכלל ושניקיתי את אבי ראיתי את הדוד שלי וגם אמרתי לאימי את שמו. וזה נכון הם מלוים את הנפטר עד שלמקות שהוא צריך להגיע אליו. וזה מחזה יפה.

R B E

New member
סליחה,האם שמישהו במצב קשה

רצוי לחכות איתו עד הסוף. או שצריך,לתת "לנשמה" חופש לצאת מתי שהיא צריכה? האם בזה שאנו עומדים ומחזיקים יד לאיש גוסס אנחנו בעצם מונעים מהנשמה לצאת?

רותי 11

New member
R B E אין לך ממה לחשוש

שמא את מפריעה לאחותך ההפך, היא מאוד תשמח שאת פונה אליה ישירות, הנשמות מאוד שמחות שפונים אליהם כי אז אנחנו יכולים ליצור איתם קשר ולהבין שהם לעולם לא באמת עזבו אותנו. אצלי למשל כשאמי נפטרה אני היחידה הייתי איתה בחדר למרות שמחוץ לחדר היו כל האחים שלי ואח שלה ששניה לפני כן יצא מהחדר, הנשמה בוחרת את התזמון הנכון לה לצאת ככה שאל לכן שוב להרגיש אשמה או משהו כזה.

עליזה 63

New member
לא מה פתאום דוקא מחזקים

ונותנים אהבה וכיוצ"ב. מה פתאום לחשוב ככה. אני פשוט עשיתי לאבי הילנג

R B E

New member
תודה לשתיכן,פשוט

מישהי אצלנו בעבודה. אמא שלה גססה במשך יומיים. עליתי לחזק את חברתי לעבודה. במצב העצוב. ואז שמעתי,מישהי אומרת לה. את צריכה לצאת מהחדר לזמן מה. את מפריעה ל"נשמה" של אימך לצאת.

רותי 11

New member
R B E זאת פשוט אמונה רווחת

ככה האמינו ואני יכולה להביא הרבה סיפורים שמנוגדים לאותה אמונה לכן אצל כל אחד זה שונה וכל נשמה בוחרת אחרת.

TheColector

New member
אין לך מה להרגיש רגשות אשם!

זאת לא אשמתך זאת אשמת האל בלבד! האל פועל בדרכים מסתוריות, כביכול, לדעתי הוא פשוט פוץ שאוהב לשחק עם אנשים כמו עם בובות על חוט וזה מה שהוא עושה גם לך אז עצה ממני אל תתני לו לשחק בך! את צריכה להיות חזקה ולהסתפק בידיעה שלך שהיא אוהבת אותך וסולחת לך! אם תמשיכי להיות חלשה וכל יום לבקש ממנה סליחות לא אומר שהיא תסלח לך יותר זה רק אומר שהוא מצליח יותר!

R B E

New member
סליחה נערי היקר

ראיתי שהינך בן 16 אתה קורא לאלוהים פוץ? תודה על דברי העידוד שלך. אבל למה להשמיץ את אלוהים? תודה רות

TheColector

New member
את צודקת בעניין הגיל...

אז מה שאני בן 16? זה מוריד מערכי? את ביקשת את חוות דעת אנשים באתר וזאת חוות דעתי. כל מי שלא מסכים איתי לא יודע על מה הוא מדבר! או שהוא פשוט מעדיף להתעלם מהמציאות! יש בעולמנו טוב ורע, אלוהים לאו דווקא מסמל את הטוב הוא מסמל את השליטה וכמו חן השטן לאו דווקא מסמן את הרע הוא מסמל את השליטה העולם התחתון! לבעלי אנרגייה חזקה במיוחד יש אפשרות של תיקשור עם שניהם ויתברר להם שהם לא מה שהם אומרים. אלוהים טוב לאנשים רק לאחר המוות כמו שהשטן רע אליהם לאחר המוות! בזמן החיים זה בדיוק הפוף האל רע אל האנשים, מצד אחד זה סוג של מבחן לראות אם הם יעברו כי רק אז הם יהיו ברוכים לממלכתו אך מעצם העובדה שהוא עושה את המבחן הזה מראה שהוא לא בדיוק אישיות חיובית. למקום האפל האנשים מגיעים לאו דווקא מעצם היותם רעים שעשו מעשים נוראים בחייהם. הם כמו כן יכולים להגיע לשם מחוסר תקווה או מאומללות כבדה! לכן אני אמרתי לך לא להיות חסרת תקווה וכל חייך להמשיך לבקש סליחה מאחותך! זה מבחן מצד האל! ואם תמשיכי לעשות כן אני לא מבטיח לך שתעברי!

R B E

New member
../images/Emo140.gifנערי היקר

בשום אופן לא התכוונתי לפגוע בך. איתך הסליחה. יש לי בת בגילך. ואני מתייעצת איתה לגבי הרבה נושאים. ממש,לא התכוונתי לגילך במובן של שלילה אלא,פליאה,מאיין יש לך את כל הידע הזה? אני מכבדת ומעריכה אותך כבן אדם. הייתי רוצה ללמוד ממך עוד דברים שמסקרנים אותי בברכה רות

TheColector

New member
סליחתך התקבלה בברכה

אני לא כעסתי עלייך, אני לא נוהג לכעוס על אנשים אני פשוט התגריתי על ידי זאת שביקשת עזרה ולאחר שהצעתי אותה לא אהבת אותה. כל ה"ידע" הזה בא מתקשור ארוך עם המתים. אני לא זה שיזם את התיקשורים אלא כל התיקשורים באו מהצד שלהם אך אפילו כך אפשר ללמוד הרבה מזה. ואני אכן למדתי הרבה מתקשורים אלה. אני מצטער על התגובה הכעוסה הקודמת שלי פשוט את ביקשת עזרה והגבתי ואת הגבת הצורה שהרגשתי כאילו שאת מתנשאת מעליי ובצורה רובוטית ביותר הגבתי בצורה מתנשאת מעלייך כך שגם אני מצטער.

R B E

New member
נערי היקר

בשום אופן לא התכוונתי להתייחס לגילך באופן שלילי. נהפוך הוא פליאה על כמות היידע אשר ברשותך מתנצלת על אי ההבנה יש לי המון שאלות?????????? ואין לי תשובות קראתי על מלחמת גוג ומגוג הקרבה אני רק דואגת לביתי בת ה16 שרק החלה לפרוח יש עיתון המשיח,ובו מתוארת המלחמה הנוראה מכל. רות

R B E

New member
נערי,טוב תיבת המסרים תוקעת אותי

אני מכבדת כל אדם באשר הוא אדם. פשוט,הגבת אליי לאחר חודש מהשאלה ולכן חשבתי שזה איזו מין הלצה. ביתי היא בגילך ואני רואה בה אדם בוגר ואחראי ביותר ואפילו מתייעצת איתה בעת הצורך כמו שאומרים מכל מלמדיי השכלתי אם היית מוכן לתת לי דרך לכתוב לך כדי שאבין טוב יותר דברים. זה יהייה כאילו מישהו שם למעלה שלח לי מורה דרך. אני יכולה לתת לך את המייל שלי במסר אישי. אבל קודם אבקש את הסכמתך רות

TheColector

New member
R B E היקרה לא הבנתי את שאלתך...

אני מצטער אבל מדברייך האחרונים לא הבנתי את השאלה ששאלת. בכבוד רב, מקסים

למעלה